1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Köylülerin ÇAMUR şikayeti
Köylülerin ÇAMUR şikayeti

Köylülerin ÇAMUR şikayeti

Kars'ın Selim ilçesine bağlı Laloğlu köyünde vatandaşlar, köylerinde yaşanan aşırı çamurlardan kurtulamayınca köylerinin adını "Çamurlu Köyü" diye değiştirdi.

A+A-

80 hane ve 375 nüfusuna sahip olan köyde geçtiğimiz günlerde bölgede etkili olan sağanak yağışlar köy girişi ve içerisi çamurlara neden oldu. Köyde bulunan evlerde de ciddi hasarlar yaşandı. Köylerindeki aşırı çamurlardan kurtulamayan köylüler, sorunlarını anlatmak için köylerinin ismini "Çamurlu Köyü" olarak değiştirdi. Bütün yetkililere başvurmalarına rağmen kimsenin kendilerine sahip çıkmadığını belirten köy muhtarı Mustafa Mercan, "Çamurda kaldığımız için köyümüzün adını değiştirdik. Köyümüzün adını

'Çamurlu Köyü' koyduk. Yani köyümüzün içerisinde gezilmez, çalışılmaz. Burada böylece çamurun içerisinde boğuşup duruyoruz. Devlet dairelerine müracaatlar ediyoruz ama bir benim köyümde değil hiçbir köyde sağ bir yer yok ki, hiç bakılmamış bu Kars memleketimize. Buradan giden milletvekilleri bizi ekip biçip bırakıp gidiyor. Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) nereyi yetiştirebilecek ki 52 pare köydür hiçbir yeri de yetiştiremiyor. Su işlerine bakıyor ama bu çamurlara bakması da biraz zor. Encümenlerin

nasıl çalıştığını nasıl ettiklerini bilemiyoruz. Bu nedenle biz de Laloğlu köyümüzün adını değiştirip 'Çamurlu Köyü' koyduk. Köyümüzün içerisine kum dökseler, yollarımız yapılsa ilçeye gittiğimiz yollar araçlarımızı hep arızalandırdı" diye şeklinde konuştu.

Daha sonra köylerinin çamurlu yollarında evlerine giden Muhtar Mercan, elindeki şemsiye ile sağa sola yaylanarak giderken zor anlar yaşadı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.