1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. MEB Ehliyet Çıkmış Soruları Çöz
MEB Ehliyet Çıkmış Soruları Çöz

MEB Ehliyet Çıkmış Soruları Çöz

Elektronik ortamda yapılan sınavda sizlere 50 soru soruluyor.

A+A-

Geçmişte merkezi olarak uygulanan ehliyet sınavı artık tüm illerde e-sınav şeklinde internet üzerinden uygulanmaya başlanmıştır. Sürücü kurslarından alacağınız teori derslerinden sonra gireceğiniz ehliyet sınavında başarılı olmak için daha önce çıkmış olan soruları da çözmüş olmanız gerekiyor. Çıkmış soruların yanında deneme sınavlarını da çözerek e – sınav öncesinde bilgi düzeyinizi gerçek anlamda ölçmüş olursunuz.

Elektronik ortamda yapılan sınavda sizlere 50 soru soruluyor. Çıkmış ehliyet sınav soruları test şeklinde sizlere sunulduğu için 35 doğru cevap vermeniz halinde sınava başarılı olmuş oluyorsunuz. 35 tane doğru cevap 70 puan ediyor ve sınavı geçme puan barajı 100 üzerinden 70 olduğu için sınavı geçmiş oluyorsunuz. ehliyetsinavsorulari.org sitesinden detaylara ulaşabilirsiniz.

Ehliyet Sınavında Başarılı Olmak

Sınavda başarılı olmak ehliyetinize bir an önce kavuşmak adına daha önce çıkmış ehliyet sınav sorularını çözmek, ehliyet deneme sınavlarını çözerek pratik kazanmak ve eksik olduğunuz konuları belirleyerek bu konulara ağırlık vermektir. Çıkmış sınav sorularının sizlere sunulduğu, sayısız deneme sınavının yer aldığı sitemizi ziyaret ederek sınav öncesi çalışabilirsiniz.

Elektronik ortamda gerçekleşen ehliyet sınavı için zamanlama da çok önemlidir. 50 soruluk deneme sınavlarının yer aldığı sitemizi ziyaret edip deneme sınavlarını çözerek hem sınav zamanınızı ölçebilirsiniz hem de sınav öncesinde pratik kazanarak stresinizi yenmiş olursunuz. Çıkmış sınav sorularını çözerek de sınav pratiği kazanabilirsiniz. Ehliyet sınavını ilk seferde başarı ile geçmek için sitemizi ziyaret etmeniz ve sizler için hazırlanmış olan deneme sınavlarını çözmeniz yeterli olacaktır.

c6954673-64d2-4767-977e-1ecaf42108c7.jpg

Ehliyet Alma İşlemleri Nasıl Oluyor?

Ehliyet sınavını geçip, trafik sınavından da başarılı olduğunuzda sürücü kursundan sertifikanızı alabiliyorsunuz. Almış olduğunuz sertifika ile yapmanız gereken ehliyet randevu işlemini internet sitrsi üzerinden tamamlamak ve sizden istenilen belgeleri nüfus müdürlüğü veya trafik şube müdürlüğüne giderek teslim etmektir. Bu işlemleri başarı ile tamamladığınızda ehliyetiniz size teslim edilmek basılır ve postaya verilir.

Yeni bir ehliyet alırken yaptığınız başvuru işlemlerini ehliyet yenileme içinde yapmanız gerekiyor. Ehliyetinizi kaybettiğinizde, veya ehliyet yenileme tarihiniz geldiğinde yapmanız gereken ehliyet yenileme işlemi için randevu almak ve randevu gününde, saatinde ilgili kurumda hazır olarak beklemektir. Ehliyet yenilene işlemleri için gerekli evrakları vererek yeni ehliyetinize kavuşabiliyorsunuz.

Ehliyet Almak için Gerekli Belgeler

Sürücü kurslarını başarılı olarak tamamladıktan sonra size verilen sertifikanın yanında ehliyet randevu gününde teslim etmeniz gereken evraklar; T.C. kimlik fotokopisi ve aslı, diploma örneği, sağlık raporu, sabıka kaybı örneği, iki adet biometrik fotoğraf şeklindedir. Bu evrakları vererek ehliyet başvurusu yapabilirsiniz. Randevu gününde evraklarınız eksik olması halinde başvuru işlemlerini zyapılmaz.

İlk defa ehliyet alacaklar kadar ehliyet yenileme işlemleri yapacak kişiler randevu alarak başvuru işlemlerini yaparlar. Başvuru gününde; kimlik fotokopisi, sabıka kaybı, son altı ayda çekilmiş 1 adet biometrik fotoğraf, kan grubu kartı, ehliyet harç payı ödeme belgesi ile birlikte ilgili kuruma gitmelidir. Bu evraklar olmadan ehliyet yenileme işlemleri yapılmadığı gibi ehliyet yenilemek isteyen kişiler tekrar randevu tarihi almak zorundadır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.