1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kur’an sevgisi salona sığmadı
Kur’an sevgisi salona sığmadı

Kur’an sevgisi salona sığmadı

Kars’ta Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından düzenlenen Kuran Ziyafeti için binlerce vatandaş salona akın etti. Çoğunluğunu kadın katılımcının oluşturduğu salon tıklım tıklım doldu.

A+A-

Güzel sesleri ve kıraatlarıyla izleyenleri mest eden Kur’an-ı Kerim dünya birincileri Güney Afrikalı hafız Abdurrahman Sadien ve Mısırlı Hafız Memduh Cude Saad’ın elini öpmek için vatandaşlar adeta sıraya girdi.

Anadolu Gençlik Derneği’nin “Peygamber (SAV)’e Sevgi Gecesi” kapsamında Kur’an Ziyafeti programı düzenlendi. Kars Kapalıspor Salonu’ndaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ardından da Merkez Camii Müezzini Bahçeli Ocak’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Yaklaşık 2 bin 500 vatandaşın katıldığı programa bayanlar daha çok rağbet gösterdi. Tıklım tıklım dolan ve 3’te 2’ini bayanların doldurduğu salonda yer kalmayınca yüzlerce vatandaş ise sahneye inerek yerlerde oturdu.

Anadolu Gençlik Derneği Kars Şube Başkanı Sebahattin Gül bir konuşma yaptı. Gül, “İki cihan serveri Efendimizin dünyaya teşriflerini kutladığımız bu günler, bir fazilet güneşi ve hidayet meşalesi olan sevgili peygamberimizin gönderilişi, yüce Allan(cc)’ın bütün insanlara en büyük nimetlerinden birisidir. Binlerce salat ve selam O’nun üzerine olsun. Peygamberimizi anmak ve anlamak hepimizin boynunun borcudur. Çünkü O en büyük örnek ve önderdir. O, beşikten mezara ebedi rehberimizdir. O, karanlığa karşı adeta bir şafak gibi doğdu. İnsanlığın kararmış zihinlerine ve kurumuş vicdanlarına ab- ı hayat oldu. İnsanlığı efselden eşrefe, bedevilikten medeniyete, eşkıyalıktan evliyalığa yükseltti. Cehalet asrını saadet asrına çevirdi. O’nun gelişi zulmün yaygınlaştığı, isyanların derinleştiği, ahlaki çöküşün toplumları sarstığı döneme denk gelmiştir. Bu gün yine benzer dönemi yaşıyoruz ve Efendimiz imdadımıza yetişiyor. İçerisinde bulunduğumuz maddi ve bunalımlardan kurtulmanın tek yolu Hz. Peygamber (SAV)’in Telkin, Teşvik, Tebliğ ve Temsil ettiği dini yaşamaktan geçmektedir. izler bütün zamanlarda O’nu anlamalı, yaşamalı ve yaşatmalıyız. O’nu sadece kutlu doğum haftalarında anmak ve bir haftaya sığdırmak imkânsızdır. O her çağın her coğrafyanın ve herkesin Peygamberidir. Tüm zamanların, bütün coğrafyaların ve bütün herkesin O’nun güzelliklerine ihtiyacı vardır. O’nun söylemleriyle bezenmeye O’nun eylemleriyle yaşamaya ihtiyacımız vardır. Kan ve gözyaşının dinmesi O’nun sevgi deryası ile yıkanıp arınılmasına bağlıdır. Çünkü bizi yaratanın bizden istediğini en doğru şekilde yapabilmek için, O’nun elçisini adım adım izlemekten başka çaremiz yoktur.  eygamber efendimiz (S.A.V.)’in gençlere olan ilgisin incelediğimizde; O’nun bütün gayret ve hedefinin inançlı, dindar, ahlaklı ve iffetli bir gençlik oluşturabilmek olduğunu görüyoruz. Bu yüzden İslam davasını öncelikle gençler omuzlamış, rahmet peygamberimiz onları şefkatle bağrına basmış ve bu imtihanı başarıyla sonuçlandırabilmeleri için tavsiyelerde bulunmuştur. Güzel ahlakı tamamlamak için gönderilen bir peygamberden gençlere miras kalan ancak ve ancak O’nun sünnetidir. Umarım hepimiz O’nun sünnetine layık oluruz. Selam olsun Ona ve Onun yolunda olanlara”

Gül’ün selamlama konuşmasından sonra AGD İlahi Grubu dinletisi sunuldu ardından da İslam Tarihçisi Emekli Müftü Abdullah Cihangir “Peygamber Sevgisi” konulu bir konuşma yaptı. Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Ali Güler ve Güray Topçu’nun ezan dinletisinin ardından Kur’an-ı Kerim dünya birincileri Güney Afrikalı hafız Abdurrahman Sadien ve Mısırlı Hafız Memduh Cude Saad alkışlar ve salavatlar eşiğinde sahne aldılar.

Kur’an ziyafetiyle birlikte salonda tam bir sessizlik hakim oldu. Pür dikkat ve dolan gözlerle dünya birincilerinin okudukları Kur’an-ı canı gönülden dinleyenler adeta mest oldular. Zaman zaman tekbir getiren vatandaşlar bir yandan da Kur’an ziyafetini görüntüleyebilmek için cep telefonlarını devreye soktular.

Yaklaşık 3 saat süren program okunan hatmi şeriflerin duasıyla son buldu. Programın bitmesiyle birlikte Cude ve Sadien hayranları Kur’an okunan kürsüye akın ederek sevgi ve saygı gösterisinde bulundular. Kimileri Cude ve Sadien’in elini öptü, kimileri ise bebeklerini Cude ve Sadien’in kucağına vererek dua etmelerini istediler. Yaklaşık 10 dakika süren el öpme ve saygı gösterisinin ardından Cude ve Sadien salon görevlilerinin yardımıyla güçlükle salondan çıkabildiler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.