1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. KAÜ-ÖEDER'den Rektör Özcan'a Övgü
KAÜ-ÖEDERden Rektör Özcana Övgü

KAÜ-ÖEDER'den Rektör Özcan'a Övgü

Kafkas Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği (KAÜ-ÖEDER) Başkanı Prof. Dr. Mükremin Özkan Arslan, yeni göreve başlayan ve iki aydan biraz fazla süredir görev yapan Kafkas Üniversitesi Rektörü ve yönetimi ile ilgili bir açıklama yaptı.

A+A-

KAÜ-ÖEDER Başkanı Arslan; yönetimler için iki aylık bir sürenin oldukça az olmasına rağmen, yapılan ilk uygulamalar ile KAÜ’nün yeni yönetiminin akademik özlük haklarla ilgili teşekkürü hak ettiğini vurguladı. 

Bu değerlendirmeyi yaparken akademik olarak şu ana kadar yapılan üç uygulamayı kriter olarak aldığını belirtti. 

Arslan, “Bunlar; ÖSYM ve AÖF Sınavlarında adaletli görev dağılımı; Rektörün koordinatörü olduğu ve ilimizde ÖSYM ve AÖF sınavlarında yapılan akademik görevlendirmelerde akademik hiyerarşiye hassasiyet gösterilerek, özlük haklara riayet edildiği yapılan ilk sınavlarda gözlenmiştir.” dedi. 

AKADEMİK SINAVDA İLGİLİ ALANDAN JÜRİLER OLUŞTURULDU;

Arslan; Rektör Prof. Dr. Sami ÖZCAN’ın yönetiminde yapılan ilk akademik personel alımı sınavlarında her alanda oluşturulan sınav jürilerinde özellikle ilgili bilim alanından hocaların yer almasının oldukça önemli olduğunu belirtti.  Bu uygulamanın kurumsallaşarak ileriki sınavlarda da devam etmesini istedi. 

AYRIM YAPILMADAN HERKESE KADRO İLANI:

KAÜ-ÖEDER Başkanı Prof. Dr. Arslan, 9 Şubat 2011 tarihindeki Hürriyet Gazetesinde verilen ve aynı gün üniversitenin internet sayfasında da duyurusu yapılan Kafkas Üniversitesine öğretim üyesi alımı ilanını da değerlendirdi. 

Özlük hakların temelinde akademik kadroların bulunduğunu belirten Arslan; “Rektör Prof. Dr. Sami Özcan bu ilk akademik ilanı ile sivil toplum örgütü olan KAÜ-ÖEDER tarafından takdir edildi. Çünkü verilen bu ilan ile hiçbir ayrım gözetilmeden tüm kadro bekleyenlere kadro ilanları verilmiştir.” şeklinde konuştu. 

Akademik personel arasında en temel özlük hakkı olan kadro ilanındaki bu hassasiyetinden dolayı Öğretim Elemanları Derneği olarak kendisine bilhassa teşekkür ettiğini de söyleyen Arslan, “Üniversitedeki bu tip uygulamaların her zaman takipçisi olduğumuzu, özellikle özlük haklar ile ilgili sorunları dile getireceğimizi, ileriki yıllarda adil olan bu tip uygulamaların Rektör Prof. Dr. Sami Özcan ve yönetiminde devam edeceği inancındayız” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.