1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Merhaba Sanat Tiyatrosu Kars'ta
Merhaba Sanat Tiyatrosu Karsta

Merhaba Sanat Tiyatrosu Kars'ta

Merhaba Sanat Tiyatrosu Kars’ta "Karanlığın İçinde Aydınlık Yüzler-Ölülerimiz Konuşuyor’’ oyunu ile “merhaba” dedi.

A+A-

Merhaba Sanat Tiyatrosu Kars’ta, Cumhuriyet’in kuruluşundan bugüne kadar katledilen, idam edilen, yakılan, suçsuz yere öldürülen tüm devrimcilere, yurtseverlere, aydınlara, siyasetçilere “Karanlığın İçinde Aydınlık Yüzler - Ölülerimiz Konuşuyor’’ oyunu ile merhaba dedi.

Hafta sonu Kars seyircisi ile buluşan Mersin Merhaba Sanat Tiyatrosu 1921 yılında Ekim Devrimi’nin heyecanını, coşkusunu, umudunu ülkesine taşımak isteyen TKP önderi Mustafa Suphi ve yoldaşlarınının Karadeniz'de burjuvazinin temsilcileri tarafından öldürülmesinin öyküsü ile oyunun açılışını yaptı. Oyunda Dr. Hikmet Kvılcımlı’dan Türkiye İşçi Partisi kurucusu Behice Boran’a, Kızıldere’de katledilen Mahir Çayan ve yoldaşlarına, cuntacılar tarafından idam edilen Deniz, Yusuf, Hüseyin ve Erdal Eren’e, Mazlum Doğan’dan Musa Anter’e, Uğur Mumcu’dan Hrant Dink’e, ölüm oruçlarında hayatını kaybeden Zehra Kulaksız’a kadar birçok aydın, siyasetçi, yurtsever ve devrimcinin hayatı anlatıldı.

Tiyatro oyununun yönetmenliğini yapan Ramazan Velieceoğlu "Çocuklarımız panzerler altında ezilmesin, gençlerimiz ölmesin, anaların gözyaşları akmasın, savaşlar bitsin, herkes türküsünü kendi dilinde söylesin, tüm insanlık kardeşçe birlik içinde yaşasın istiyoruz. Bu oyunumuzu da insanlığa hizmet etmesi umuduyla oynuyoruz" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.