1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kayıtlarda bağış olmayacak
Kayıtlarda bağış olmayacak

Kayıtlarda bağış olmayacak

Kars İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, 2011-2012 Öğrenci kayıtlarının yapılması sırasında öğrenci velilerinden her hangi bir bağış talebinde bulunulmayacağını söyledi.

A+A-

Budak, Milli Eğitim Bakanlığının kesin talimatı ile bağış adı altında okullara zorla yardım istenilmesinin yersiz olduğuna dikkat çekerek, isteyen öğrenci velilerinin ise okul aile birliğine destek amaçlı olarak makbuz karşılığı yardımda bulunabileceklerini belirtti.

Budak açıklamalarında şu ifadeleri kullandı, “2011-2012 Eğitim Öğretim yılı kayıt döneminde öğrenci velilerimizden her hangi bir bağış talebinde bulunmayacağız, Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından bildirildi. Bizde buna uyacağız. Hiçbir veliden bir zorlama ile bağış alınmayacaktır. Zaten okullara bağışlar altındaki yardımlar okul aile birliği tarafından yapılmaktadır. Ancak zorlayıcı değil de kendi istekleri ile velilerimizin okullara yardım yapmaları mümkündür. Sayın Bakanın genelgesi bu yöndedir. Kars’lı vatandaşlarımız ve öğrenci velilerinden arzu edenler ve imkânı yerinde olanların yardım yapmalarında fayda vardır. Bunun dışında her hangi bir zorlayıcı konu olmayacaktır. Velilerimiz bu konuda duyarlı olmalıdırlar. Maddi durumu yerinde olan imkânları yerinde olan velilerimizin okul aile birliğine yardımda bulunmaları faydalı olacaktır. Bağışın sınırı yoktur, zaten okul aile birlikleri de makbuz karşılığında alınmaktadır. Devletimiz her türlü imkânları sağlamaktadır fakat tabi okulların çeşitli eksiklikler kalıyor onu da okul aile birliği karşılıyor. Okullar bizim, çocuklar bizimdir. Zaten okullarımızda velilerin katkısı pek yoktur. Devlet imkânları ile eğitimlerimiz yürütülmektedir. Şunu bilmeliyiz ki, çocuklarımız için yapılacak her iyilik bize başarı olarak geri dönecektir”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.