1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’tan kısa kısa
Kars’tan kısa kısa

Kars’tan kısa kısa

HALK EĞİTİME ARAÇ TESLİMİ

A+A-

Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü Okul Aile Birliği tarafından yıl içinde toplanılan bağışlarla Müdürlük bünyesine bir adet resmi araç satın alındı.

35 bin TL’ye mal olan araç Halk Eğitim Müdürlüğü’nün açmış olduğu kurslar için alan taramalarını ve rehberliklerini denetlemelerinde kullanılacak.

36 FE 721 resmi plakalı aracı Milli Eğitim Şube Müdürleri Harun Yenice ve Yener Kaya, Halk Eğitim Müdürü Acihan Koçoğlu’na teslim ettiler.

ARAÇLARDA KIŞ HAZIRLIĞI

Kars’ta kısa süren yaz mevsimi yerini yavaş yavaş kış mevsimine bırakmaya başladı.

Ağır geçen kış mevsimi nedeniyle sürücüler araçlarını çalıştırmakta ve kullanmakta büyük sıkıntılar yaşamaktalar. Özellikle LPG’li araçların kullanımı yaz aylarına göre kış aylarında daha da zorlaşıyor.

LPG yetkili servis sorumlusu Fatih Murat, araç bakımı ve kışa hazırlık konularında sürücü ve araç sahiplerini uyardı.

Fatih Murat, “İlk etapta motor yağı, buji sistemi, filtre ve LPG’li araçların LPG filtreleri değiştirilmeli ve yenileri takılmalıdır” diyerek, kış aylarında araçların depolarının dolu olmaması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, LPG’li araçların benzin ile çalıştırılması gerektiğinin önemine de değinerek, ardından da LPG kullanımına geçilmesinin unutulmaması gerektiğini ifade etti.

Murat, LPG oto gaz sistemleri kurulum ve bakımının aylık periyotlar halinde yapılması konusuna da dikkatleri çekti.

ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ, EKİM AYININ SON HAFTASINDA HİZMETTE OLACAK

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Ekim ayının son haftasında hizmete hazır olacak.

Kars Kafkas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi yardımcı Doç. Dr. Miktat Kaya, Uygulama ve Araştırma Hastanesi hakkında yaptığı açıklamada, “64 slayt tomografi cihazımız geldi ve ilk çekimi yaptık herhangi bir problem yok. Kemiktraksyonmetri cihazımızda geldi, kurulumu yapılarak kontrolleri yapıldı. Bugün Kars’ın en büyük sağlık sorunlarından biri olan anju (anjio) sistemimizde geldi. Şuan arkadaşlarımız sistemi kuruyorlar. Bu cihazlarımızın kurulumu yaklaşık iki hafta kadar bir süre alacaktır. 15 Ekim’e kadar görüntülemeyle ilgili tüm çalışmalarımız tamamlanacak. Stirizasyon ünitesinde yaklaşık üç haftalık çalışmamız devam ediyor. Birkaç gün içinde alt yapısı bitecek. 10 gün içinde cihazların kurulumu tamamlanmış olacaktır ve ondan sonrada hızlı bir şekilde mevcut hastanemiz tüm servisleriyle birlikte taşınmasına başlanacak. Mevcut hastanemizde hizmet veren Emar cihazımızı da yeni hastanemize taşıyacağız. Bu taşıma esnasında Emar cihazımız 15 gün hastalarımıza hizmet veremeyecektir. Nasip olursa Ekim ayının son haftası hastanemiz hizmete başlayacak ve hastalarını kabul edecektir” dedi.

SONBAHARDAN KIŞA DOĞRU

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte ağaçlar yaprak dökmeye başladı.

Sonbahar Mevsimi’nin gelmesiyle Kars şehir merkezindeki ağaçlar yapraklarını döktü. Rüzgarın etkisiyle dökülen yapraklar şehre serilirken, cadde ve sokaklarda yapraklarla kaplandı. Belediye çalışanlarının zaman zaman cadde ve sokaklarda temizlik sırasında topladıkları yapraklar Ekim ayı sonuna kadar dökülmeye devam edecek. Kars’ın hemen hemen bütün cadde ve sokaklarında var olan kavak, söğüt, sarıçam, kayın, akasya türündeki ağaçlar yapraklarını dökerken, Kazımpaşa Caddesi’nde bahar mevsiminde kesilen ağaçlarının yerine makilerin ekilmesi nedeniyle Kazımpaşa Caddesi bu yıl yapraklardan ayrı kaldı.

SAAT KULESİNİN TAŞLARI SÖKÜLDÜ

Kars Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu binasının saat kulesinin taşları Belediye tarafından söküldü.

Taşların dökülüyor olmasıyla yeniden onarılacağı yönünde uzun zaman önce yapılan açıklamaların ardından taşlar bu defa yerinden söküldü.

SÜRÜCÜLER TRAFİK KURALLARI KONUSUNDA UYARILDI

Doğu Anadolu Sürücü Kursları Dernek Başkanı Azat Ceyhan, sürücüleri trafik kuralları hakkında uyardı.

Ceyhan, yaptığı açıklamada kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte sürücülerin araçlarını kış aylarına göre bakım ve onarımlarını yapmaları konusunda uyardı. Ceyhan, şehirlerarası ve şehiriçi yol yapım çalışmalarının devam ettiğine dikkat çekti. Ceyhan, sürücülerin; ‘kış geldi, çalışma yok’ davranışına kapılmamalarını, çalışmaların devam ettiğini hatırlatarak sürücülerin her an karşılarına iş makinelerinin çıkabileceği gerçeğinin göz ardı edilmemesini istedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.