1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Konserde alkol krizi
Konserde alkol krizi

Konserde alkol krizi

Bağca konseri protestolara sahne oldu...

A+A-

Genç Kafkas Spor Derneği tarafından organize edilen Cevdet Bağca ve Ezginin Günlüğü konserinde alkol ve konuşma krizi yaşandı. Bağca’nın konuşmalarına tepki gösteren protokol ve dernek yönetimi salonu terk etti. Bağca mikrofonu kapatılarak sahneden indirildi.

Kars Kapalı Spor Salonu’nda yapılan konserde Ezginin Günlüğü’nden sonra sahneye çıkan Cevdet Bağca geçmişte söylediği şarkı nedeniyle 10 ay hapis yattığını belirterek “Bir daha beni konser çağırmayabilirsiniz. Buna alıştım, önemli değil. Ama ben bu şarkıyı eskiden devrimci arkadaşlarım için yazdım. O kıyametleri kopardıkları kavga sizin gibi aydınlar için çok komik bir kavgadır. Çok tehlikeli bir şey belki, kimileri beni uyarıyorlar ama keşke Kars’ta bir Ermeni’nin şarkısını okuyabilsem. Bir Tat’ın bir Terkeme’nin şarkısını okuyabilsem. Niyetim asla kimseyi incitmek değil. Niyetim şu; biz kardeşiz. Bu devleti yöneten padişah ve saz arkadaşları duysun, niyetim budur” diyerek protokolünde kendisini alkışlamasını istedi. Bağca konuşmasının ardından “Oy Hewale (Oy Yâre) isimli Kürtçe şarkısını okudu. Bağca’nın şarkıyı okumasının ardından protokolde bulunan Kars Adalet Komisyonu Başkanı Tamer Keskin, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü ile hakim ve savcılar salonu terk etti. Protokolden boşalan koltukları ise ayakta kalan izleyiciler doldurdu.

Protokolün salonu terk etmesiyle birlikte Sanatçı Cevdet Bağca, Devrimci türkülerini okumaya devam etti. Bağca şarkılarını söyledikçe salonda bulunan öğretmen ve öğrencilerin de birçoğu protesto ederek salonu terk etti.

Protokolle birlikte organizasyonu düzenleyen Genç Kafkas Spor Derneği Başkanı Emre Okan Bayramoğlu ve dernek üyeleri de salonu terk etti. Dernek Başkanı Emre Okan Bayramoğlu, Bağca’nın sahneye çıkmadan önce alkol aldığını ve sahnede ki davranışları nedeniyle mikrofonunun erken kapatılarak sahneden indirildiğini bildirdi.

SANATÇI CEVDET BAĞCA ÖZÜR DİLEDİ

Genç Kafkas Spor Derneği tarafından organize edilen ve protestolara sahne olan Cevdet Bağca ve Ezginin Günlüğü konseri sonrasında sanatçı Cevdet Bağca basın açıklaması yaptı.

Bağca açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “10.12.2011 tarihinde GENÇKAFKARS Spor Kulübü tarafından düzenlenen konserde yaptığım konuşmalar bir ideolojiyi övme amacı gütmemektedir. Konuşmalarımda tüm Türkiye’de ve Kars’ta hâkim olan kardeşlik ortamına dair fikir ve düşüncelerimi belirtmek istedim. Tavır ve üslubumdan doğan yanlış anlaşılmalardan ötürü başta il protokolünden, GençKafKars Spor Kulübü yönetim ve üyelerinden ve dinleyicilerimden özür diliyorum. Yaptığı çalışmalarıyla Kars’a yeni ve daha sosyal bir çehre kazandırmayı hedefleyen ve bu hedefine uygun çalışmalarıyla gündeme gelen GençKafKars spor kulübüne bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.