1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kaymakam Ermiş’e hüzünlü veda
Kaymakam Ermiş’e hüzünlü veda

Kaymakam Ermiş’e hüzünlü veda

20 Temmuz 2013 tarih ve 28713 sayılı kararnameyle Mardin Kızıltepe Kaymakamlığına atanan Gazi Kars’ın Şehitler Diyarı Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş onuruna veda gecesi düzenlendi.

A+A-

UMUTLAR BOŞA ÇIKMADI

19 Ağustos 2010 günü Sarıkamış’taki görevine resmen başlayan Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş’in ilk sözleri, “bu topraklara bizlerin refah ve mutluluğu için canlarını ruhlarını feda ederek bizlere emanet eden şehitlere, yapacakları gayretli ve özverili çalışmalarla layık olmaya çalışacakları” olmuştu. Sarıkamış’ın şehitler diyarı ve özellikle kış turizminde önemli bir yeri olduğunu da ifade ederek, “Sarıkamış Türkiye’de marka olmaya başladı. Özellikle tarihsel yapısı ve kış turizmi ile ulusallıktan uluslararası marka olma yönünde kamu kuruluşları, özel yatırımcılar ve halkımızla beraber mesai mefhumu gözetmeden çalışacağız. Turizm için vatandaşımızı bilinçlendirerek buraya yağan kar’ın en iyi şekilde değerlendirilerek bölge insanına ekonomik anlamda katkı sağlaması için projeler üreteceğiz.” demişti. Eğitim ve öğretime okulöncesi, ilköğretim ve hatta ortaöğretimden başlayarak ciddi anlamda eğileceklerini de söyleyen Ermiş, köylerden başlayarak muhtarlar, öğretmenler, imamlar ve vatandaşlarla istişare ederek birlikte çalışmaları gerektiğini vurgulamıştı. Kaliteli ve bilinçli insan yetiştirilmesi için eğitimin şart olduğuna da dikkat çeken Ermiş, “Eğitim sorununu çözdüğümüzde diğer bütün sorunların üstesinden geliriz. Başarılı olmak için çok çalışmak lazım. Yoksa gelişmiş ülkelerle aramızdaki mesafeyi kapatamayız. Bizde ilçemizde sinerji oluşturarak burayı daha ileri götürmenin gayreti içerisinde olacağız.” Açıklamalarıyla umut vermişti.

Umutları boşa çıkarmayan Ermiş, hem fiziki görünümüyle hem de yaptığı açıklamada söylediklerini layıkıyla yerine getirerek geldiği gibi gitmenin de heyecanını ve ayrıcalığını yaşadı. Bu heyecan geçtiğimiz akşam Sarıkamış Kayak Merkezi’nde bir otelde düzenlenen programda kendini rahatlıkla gösterdi.

Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş için düzenlenen veda gecesine; 9’uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Özoğlu, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Turğut, AK Parti eski milletvekili Zeki Karabayır, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, AK Parti İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu, il ve ilçe daire amirleri, SATURDER Başkanı Mir Hasan Taş, Şehit yakınları, Gaziler, muhtarlar, esnaflar, gazeteciler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

SARIKAMIŞ ÜNLÜLERİYLE DE MEŞHUR

Gecenin açılış konuşmasını Çamkar Otel sahibi Fevzi Çamlı yaptı. Sarıkamış’ın şehitler yurdu olduğunu belirten Çamlı, “Sarıkamış tarihi 150 yıl önce imzalanan Paris sözleşmesiyle gündeme gelmiş ünlü bir ilçemiz. Sarıkamış sadece savaşlarla, esaretlerle anılacak bir ilçe değil. Sarıkamış’ta tarih var, bir halk kültürü var. Bu halk kültürü bugün burada sergilenmekle de gösterilmiş durumdadır. Sarıkamış ünlüleriyle de meşhur. Yazarlarımız, tiyatrocularımız ve sinemacılarımız var.” dedi.

KAYMAKAMIMIZLA GÖNÜL GÖNÜLE ÇALIŞTIK

Çamlı, “Sarıkamış bugün uğurladığı Kaymakamımız sayın Erdoğan Turan Ermiş gibi birçok yöneticimizi zamanında kucağına aldı, onunla birlikte çalıştı. Binde kaymakam beyin burada Sarıkamış’ta bulunduğu 3 yıl içerisinde Sarıkamış turizmine, Türkiye turizmine katkıda bulunmak için el ele gönül gönüle kıvançla birlikte çalıştık. Kaymakamımız bir halk adamıydı. Halk adamı olmak kolay bir iş değil. Halk adamı olmak, halktan gelmek, halkla büyümek, halkla gitmektir. Kaymakamımız demokrattı.  Hiçbir kararında ben dedim olacak sözünü duymadık. Hep beraber yapalım, demokrasi içinde yapalım. Kaymakamımız paylaşımcıydı, katılımcıydı, çoğulcuydu, gönül adamıydı. Biz bu süreç içerisinde kendisiyle birlikte çalışırken bütün bunları algıladık. Gönlü yoksuldan yanaydı, halktan yanaydı, Sarıkamış’tan yanaydı ve gönlünün burada kalacağına inanıyorum. Yaşam bir bütündür. Yaşamda başladığınız projelerin bitirilmesi sizin elinizde olmaya bilir. Geliştirdiği onlarca proje vardı. Avrupa Birliği projesi vardı, yapılacak statlar vardı. Bunlar şüphesiz onu özlemleri geride kalacak şekilde Kızıltepe’ye götürecektir. Ama umuyorum ki burada eksik bıraktığı projeleri yurdumuzun o güzel köşesinde Kızıltepe’de de sürdürecektir. Sarıkamış’ta umutluyuz, yeni kaymakamımız gelecek. Onunla birlikte çalışacağız.” diye konuştu.

HALK OLMADAN TURİZM OLMAZ

Sarıkamış’ın bir turizm cenneti olduğunu da belirten Çamlı, “Çamkar ailesi olarak bu 15 yılı aşkın süreçte başlattığımız projelerin yeni katılımcılarla çoğaldığını görüyoruz. Yeni otellerin yapıldığını görüyoruz. Kaymakamımızın üzerinde çokça durduğu bir konu vardı. Halkın turizme katılımını sağlamaktı. Halk olmadan turizm olmaz. Bu yönüyle de Sarıkamış’ın çehresinin değişmesinde de etkisi oldu. Biz bugün kendisini uğurlarken, onu artık bir Sarıkamışlı kabul ediyoruz. Sarıkamış’a gönülden bağlı olduğunu biliyoruz. Burası kendisinin de bir yuvasıdır. Onun aklı Sarıkamış’ta kalsın. Bizimde aklımız onun eksik bıraktığı, yapmaya başladığı fakat tamamlayamadığı projeleri bitirmekte olsun. Gönül gönüle yürüyelim. Uğurlar olsun diyorum. Kendisini Sarıkamışlı kabul ediyoruz, yeni görevinde başarılar diliyoruz.” şeklinde konuştu.

ERMİŞ, GELDİĞİ AYDA GİDİYOR!

3 yıllık süreçte yapılan çalışmaları anlatmaya saatlerin yetmeyeceğini ifade eden Sarıkamış Turizm Derneği (SATURDER) Başkanı Mir Hasan Taş ise, “Ağustos ayıydı kaymakamımız ilk geldiği zaman kendisinin beyanıyla, Sarıkamış-Karakurt arasındaki yol yapım çalışmaları da devam ediyordu. Yani nereye geldim. Sarıkamış acaba nasıl bir Sarıkamış’dı. Bu konuda tereddütlü bir şekilde geldiğini hatırlıyoruz. Ama şuandaki hususuyla terfi etmesi, bakanımızın ilçesinde görev alması ve bu süreçteki önünün açılması tabii ki kendisi açısından büyük bir önem arz edecek. Ama gönlü halen Sarıkamış’ta. Yapılan projelerin devamı ve bitirilmesi konusundaki gayretleri çalışmaları hakikaten önem arz edecek unsurlardır.” dedi.

ERMİŞ, HALK ADAMIYDI

Taş ayrıca, “Sivil Toplum Örgütü kuruluşu olarak turizm açısından birkaç unsurdan bahsetmek istiyorum.  Özellikle Sarıkamış Şehitlerini anma etkinliklerinde, kendimde komitede görev almam münasebetiyle, gecemizi gündüzümüze katarak çalışmalarımız devam ediyordu. Aynı zamanda uluslararası turizm fuarı, EMİT fuarı konusunda Sarıkamış’ın tanıtılması ve aynı zamanda medyada Sarıkamış’ın aldığı yeri göz önünde bulundurursak Sarıkamış’ın tanıtımı konusunda hakikaten çok büyük yol kat etmiş bulunmaktayız. Bu süreçte tabii ki, bitirilecek olan projelerimiz vardı. Kızak pisti, lifler, aynı zamanda tesislerimizdeki yol durumu, buna benzer yeni açılacak tesislerin durumu kaymakamımızın döneminde gerçekleşti. Bu süreç içerisindeki turizm alanında yatak kapasitesinin yüzde 50 artırılması konusu da geçtiğimiz yıllar içerisinde hasıl oldu. İki otelimiz bitti, iki otelimizin inşaatı devam etmekte. Yapılan yeni otel fizibilite çalışmaları devam etmekte. Bu süreç içerisinde Sarıkamış’ın tanıtılması, medya da ve dünya da önemli ir yer alacaktı. Kendisinin bir halk adamı olması, gönül birliği, kurumlar arası iletişim bu çok önemli. Bunu sağladı kendisi. Bizlerde tabii ki, STK örgütleri olarak her zaman yanında olduk. Kurumlar arası çalışmalarımızı sürdürdük. Bundan sonraki çalışmalarında kendilerine başarılar diliyoruz. Sarıkamış hakkını helal ediyor, bizde sizden hakkınızı helal etmenizi istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

ÖZBİLEN, ERMİŞ’E BAŞARI DİLEKLERİNİ İLETTİ

Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş’in, ilçede birlik ve beraberliğin oluşturulması konusunda önemli katkılarının olduğunu vurgulayan Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen de şunları söyledi:

“Bugün burada toplanmamızın yegâne sebebi, Sarıkamış’ta birlik beraberliğin oluşturulmasıdır. İlçede oturmuş bir düzen varken, bu düzenin aniden değişmesi bizimde işlerimizi zorlaştırıyor. Kaymakam bey ayrılıyor, ilçe müftümüz ayrılıyor, milli eğitim müdürümüzün ayrılma ihtimali var, malmüdürümüz ayrılıyor, jandarma komutanımız gitti, emniyet müdürümüz gitti. Görev yetki ve sorumluluklarda devletin üniter yapısında süreklilik asıldır. Tabii ki bunun sürekliliği olacaktır. Bütün tayin edilen her birime her kuruma atama yapılacaktır ve yeni görevli arkadaşlarımızda kimi görevine başladı, kimisi de kısa bir zaman içerisinde görevlerine başlayacaklardır. Önemli olan milli birlik ve beraberliğimizin bütünleştiği bir noktada hepimizin bir arada olmasıdır. Bunu temin etmektir. Bunu temin etmek görevi de başta ilçenin en büyük mülki amirine düşer. Mülki amir toparlayıcı olursa şuanda olduğumuz gibi hep beraber bir arada oluruz. İnşallah sayın kaymakamımız yeni görev yerinde de aynı şartları yine orada da oluşturacaktır. Bu konuda kendisine güveniyorum. Bir siyasi obje olarak belki insanların bazen duygusal davranışları olmuştur veya olabilir. Fakat bu bizim aramızda hiç olmadı. Kaymakamımız göreve başladığı günden itibaren hiçbir zaman aramızda sorun ve sıkıntı olmadı. İnşallah Kızıltepe’de de aynı duyguları diğer arkadaşlarımızla paylaşacaklardır. Kaymakamımızın gittiği ilçe çok büyük bir ilçe. Kaymakamların, bürokratların tayini yapıldığı zaman, bunları daha önce göz önünde bulundururlar. Kim nerede hangi görevi nasıl üstlenir. Küçük bir dairede bile bunlar düşünülüyor. Sayın kaymakamımıza yeni görevinde başarılar diliyorum. Gelecek kaymakamımız da inşallah hayırlısıyla bu görevi devralacaktır. O bayrağı inşallah sayın kaymakamımızın bıraktığı yerden, birlikte devam ettireceğiz.”

SARIKAMIŞ’TA GÖREV YAPMAK AYRICALIKTIR

Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş’in, hem yöneticilik özelliklerini, hem de insani değerlerini şahsında toplamış güzide bir vatan evladı olduğunu ifade eden 9’uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Özoğlu ise şunları söyledi:

“Ulu Önder Atatürk, Sakarya meydan muharebesinden önce hattı müdafaa yoktur, sattı müdafaa vardır, o sattı bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı, vatandaş kanıyla ıslanmadıkça terk olunmayacaktır. Veciz ifadesi Sarıkamış’ta vücut bulmuştur. Bilindiği gibi burası 1828-29, 53-54, 78-79 ve 1914-15 yılları arasında 4 kez Ruslarla mücadele ettiğiz bir yerdir. Gerçekten Sarıkamış ecdadımızın her karışında kanının olduğu mübarek bir topraktır. Burada görev yapmak bizi her zaman heyecanlandırıyor, heyecanlandırmaktadır. Tabii Sarıkamış böyle olunca, Sarıkamış’a gelen yöneticilerde buna göre olmalı. Sayın Kaymakam ve sayın Belediye Başkanımızla ilgili olarak, ben geçen yıl buraya atandığım zaman burada görev yapan komutanlarımız Sarıkamış’ta çok düzgün bir belediye başkanı ve çok mükemmel bir kaymakam olduğunu söylediler. Bende bunlara şahit oldum. Kendileriyle bir yıldır birlikte çalışıyoruz. Bir devlet adamında olması gereken dört temel özellik vardır. Bunlardan birincisi dürüstlük, ikincisi güvenilirlik, üçüncüsü samimiyet ve şeffaflık. Sayın kaymakamımızda bu özelliklerin hepsi bulunmaktadır. Esasen kaymakamımız hem yöneticilik özelliklerini, hem de insani değerlerini şahsında toplamış güzide bir vatan evladıdır. Burada halkla beraber çok ciddi ve katkı sağlayan olumlu gelişmelere ön ayak olmuştur. Ben şimdiye kadar birçok faaliyette beraber oldum. Halkın kaymakamımıza bakışını yakinen gördüm müşahede ettim. Bunlarda bizi gururlandıran şeyler. Böyle yöneticilerimiz olduğu için çok mutluyuz. Tabi kendileri buradan ayrıldığı için şahsen ben üzgünüm. Ama eminim ki gittiği yerde de görevini, memleketimize hizmetini çok daha iyi bir şekilde yerine getirecek. İnşallah kendilerini ilerde çok daha iyi mevkilerde makamlarda göreceğiz. Yöneticiler ne kadar iyi olursa, bizlerde o kadar daha iyi duruma geliriz şüphesiz. Sayın kaymakamımıza bundan sonraki görevinde başarılar, ömür boyu mutluluklar diliyorum.”

ERMİŞ’İN MESAJLARI

Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş de, “Doğu’nun bir kaderi vardır. Bende doğuluyum, Diyarbakırlıyım. Gelen ağlar, giden ağlar derler. Sarıkamış’a ilk tayinim çıktığı zaman biraz öyle olmuştum. Yani Sarıkamış’ı bilmiyordum. Tercihlerim arasında da yoktu. Önce bir şaşkınlık geçirdik. Hatta ben daha önce Başbakanlık devlet personelde çalışıyordum. Oraya dönmek içinde müracaat ettim tayinden sonra. Ama eşim ‘gidelim 15 gün kalalım, nasıl olsa kaybedecek bir şey yok’ diye gelmişti. Ama geldik baktık ki, Sarıkamış’ın öyle bir insanı, öyle bir doğası var ki, öyle bir memleket ki, şehit memleketi. Bize 15 gün değil, 3 yıl az geldi. Biz burada 5 yıl kalmayı planlıyorduk. Ama her şeyde bir hayır var. Bakanlığımız böyle takdir etti. Sayın valimiz olsun, buradaki çok değerli dostlarımız olsun, her hangi bir talebimiz olmadığı halde bizden habersiz bakanlığımızı arayıp Sarıkamış’ta kalmamız için çaba sarf etmişlerdi.” diye konuştu.

SARIKAMIŞ’IN ADI ÇOK BÜYÜK

Ermiş daha sonra şöyle konuştu:

“Sayın Bakanımızın memleketi Mardin Kızıltepe’ye tayinimiz çıktı. Kızıltepe büyük bir ilçe. 150 bin merkez nüfusu olan bir ilçe. Yaklaşık Sarıkamış’ın 7 katı büyüklüğünde bir ilçe. Ama Sarıkamış’ın adı çok büyük. Yani Sarıkamış Kaymakamıyım derken, il dışında Ankara’da vs. Kars’ı söylemeden Sarıkamış diyorduk ve herkes biliyordu. Bazen oluyor hani Kızıltepe için demiyorum. Bazen 150 bin nüfuslu ilçeler oluyor. Ama ilini söylemediğiniz zaman insanlar neresi olduğunu bilemiyor. Tabi bunu en başta şehitlerimize borçluyuz. Onların yaktıkları meşale, o fedakarlık, cefakarlık ruhu, “Allah’ım Sarıkamış’a Varmadan Canımızı Alma” demeleri Sarıkamış’ı bu kadar tanıtmış. O ruh zaten hiçbir sıkıntıyı bizim gözümüzde büyütmedi. Yani Sarıkamış’a varmadan şehit olmayı namert sayan bir ruh. İki yaşında, üç yaşında Ayşelerini, Fatmalarını evlerinde bırakan, yaşlı dedelerini, annelerini, babalarını evde bırakarak helallik dileyip, hiçbir daha dönmeyecek şekilde Sarıkamış’a gelen o insanların, o kahramanların etkisi bu. Ben burada yaptığımız şeyleri anlatmayacağım. Yani bütün muhtarlarımız, STK temsilcilerimiz, kamu kurum kuruluşlarımızın temsilcilerinin hepsi burada, bunlar artık neleri yapabildik takdir edeceklerdir. Yapım aşamasında olan şeyler vardı. Bunlar inşallah devam edecektir. Ben en sonunda destekçilere teşekkür edeceğim ama sayın valimizin özellikle büyük desteği olan bazı konular var. Sarıkamış’ta artık ihale aşamasına gelmiş işlerimiz vardı. Futbol sahası yapılması için Gençlik Spor Bakanlığımız vasıtasıyla Spor Toto teşkilatından ödenek çıktı. Buz pateni ödeneği hazır, buz pateninin ihalesi yapılacak. Etüt projesi bitmişti. Bu buz pateni sadece kışın değil, yaz-kış dört mevsim Sarıkamış turizmine inşallah hizmet edecek. Yaklaşık maliyeti 1 milyon 600 bin TL olan Uluslararası bir kızak pisti yapılıyor. Bunun ödeneği aşağı yukarı belirlendi. Bir Avrupa birliği projemiz vardı, benden önceki kaymakam arkadaşlarımız, belediyemiz işbirliğiyle. Kültür Bakanlığı ve Sanayi Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan proje. Bizde onu sürekli takip ettik. Ama maalesef yetişmedi. Birinci sırada ihale sürecinde en son onu bekliyoruz inşallah oda faaliyete girecek. Sarıkamış’ın tanıtımını yapmaya çalıştık. Teşviklerle hükümetimizin bölgeye olan teşvikleriyle beraber, burada son 2 yıl içerisinde otel yatak kapasitemiz yüzde 50 arttı. Sarıkamış’ta şunları görüyoruz bizim dışımızda, esnaflarımız artık dükkanlarını yeniliyor, binalarının çehresini yeniliyor. Sarıkamış inşallah sayın Başbakanımızın 2006 yılında gelip ifade ettiği, “Sarıkamış Türkiye’nin Davosu Olacak” sözü emin adımlarla ilerliyor diye düşünüyorum. Ama biraz daha bu konuda çaba ve gayrete ihtiyaç var. Bizler görev esnasında şunu yapmaya çalıştık; yani klasik bir idareci tarzında olmamaya çalıştık. Çünkü şuna inanıyorum; bir insanın değeri katma değeridir. Benim yerimde Ahmet, Mehmet, Cevdet’te olabilirdi. Ben normal klasik bir kaymakamın yaptığı şeyleri yapıyorsam benim hiçbir katma değerim yok demektir. Birazcık farklı olmak lazım diye düşünüyorum.”

SARIKAMIŞ’I YANIMDA GÖTÜRÜYORUM

Ermiş konuşmasını şöyle tamamladı:

“Bizim doğu ve güneydoğu da gittiğiniz yerde diyorsunuz ki, doğu hizmetim bitene kadar ben burada idare edeyim. Suya sabuna dokunmayayım. Kimseyle problem yaşamayayım da, böylece günlerimi geçireyim. Olsun hiçbir iş olmasın mantığıyla da hareket edilebilir. Ama hiçbir zaman bunu yapmadık. Her gün yeni şeylerin, değişimin peşinde koştuk. Tabi bunlar birlikte oldu. Sizler özellikle genel meclis üyelerimizle, muhtarlarımızla, il başkanımızla, milletvekillerimizle, valimizle, tabi en önemlisi Sarıkamış dostu, dünya lideri Başbakan Tayyip Erdoğan’la oldu. Niye buraya kendileri 10 bakanla beraber geldiler. Bir gün sonra Dışişleri Bakanı 160 büyük elçiyle geldi. Yani Sarıkamış’a verilen önemi oradan görebiliyoruz. Sayın bakanlarımızın buraya olan desteğini, yani Sarıkamış Şehitlerini anma programı 3-5 yıl önce neydi, şuan ne? onu görmek lazım. 20 bin genci Sarıkamış’a getirdiler. Tüm Türkiye’de bütün bilbordlarda Sarıkamış vardı. Gençlik Spor Bakanımız çok büyük bir işe imza attı. Aile Sosyal Politikalar Bakanımız hakeza, Orman Bakanımız hakeza, İçişleri Bakanımız hakeza. Orman Bakanlığımız Sarıkamış’ta Panoramik Müze yapıyor. Proje ihalesi yapıldı. Yarım kalan bazı işlerimiz var. 2008 yılında yapılmış abide projesi var 100 bin TL ödüllü. Maalesef bu yıl hayata geçireceğimiz projeydi ama halen bekliyoruz. Sayın Başbakanımız daha iyisi yapılsın diye TOKİ’ye talimat verdiler. TOKİ onun araştırması içerisinde, yeni proje konusunda. Bu konuda çok önemli bir mimar ve ressamda Sarıkamış’a geldi. Belediye Başkanımız bizler, Tugay komutanımızla beraber yöreye gittik, oralara baktık inceledik. Yeni bir proje üretildi orayla ilgili. İnşallah Sarıkamış’ın sembolü olacak bir proje hayata geçirilecek. Burada az bir zaman kaldı. Bu yıl gelecek yıl iki yıllık bir süreç 100’üncü yıl.

DOSTLUKLAR KURULUYOR, ARKADAŞLIKLAR KURULUYOR…

Aslında bizlerde yüzüncü yılı yapalım, gidelim diye düşünüyorduk ama, artık hayırlısı. Tabi üç yıllık sürede neler oluyor. Önce yabancı olarak geliyorsunuz. Yavaş yavaş tanışmaya başlıyorsunuz insanlarla, idarecilerle. Dostluklar kuruluyor, arkadaşlıklar kuruluyor artık kendi ailenizi akrabalarınızı unutmaya başlıyorsunuz. Orayı kendi eviniz, kendi mekanınız olarak görmeye başlıyorsunuz. Tabi bu emek işi kolay değil. Biranda bunun kesilip atılması da çok zor. İnanın beni bırakın başka bir yerin kaymakamlığına, valiliğe atasaydılar ben yine üzülecektim. Eşim en az ikiyüz mesaj atmıştır. Sarıkamış’ta nasıl kalabiliriz. Şunu yapsak, bunu yapsak diye. Şunu söyleyeyim, tayinimiz çıktıktan sonra bütün dostlarımız, siyasetçilerimiz, muhtarlarımız kaymakam bey biz Ankara’ya gideceğiz dediler. Açık söylüyorum biz sizin burada kalmanız için Ankara’ya gideceğiz dediler. Ben kendilerini ikna ettim. Şöyle dedim ki; zaten bakan beyin takdiriyle gidiyorum. Sizin Ankara’ya gitmeniz benim için gurur. Ama zaten onu bildikleri için kendi memleketlerine alıyorlar. Birde şunu söyledim, bakan bey sizi kabul etti. Size dedi ki, kaymakam bey 3 yıl size hizmet etti. Eğer izniniz olursa, müsaade ederseniz 2 yılda bizde çalışsın derse hayırmı diyeceksiniz dedim. Muhtarlardan biri hayır diyeceğiz dedi. Ben sizlere ayrı ayrı hakkımı helal ediyorum.

SARIKAMIŞ’IN GÖNÜLLÜSÜ OLACAĞIM

Gittiğim yerde şundan emin olunki, Sarıkamış’ın gönüllüsü olacağım. Mardin’de gümüş gelişmiş bir sektör, burada da obsidyen var. Onları birleştireceğiz inşallah bu sektörü büyüteceğiz. Burada işsizliği azaltacağız. Yer altı kaynaklarımızı inşallah çok iyi şekilde değerlendireceğiz. Orada bilin ki bir kardeşiniz var. İşiniz düşerse veya uğrarsanız ben çok memnun olurum. Baş göz üstüne beklerim. Hakkınızı helal edin. Ramazan bayramınızı da şimdiden tebrik ediyorum.”

GÖNÜL BİRLİĞİ

Müftü Hamdi Uzunharman da, “İlçe Müftülüğü olarak güzel hizmetlerimiz oldu. Bu hizmetlerimizde bize en büyük desteği sağlayan kaymakam beye ben şükranlarımı sunuyorum. Tabi bu hizmet süremiz içerisinde ilçede uyum çok önemli. Başta kaymakam bey olmak üzere belediye başkanımız, kurum müdürlerimiz, muhtarlarımız, esnafımız, vatandaşlarımız hep beraber kenetlendik burada hizmet ettik. Buradaki herkesle bir gönül bağı kurmuş olduk. Öncelikle bizlere maddi manevi her türlü desteği sağlayan kaymakam beye yine aynı şekilde her konuda bize yardımcı olan belediye başkanımıza çok değerli kurum müdürlerimize, tugay komutanımıza, vekillerimize, muhtarlarımıza, esnafımıza, vatandaşlarımıza hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ramazan bayramınızı şimdiden tebrik ediyorum. Hakkınızı helal edin, bizden tarafta helal olsun.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.