1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Meşaleli yürüyüş yapıldı
Meşaleli yürüyüş yapıldı

Meşaleli yürüyüş yapıldı

Sarıkamış şehitleri için meşaleli yürüyüş yapıldı...

A+A-

Sarıkamış harekatının 100. yılı anma etkinlikleri kapsamında ilçe merkezinde 3 kilometrelik meşaleli yürüyüş yapıldı.

İlçe merkezindeki Gaziler Meydanı’nda toplanan 7’den 70’e binlerce vatandaş, ellerinde meşalelerle yaklaşık 3 kilometrelik yürüyüşe başladı. Soğuk ve yağışlı hava eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşe ülkenin dört bir yanından katılım oldu. Sloganlar atıldı, tekbirler getirildi. AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy’un da katıldığı yürüyüşe bu yıl ilk defa bazı engellilerde iştirak etti. Engelliler, yürüyüşe katılanlarla birlikte Yukarı Sarıkamış bölgesindeki şehitlik anıtına karanfil bıraktılar.

Saygı duruşunda bulunulması, istiklal marşının okunması ve duaların ardından yürüyüş sona erdi.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, yürüyüşe katılanlara teşekkür etti ve her geçen yıl etkinliğin daha da fazla katılımla gerçekleştirildiğini söyledi.

Milletvekili Kılıç da Sarıkamış Harekatı’nın 100. yılında şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını belirterek ülkenin dört bir yanından gelen gençlerin ecdadı andığını söyledi.

Yürüyüş sırasında düşen ve çevredekilerin yardımıyla ayağa kalkabilen Milletvekili Kılıç, “İşte görüşüyorsunuz bu zamanda bile yürümenin bile ne kadar zor olduğu ortada. Oysa 90 bin şehit burada yürüdü. Şu anda burada eksi 3 derece soğuk var onlar eksi 40 derecede yürüdüler. Bu kadar kalabalıkla yürümenin zor olduğu bir coğrafyadan bahsediyoruz. Buraya gelmek burayı anlamak demek. O yüzden herkesi buraya getirmeye çalışıyoruz. Gençlik burayı görsün, burayı anlasın, burayla büyüsün.” dedi.

Milletvekili Kılıç, “Yürürken yere düştünüz, bir yerinizde hasar var mı?” sorusu üzerine de, “Yok şükür, olsa da feda olsun.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.