1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kur’an Bülbülleri Diplomalarını Aldı
Kur’an Bülbülleri Diplomalarını Aldı

Kur’an Bülbülleri Diplomalarını Aldı

Kars’ta hafızlığını tamamlayan 6 kişi için Cuma Namazı öncesi Evliya Camii'nde hafızlık merasimi düzenlendi.

A+A-

Kars'ta 2009-2010 eğitim öğretim yılında Kars Bölge Yatılı Kur’an Kursu’nda eğitim alan 25 öğrenciden 6’sı hafızlıklarını tamamlayarak belge almaya hak kazandı.

Kars Müftülüğü tarafından Evliya Camii’nde cuma namazı öncesi düzenlenen programda konuşan İl Müftüsü İlyas Gümüş, ilde 2009–2010 yılı eğitim döneminde 6 öğrencinin hafızlık diplomasını alma başarısı gösterdiğini vurguladı.

Kars'ta acilen bir kız Kur'an kursuna ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Gümüş, "Kim böyle bir hayırda bulunmak ister ise müftülüğümüze bekliyoruz." dedi.

Kars’ta ciddi şekilde imam ihtiyacı bulunduğunun altını çizen Gümüş, "80 kadromuz boş, iki, üç yıldır imam bekleyen köylerimiz var. Her aile çocuklarından birini gerek ahiretleri gerekse bu dünyaları için hafız olarak yetiştirmelidir." diye konuştu.

Programda Kur’an-ı Kerim tilavetlerini Kur’an kursu hocaları Bahçeli Ocak, Kemalettin Baysal ve Gıyasettin Ertan gerçekleştirdi. Daha sonra diploma almaya hak kazanan Mecit Mahmutoğlu, Kasım Özvaş, Gökhan Daştan, Uğur Gültekin, Kadir Cam ve Okan Aydın kısa sureler tilavetinde bulundu. Program hafızlara Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve İl Müftüsü İlyas Gümüş’ün diplomalarının yanı sıra Kars esnafının hediyelerinin takdimi, vaaz ve dua ile sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.