1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. MHP Adayları Basınla Buluştu
MHP Adayları Basınla Buluştu

MHP Adayları Basınla Buluştu

Milliyetçi Hareket Partisi Kars Milletvekili Adayları Dr. Ümit Yılmazel, Harun Yenice ve İrfan Topçu, basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

A+A-

Kars Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıya, MHP İl Başkanı Muhsin Ağçay, Merkez İlçe Başkanı Güven Aydeğer, belediye meclis üyeleri, partililer ve basın mensupları katıldı.

MHP adayları, Haziran 2011 seçimlerinin ülkeye, millete ve Kars'a hayırlı olsun temennisinde bulunurken, AKP iktidarını da eleştirdiler.

AKP'nin ülkeyi kötü yönettiğini, vurgun, soygun, ve açlığın arttığını ifade eden, MHP Adayları Dr. Ümit Yılmazel, Harun Yenice ve İrfan Topçu açıklamalarında şu görüşlere yer verdiler :

 “Bilindiği üzere ülkemiz 12 Haziran Pazar günü Milletvekilliği genel seçimleri için sandık başına gidecektir. 24. dönem Milletvekilliği seçimlerinin ülkemize, milletimize ve şehrimize hayırlar getirmesini dileriz.

Elbette ki ülkemizin AKP tarafından kötü yöneltildiği muhakkaktır. AKP iktidarı döneminde, fakirlik ve yolsuzluk hat safhaya ulaşmış, zenginle fakir arasındaki uçurum büyümüştür. Devlete güven azalmış, hayata yeni atılan lise mezunu evlatlarımızın üniversite sınavları dahi şaibeli hale gelmiştir. Bu iktidarın güven veren yanı yoktur.

Memleketimiz Kars, ülke-mizin genel durumundan daha iyi değildir. Tarım ve hayvancılık bölgesi olan vilayetimiz, merkezi hükümetin yanlış politikaları sonucu tükenme noktasına gelmiştir. Tarım ve tarım ürünleri istenilen seviyeye gelmemiştir. Çiftçimiz tarım üretiminde dışa bağımlı olmuştur, kullandığı tohum, tek ekimlik ve çok pahalıdır.

 

2002 YILINDA

2011 YILINDA

1LitreMazot Almak İçin

14Kgşeker pancarı

31Kgşeker pancarı

3Kgbuğday

6Kgbuğday

 

 

1Torba Gübre Almak İçin

153Kgşeker pancarı

330Kg şeker pancarı

35 Kgbuğday

62Kgbuğday

 

 

Traktör Almak İçin (New Holand TT55 B12*28)

202 tonşeker pancarı

307 tonşeker pancarı

46,5 ton buğday

58 tonbuğday

 

 

 

 

 

 

 

 

Çarpraz Fiyatlar (TL)

 

ÜRÜN ADI

2002

2011

Buğday ( 1 Kg)

0,340

0,610

Şeker Pancarı ( 1 Kg)

0,078

0,115

Mazot (1 Litre)

1,090

3,62

Gübre (1 Torba)

12

38

Traktör Fiyatı

(New Holand TT55 B12*28)

15.790

35.315

 

 

 

 

 

Turizm sektöründen yeteri kadar yararlanamayan vilayetimizde, Sarıkamış kayak tesisleri üvey evlat muamelesi görmüştür. Kar kalitesinin yüksekliğine rağmen, bir türlü hak ettiği yere gelememiştir. Tarihten gelen değerleri yeterince tanıtılmamış her konuda olduğu gibi bu konuda da Erzurum'un gölgesine terk edilmiştir.

Hükümetin övündüğü yol projesini Karsta görmek mümkün olmamış, özellikle şehir merkezi ve yakın çevresi bu husustaki ilgisizlikten nasibini almıştır.

Kars ülke gündemine geçtiğimiz yıllarda satılık şehir olarak gazete manşetlerinde yerini almıştı, bu aralar ucubeye sahip bir şehir olarak geçmekte, bunun sorumlusu MHP'nin tüm uyarılarına rağmen kendi ucubelerini oraya diken hükümet ve ilgili birimlerdir.

Yetimin malını bir ucube için hoyratça harcayanlar şimdi de yıkmak için çuval çuval para harcamaktadırlar.

Aziz milletimiz AKP iktidarını önce dikip, sonra yıktıkları ucube gibi yıkacaktır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.