1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kayak Merkezleri'nde Durum
Kayak Merkezlerinde Durum

Kayak Merkezleri'nde Durum

Doğu'daki kayak merkezlerinden kar kalınlıkları Bayraktepe Kayak Merkezi'nde 105, Palandöken'de 92 santimetre olarak ölçüldü.

A+A-

Doğu Anadolu Bölgesi'nde zaman zaman etkili olan kar yağışıyla birlikte bölgedeki kayak merkezlerinde kar kalınlıkları istenilen seviyeye ulaştı.

BAYRAKTEPE KAYAK MERKEZİ

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bulunan Bayraktepe Kayak Merkezi'nde son yağan karın ardından kar kalınlığı 105 santimetre olarak ölçüldü.

Çamkar Otel'de doluluk oranı yüzde 50, Ce-Mar Toprak Otel'de yüzde 40, Kar Otel'de ise yüzde 30 olduğu öğrenildi.

Çamkar Otel Genel Müdürü Kamuran Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışının ardından rezervasyonlarda artışın olduğunu söyledi.

Eroğlu, "Şu anda ikinci etap pistlerden iki tanesi kayak için ideal durumda. Bizi arayan gruplar genelde hafta sonu için rezervasyon yaptırıyorlar. Bu yüzden hafta sonu çevre il ve ilçelerden gelen kayak severler ile birlikte doluluk oranımız yüzde 100'e ulaşacak" diye konuştu.

PALANDÖKEN KAYAK MERKEZİ

Palandöken Kayak Merkezi'nde bulunan otellerdeki doluluk oranlarının Dedeman Ski Lodge'de yüzde 65, Polat Renaissance'de yüzde 35, Palan Otel'de yüzde 30 ve Dedeman Ski Resord'ta da yüzde 3 olduğu bildirildi.

Son yağan karla birlikte Palandöken Kayak Merkezi'ndeki pistlerde kayak yapılabiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.