1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars'ta Sağlık Ne Durumda?
Karsta Sağlık Ne Durumda?

Kars'ta Sağlık Ne Durumda?

Kars Sağlık İl Müdürü Dr. Fahri Sevinç, Doğumevi Hastanesi'ndeki oda durumu ve ilçelerdeki sağlık alanlarıyla ilgili açıklama yaptı.

A+A-

Nitelikli odaların, tuvaleti, banyosu içeride olan odalar olduğunu ifade eden Sevinç, “Bundan dolayı bu hastane (Doğumevi) yetersiz. Yaklaşık 3 yıldan beri hastane yapılacak çalışması vardır. 1 yıl sadece yeri için uğraşıldı. Fakat Kültürel Tabiatlar Birliği reddetti. Sağlık Bakanımız illa bu hastanenin Devlet Hastanesinin yanında olmasını istedi. Ama olmadı. Artık onlarda olmayacağını anladıktan sonra başka bir yer araştırmasına girildi ve bu yer sorunu çözüldü. Sonra bunun projesi Bakanlık tarafından çizildi. Şu anda TOKİ’ye gönderildi. Bu Hastane de 200 yataklı yeni bir Devlet Hastanemiz olmuş oluyor. 200 yataklı diyoruz ama bu sadece servis yatağıdır. Bunun projesinde 200 yatak sadece servis yatağı, yani yoğun bakım, diyaliz, acil servis yataklarını koyduğumuz zaman bu 300-350 yataklı bir hastane demek ki zaten kapalı bir alanı da şu an ki Devlet Hastanemizin kapalı alnının 10 dönüm daha büyüktür.” dedi.

Sevinç daha sonra ilçelerdeki hastane durumlarıyla ilgili şunları söyledi:

“Kağızman Devlet Hastanesi’nin binası da yetersizdi. Yanına bir ek bina (bin 500 metrekare kapalı alan) geçen yıl yapıldı. Polikliniklere ayrıldı. Sonra nispeten çözüldü. Sarıkamış yetersizdi. Şu anda Sarıkamış’ın yüzde 30’u-yüzde 40’ı tamamlandı. Yeni 50 Yataklı Hastane yapılıyor. Susuz Sağlık Ocağı yetersizdi. Geçen yıl itibarıyla yeni bir bina yapıldı. Geriye 4 ilçemiz ve Kadın Doğum Devlet Hastanesi kalmış oldu. Selim, Digor, Akyaka ve Arpaçay bunların dördünün arsa yeri alındı. Buraların hepsinde Entegre Devlet Hastanesi yapılıyor. Projesi çizildi. Geçen itibarıyla bunlarda TOKİ’ye gönderildi. Yani ilçemizde yapımı devam eden bir eni hastane bu yılda temeli atılacak. 5 Devlet Hastanesi vardır. Bu yıl temeli atılırsa zaten ilçe hastanelerinin bitimi için TOKİ tarafına 1-1 buçuk yıl süre veriliyor. 1 yıl sonra ilçelerimizin hepsinde yeni hastanemiz olmuş oluyor.”

KHA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.