1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kız Kur'an Kursu açılıyor
Kız Kuran Kursu açılıyor

Kız Kur'an Kursu açılıyor

Merkez Camii bahçesine Kız Kuran Kursu açılıyor...

A+A-

Kars İl Müftüsü İlyas Gümüş, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in de katılımıyla 29 Nisan’da (bugün) Kars’ta Yatılı Kız Kuran Kursu temel atma töreni düzenleneceğini söyledi.

Gümüş, bu arada Merkez Camii bahçesindeki Okuma Salonunun yanında açılacak olan Kız Kuran Kursu ilgili olarak, “Burasını geçen yıl Okuma Salonu olarak düzenlemiştik. Burada bir dernek vardı ve bu derneğin tahliyesinden sonra Merkez Camimizde Okuma Salonu düzenledik. Burada Üniversite öğrencileri gelip ders çalışıyorlar. Şimdi buradaki dikiş nakış, bölümünü kaldırdık Mayıs ayının sonuna kadar bayanlara yönelik Kuran Kursu düşünüyoruz. Onunla ilgili çalışmalarımız sürüyor. En kısa zamanda faaliyete geçireceğiz. Merkez kız kuran kursu olarak hizmet verecektir. Önümüzdeki 2011-2012 yılına burayı yetiştirmiş olacağız.” dedi.

Gümüş, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve Başkan yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’ın Kars’a gelerek, İl Müftülüğü tarafından yaptırılacak olan 120 yatak kapasiteli Yatılı Kız Kuran Kursu’nun temel atma törenine katılacağını sözlerine ekledi.

HAC KAYITLARI 6 MAYIS’TA SONA ERİYOR

Kars İl Müftüsü İlyas Gümüş, Hac kayıtlarının 6 Mayıs’ta sona ereceğini söyledi.

Gümüş, “Hac kayıtlarımız başladı, devam ediyor. 25 Nisan -6 Mayıs tarihleri arasında devam edecektir. Bu sene internet üzerinden yeni kayıtlar ve kayıt yenilemeleri yapılabilecek. Kendileri bu işi yapamayanlarda şubemize uğrayarak kayıt yaptırabileceklerdir. Yeni kayıt olacaklar kişi başına 15 TL para yatırdıktan sonra kayıtlarını burada yaptırabilecekler. 6 Mayıs’ta kayıtlar sona erecek.” dedi.

Gümüş ayrıca, Hacca gitmeye niyeti olanların biran önce kayıtlarını yaptırmalarını isteyerek son günü beklememeleri çağrısında bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.