1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kentsel Dönüşüm 2012'de Başlıyor
Kentsel Dönüşüm 2012de Başlıyor

Kentsel Dönüşüm 2012'de Başlıyor

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, eski para ile 350 trilyon TL’lik “Kentsel Dönüşüm Projesi”ne 2012 yılının ilk yarısında başlayacaklarının müjdesini verdi.

A+A-

Göreve geldiği günden itibaren aldığı sağlıklı kararlar, hayata geçirdiği başarılı projeler ve il genelinde birçok noktada yaptığı çalışmalarla taraflı tarafsız bütün vatandaşların sevgisini kazanan Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, TOKİ ile hayata geçirecekleri projeyle 25 bin 200 insanın yapılacak kontlarda kentli olmanın ayrıcalığını yaşayacaklarını belirtti.

Özellikle 2011 yılı içerisinde Kars genelinde aynı anda birçok noktada yaptığı çalışmalar ve şehri bir anda inşaat alanına dönüştürerek yapılan yol, kaldırım, park, hayvan pazarı, su, kanalizasyon ve derelerin ıslah çalışmalarıyla bir anda dikkatleri üzerine çeken Başkan Bozkuş, AK yatırımlarla Kars, Kafkasların ve Doğu’nun ticaret merkezi olacağını söyledi.

Görevi devraldıklarında şehir planını, imar planını ele aldıklarını belirten Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kars’ı gecekondu görünümünden kurtaracaklarını ifade etti.

Başkan Nevzat Bozkuş; “Kars’ın etrafına baktığınızda gecekondu almış başını gidiyor. Belediye Meclisi’nden karar aldık. 9 mahalle yaklaşık 7 bin 200 tane konut var. Bunlar 6 milyon metre kare alana yerleşmiş. Bu evlerde 25 bin 200 insan oturuyor. Biz bunlara alt yapı hizmetini götürürsek, kanalizasyon, yol, su, kaldırım ve sosyal donatılarıyla birlikte eski parayla 500 trilyon TL. Tutuyor. TOKİ ile ortak proje gerçekleştirdik. Biz bunları 2 milyon metrekare alana yerleştiriyoruz. Sosyal donatıları da alt yapı hizmetleri de dahil. Yapılacak konutlarda dahil 350 milyon TL. tutuyor. Biz vatandaşlarımız için “Kentsel Dönüşüm projesi” kapsamında TOKİ’ye konutlar yaptıracağız. Böylece şehirde şehir olurken, aynı zamanda 150 milyon TL. Gibi bir meblağda tasarruf etmiş oluyoruz” dedi.

VATANDAŞLARIN YAŞAM KALİTESİ YÜKSELECEK, HAYATLARI DEĞİŞECEK

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, 2012 yılında yapımına başlanacak konutların tamamlanmasıyla birlikte vatandaşların yaşam kalitelerinin yükseleceğini, hayatlarının değişeceğini vurguladı.

Bozkuş; “Görsel anlamda da sağlıklı konutlar alanında önemli çalışma başlattık. Bunların birinci etabı Atatürk ve Bayrampaşa Mahallesin de kısmet olur ise seneye başlatılacak. Müşavir firma ile birlikte mimari projeleri çizildi. Jeolojik etüdü yapıldı. Hak sahipleriyle hemen hemen anlaştık. Hak sahipleriyle senetler imzalandı. 2 mahallede 850 kişinin neredeyse tamamı senetlerini imzaladı. Biz insanlarımıza, insanlarımızda bizlere güveniyor. Çok sayıda vatandaşımız tereddütsüz senetlerini imzaladı. Biz ihalesini yaparak sene konutların yapımına başlayacağız. Yaklaşık 2 bin 30 konut burada yapacağız. Bunlardan bin 30 tanesini vatandaşa ve hak sahiplerine vereceğiz. Bin tanesi de satılacak. Bu konutlarla birlikte 2 iş merkezi, 2 semt pazarı alt otopark olmak üzere yapılacak. Daha sonra proje çerçevesinde diğer mahallelere etap etap gireceğiz. Ben inanıyorum Kars gerçekten değişecek. Bu değişimi birlikte göreceğiz. Ben inanıyorum ki yapılacak konutlar ile kişilerin sosyal yaşamın da olumlu gelişmeler olacak. Ve inanıyorum şehir hayatı bütün semtlerimizde hissedilecek. Karslılar kentli olmanın özelliğini birlikte yaşayacaklar. Biz bunu inşa etmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

Kars’ta yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, mühendis olmanın avantajlarını da kullanıyor.

Vatandaşlarının hizmetlerden memnun olmasının kendilerini daha da hırslandırdığını dile getiren Bozkuş, Karslıların her şeyin en iyisine layık olduğunu söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.