1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta TOKİ tartışması
Kars’ta TOKİ tartışması

Kars’ta TOKİ tartışması

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamı altında Bayrampaşa ve Atatürk Mahallelerinde hayata geçirilmesi planlanan TOKİ’yle ilgili bazı mahalle sakinlerinin itirazları üzerine Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

A+A-

Başkan Bozkuş, “Kentsel Dönüşün Projesi kapsamında Atatürk ve Bayrampaşa mahalleleriyle ilgili son protokolü imzaladık ve TOKİ’ye devrettik. Zaman zaman vatandaşlarımızın bir takım şikayetleri oluyor. Belediye olarak bütün sorumluluğu üzerimize aldık, meclisimizden karar geçirdik ve il teşkilatımızın, geçmişteki milletvekillerimizin de desteğiyle sorunlara çözüm bulduk. Arkasından da 10 trilyona yakın bir rakamlık arsayı kendilerine teslim ederek vatandaşlarımızın bu sorununu çözdük.” dedi.

Bozkuş daha sonra şunları söyledi:

“Bir hayatın içerisinde 4 tane konut varsa 4 tane konut verilecek diye bir şey yok. Belki 5 tane verilecek, belki 2 tane verilecek. Orada metre kare işi olarak değerlendirilecek ve kesinlikle herkes şuna inansın ki çivisinin bile değerleri ortaya çıkıyor. Bu durumda vatandaşlarımız hiçbir şekilde mağdur edilmiyor, edilmeyecek de. Orada bir arsanın yüzde 20’si belediyenin, yüzde 26’sı Maliyenindir. Maliyeninkini de biz aldık ve yüzde 46 olarak vatandaşlarımız adına TOKİ’ye devrettik. Karşılığında 120 daire alıyorduk ondan da vazgeçtik. Çünkü orada 160 tane kaçak yapı var, kaçak yapı yapanların hiçbir şekilde hakları yoktur. Birinci öncelikleri belediyeye gelerek arsayı satın almalarıdır. Bunun ardından arsanın değeri TOKİ tarafından ortaya çıkacaktır. Hiçbir hakları olmadıkları halde biz onlara ev veriyoruz, buna rağmen ihtiraz eden vatandaşlarımız çıkıyor.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.