1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Köylülerden HES protestosu
Köylülerden HES protestosu

Köylülerden HES protestosu

Kars Kağızman Taşburun köyünde yapılan EBD enerji firmasına ait serap isimli hidroelektrik santralinin yapılmasına Taşburun köylüleri karşı çıktılar.

A+A-

Kendilerine haksızlık yapılarak tarlalarının istimlâk edildiğini söyleyen köyler tek geçim kaynağımız bu bahçeler ve tarlalar onlarında üzerinden kanal geçiyor, kullanılmaz hale geliyor verdikleri parayla aynı bahçeyi ve tarlayı tekrar yapmayız bizi mağdur eden bu barajın köyümüzde yapılmasını istemiyoruz diyen köylüler devlet büyüklerinin kendilerine yardım etmesini istediler. Tarlaların değerinin verilmediği takdirde iş makinelerine izin vermeyeceklerini ve canı pahasına arazilerini koruyacaklarını söyleyen köylüler kendilerine haksızlık yapılamamasını istediler.

Taşburun köyü muhtarı Selahattin Kuş, “Baraj yetkililerinin kendilerini kandırdıklarını ilk başlarda bizlerle konuştuklarında hiç mağdur olmayacağımızı bütün sorunlarımızın çözüleceğini söylediler ama bugün iş makineleri arazilerimize girmiş ortada da kimse yok çoğu bahçelerimiz tarla gösterilerek değerleri düşürülmüş ve haksızlık yapılmıştır. Baraj yetkilileri ya arazilerimizin değerlerini vererek bizleri mağdur etmez ya da canımız pahasına bahçe ve tarlarımızı koruyacağız” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.