1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Laiki veçhiyle kutlanmıyor
Laiki veçhiyle kutlanmıyor

Laiki veçhiyle kutlanmıyor

Kars’ın kurtuluşu laiki veçhiyle kutlanmıyor

A+A-

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Ural, konuşmacı olarak katıldığı konferansta, geçmiş zaman dilimlerinde, Kars’ın kurtuluşunun fevkalade büyük çaplı etkinliklerle kutlandığını fakat son zamanlarda bu kutlamaların laiki veçhiyle yapılmadığına dikkat çekti.

Kars İli Memurlar Derneğinin düzenlemiş olduğu, ‘Kars’ın Kurtuluşundan Cumhuriyet’in Kuruluşuna Bilinmesi Gerekenler’ konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Ural, İstiklal Marşının okunması ve açılış konuşmalarının ardından çıktığı kürsüde, il genelinde düzenlenen rutin programların dışında Kars’ın kurtuluşunun sönük geçtiğine atıfta bulunarak, memurlar derneğinin düzenlediği etkinlik için KARİMDER yönetimine bir Karslı olarak şükranlarını sunduğunu söyledi.

Prf.Dr. Ural, konuşmasında, eskiden Kars’ın kurtuluşunun fevkalade gösterilerle büyük çaplı etkinliklerle kutlandığını hatırlatarak, “Fakat son zamanlarda, ne hikmetse ve nedenini anlamakta güçlük çekerek, Kars’ın kurtuluşu ile ilimiz çevresindeki yaşanan hadiseler ne yazık ki laiki veçhiyle anılmıyor. Ne yerel basında, ne de ulusal basında buranın yakın tarihinde yaşananları işlenmiyor ve sütunlarda yer almıyor. Dolayısıyla bu derneğimizin böyle bir etkinlik düzenlemesi beni çok mutlu etti.”dedi.

Konuşmasını, Prf.Dr. Ural, tarih bölümünde öğrencilerine iki girizgahtan bahsettiklerini, bunlardan bir tanesinin, yerel tarih anlayışı olduğunu, diğerinin ise millilik noktasından hareketle, yani lider teşkilat ve program üçlemesi olduğunu ifade ederek sürdürdü.

YILDIRIM, NAZİK DAVETLERİNE KATILANLARA ŞÜKRANLARINI İLETTİ

Program sonunda KARİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım, dernek olarak nazik davetlerine icap eden, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İl Müftüsü Mehmet Genç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Akın Oktay ve Halk Eğitim Merkezi salonu dolduran yüzlerce memura ve çalışana teşekkür ederek, derneklerinin bu yıl ikincisini düzenleyeceği spor turnuvasına katılımlarını beklediklerini kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.