1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars'tan 32 dev yürek, Türkiye Halk Oyunları finalinde Türkiye 3’üncüsü oldu
Kars'tan 32 dev yürek, Türkiye Halk Oyunları finalinde Türkiye 3’üncüsü oldu

Kars'tan 32 dev yürek, Türkiye Halk Oyunları finalinde Türkiye 3’üncüsü oldu

Kars’ı Türkiye Halk Oyunları Şampiyonasında temsil eden Dore Gençlik ve Spor Kulübü, Türkiye 3’üncüsü oldu.

A+A-

Gençlik ve Spor Bakanlığı Türkiye Halk Oyunları Federasyonu çalışma takviminde yer alan büyükler arası Halk Oyunları Türkiye finali 27-28 Ağustos tarihleri arasında büyük zaferin 100’üncü yılında Kütahya’da gerçekleştirildi. 
Yarışmaya Doğu Anadolu Bölge birincisi olarak katılan Dore Gençlik ve Spor Kulübü Kars’ı da temsil etti. Bir birinden güçlü 15 ilin katıldığı Türkiye Halk Oyunları büyükler Türkiye finalinde rakiplerini geride bırakan Dore Gençlik ve Spor Kulübü, Türkiye 3’üncüsü olarak Kars’a büyük bir gurur yaşattı.

Ekibin idareci ve antrenörlerinden Bülent Gençler ve Ferhat Bakar yaptığı açıklamada, “Merhum hocamız Şahvelet Gençler’den aldığımız bayrağı 40 kişilik bir öğrenci gurubuyla yaklaşık 10 aydan beri büyük bir özveri ve emeklerle fedakarlıklarla hazırlandığımız bu turnuvada ilimizi en iyi şekilde temsil edip Kars’ımıza bu alanda bir ilki gerçekleştirerek Türkiye 3’üncülüğü hediye etmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Biz hiçbir menfaat gözetmeksizin sadece ilimizin ismini duyurmak için Kars için her şeyi yaptık. Tabi ki başarı hiçbir zaman tek bir kişiye mal edilmemelidir, bizim bu başarımızda en büyük emek halk oyuncu arkadaşlarımıza aittir. Başarımızda emeklerini ve katkılarını hiçbir zaman unutmayacağımız Kafkas Üniversitesi Rektörümüz Hüsnü Kapu’ya, Ak parti Kars il Başkanı Adem Çalkın'a, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yargıç Harmankaya'ya Genel Sekreter Yardımcısı Engin Çakmakçı, Yapı İsleri Daire Başkanı Ufuk Kesgin, Doç. Dr. Mehmet Karabayır hocama her zaman ilgi desteğini bizlerden esirgemeyen ilk günden beri yanımızda olan bizlere inanan Gençlik ve Spor İl Müdürü Nedim Aslan’a ve Gençlik Merkezi Müdürü Fahrettin Yaşar Turan’a, Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay’a ve Müdür yardımcıları Harun Yenice ile Osman Urlunç’a, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah AldemirMenderes Beytorun’a, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Bakırhan’a, Ziraat Odası Başkanı Adem Ertaş’a, Can Kanbay’a, Prof. DR. Erhan Deniz’e, Korkut Oran’a,  Avukat Kamil Salduz ve Dostluk Gurubu Berrin Yurdakoş’a, Naki - Özge Özer çiftine, Kıvanç Aras’a, Necati Aküzüm’e, EMK Mimarlık Mühendisliğe Mali Müşavir Gürkan Ağyel’e, Müdür Yardımcısı Zafer Erdağı’ya, Thof Kars İl Temsilcisi Hakan Kankılıç’a ve Kulüp Başkanı Hasan Kankılıç’a bizlere verdikleri desteklerden dolayı ayrı ayrı teşekkür ederiz.” dediler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.