1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Milletvekili Adem Çalkın : "Kars'a Hizmet Noktasında Büyük Yol Kat Ettik"
Milletvekili Adem Çalkın : "Kars'a Hizmet Noktasında Büyük Yol Kat Ettik"

Milletvekili Adem Çalkın : "Kars'a Hizmet Noktasında Büyük Yol Kat Ettik"

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, partisinin “Genişletilmiş İl Danışma Meclisi” toplantısında konuştu.

A+A-

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, konuşmasında önemli mesajlar vererek şunları belirtti :

Bizim talip olduğumuz şey makam, mevki değil, bu kadim şehrin, Gazi Kars’ımızın sosyolojisi, kültürü, kimliği, tarihini daha da güçlendirerek, ön plana çıkarmak. Buna katkı sunmak için bir karınca gibi çalışarak Kars’ımızda büyük bir hizmet döneminin kapılarını aralamak.

Kars bizim göz bebeğimiz. Yarınlarımız, hayallerimiz, geçmişimiz, geleceğimiz. Bu nedenle bu kardeşiniz için çok önemli.

AK Parti İnsan odaklı çalışır, onu hayatın merkezine koyar. Yapmış olduğu her hizmet, ortaya koymuş oldukları her değer, yatırım insanı yaşatmak onun hayatına dokunmak içindir. Bunun için emek sarf ederiz, bunun için gece gündüz demeden var gücümüzle yollara düşer, kimseyi ayırmadan, senlik, benlik hastalığına yakalamadan, ötekileştirmeden var gücümüzle çalışırız.

23 yıldır her alanda ülkemizde yapılmayanları, bir zamanlar imkansız denilenleri büyük bir kararlılıkla, planla gerçekleştiren AK Parti’dir. Önüne çıkarılan engellere takılmayan, kimden gelirse gelsin, hangi güç odaklarına dayanırsa dayansın bunların hepsini bertaraf eden AK Parti, bu aziz vatan için her zaman en güzelini, en özelini istemiştir.

Bizlerde Gazi Kars’ımız için her türlü hizmetin en güzelini istiyoruz. Bu düşüncelerle düştük yollara. Bu uğurda hep yürüdük yol aldık. Bu kadim memlekette ayrımcılık, şu, bu olmasın istiyoruz. Bunun için herkesi bağrımıza basıyor, hizmetimizde ayrım yapmamayı kendimize misyon edinmiş bulunuyoruz.

Teşkilatlarımız bu sorumlulukla çalışıyor. AK Parti’mizin kapısına kim gelirse gelsin, onların sorunlarına, taleplerine cevap vermek, bunları çözüme kavuşturmak için gayret gösteriyoruz.

İl Teşkilatımız ile büyük bir uyum içinde, sevgi ve saygı dairesinde saha çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Serhat şehrimizde, önemli bir olay olsa biz oradayız. Düğün, dernek, taziyelere katılıyor, yerine göre neşeyi, yerine göre hüznü paylaşıyoruz.

Milli birliğimizi, vatanımızı ilgilendiren, bizi biz yapan her güzel olaya destek veriyor, biz de bu oluşumda yerimizi alıyoruz.

Kadın Kollarımız olarak, uyum içinde çalışmalarımız devam ediyor. Yapmış olduğumuz çalışmalarla ailelerimizin gönüllerini fethetmeye gayret gösteriyoruz.

Gençlik Kollarımız olarak, gençlerimizle birebir ilgilenmeye, onların sorunlarını çözerek, yerine göre aktiviteler yaparak saha çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Danışmaya, meşverete, birlikte hareket etmeye, sormaya, soruşturmaya büyük önem veriyor, bizi asıl var eden, güçlendiren hakikatin doğru ve yerinde bir istişare olduğundan hareketle yolumuza devam ediyoruz.

Genel Başkanımız Cumhur Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bilgi, tecrübe, birikim ve donanımıyla, büyük devlet adamlığı ile bizlere her zaman yol gösteriyor. AK Davaya gönül veren bizler, onunla birlikte yol yürümekten, bu aziz vatanın gelişmesi, kalkınması, normalleşmesi için var gücümüzle çalışmaktan büyük bir onur duyuyoruz.

Bugün tüm dünyaya bakın; milletine, vatanına, bayrağına, kutsal değerlerine, insanına sevdalı kaç lider vardır. Hamdolsun, derdi, hayali, özlemi, ufku, gayreti, koşuşturması Türkiye olan bir liderle, Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikteyiz, onun yol arkadaşıyız. Bu yüzden çok bahtiyarız.

23 yıl önce ülkemiz çok zor durumdaydı. 2001 krizi, milletimizin, esnafımızın, üreticimizin tüm enerjisini almış, kaynaklarını bitirmiş, ülkemiz önünü göremez haldeydi. AK Parti olarak gayret gösterdik, alın teri döktük, bu büyük kaostan ülkemizi kurtardık. Dün yaptık, bugün de yarında yine bu cennet vatan için çalışmaktan geri durmayız.

Başımızda Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan olduğu müddetçe, sizin gibi görevine sadık dava arkadaşlarımız bulunduğu sürece, daha çok krizi atlatır, ülkemizi her şartta Allah’ın izniyle tekrar düzlüğe çıkarmasını biliriz.

Bu potansiyel bizlerce mevcut. Bunu da evvel Allah sonuna kadar kullanmaktan çekinmeyiz.

Bizler merhamet etmeyene, merhamet edilmez şiarıyla hareket ediyoruz. Bu nedenle her yerde mazlumun yanında, zalimin karşısındayız. Gazze bizim yaramız. Filistin kırmızı çizgimiz. Gazze’de sergilenen, hunharca ortaya konulan mezalim ülke olarak, Müslümanlar olarak bizleri çok rahatsız ediyor. Kardeşlerimizin bir soykırıma maruz bırakılması, çocuk, kadın, yaşlı, genç demeden insanların katledilmesi iliklerimizi donduruyor. Cenab-ı Allah’tan niyazım tez vakitte İsrail ve yardakçılarını kahr-ı perişan etmesi, bunlara hayatları boyunca unutamayacakları büyük bir ders vermesidir. Bizlere de bu büyük soykırım karşısında daha çok duyarlılık, Ümmet-i Muhammed’e birlik ve beraberlik versin.

Türkiye olarak Gazze konusunda, her türlü yardımı yapmaktan, kardeşlerimizin hakkını, hukukunu korumaktan, onların gür sesi olmaktan bir an bile geri durmayacağız.

Siyonizm karşısında direnen, vatanlarına sahip çıkan yiğitlerimize, kardeşlerimize selam olsun. Allah Teala yar ve de yardımcıları olsun.

AK Parti hükümetleri olarak, tüm çabamız, her alanda ülkemizin önder ve öncü bir konuma gelmesi. Bunun için 2002 yılından beri Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde büyük başarılara imza attık. Ülkemizin kalkınması için devasa yatırımları insanımızın, Türkiye’mizin hizmetine sunduk. Milli ve yerli ürünlerimiz tüm dünya ülkelerine artık ihraç ediliyor. Ulaşımdan Sağlığa, Turizmden Sanayiye, Tarımdan Hayvancılığa, Enerjiden Ticarete, Savunmadan İletişime her alanda 22 yıldır ülkemizde müthiş yatırımlar yaptık.

Ülkemiz artık bulunduğu bölgede değil, tüm dünyada sözü geçen bir konuma geldi. Dünya’da, Türkiye’nin yer almadığı, çağrılmadığı, görüşünün alınmadığı hiçbir uluslararası platform yok. Her alanda hakkımız neyse, ne istiyorsak, ülkemiz menfaatini ne gerektiriyorsa büyük bir duyarlılıkla ve kararlılıkla dile getiriyoruz. Ülkemizin hakkını almak için sonuna kadar mücadele ediyoruz.

Şimdi büyük bir kararlılıkla Türkiye Yüzyılına, yarınlarına emin adımlarla yürüyen bir Türkiye var. Bizi durduran, ayağımıza bağ olan tüm zincirlerimizden kurtulmak için büyük bir çaba sarf ediyoruz.

31 Mart Yerel Seçimlerinde çalışmalarımız, birlik ve beraberliğimiz meyvesini verdi. Cumhur İttifakı Adayımız Kars Belediye Başkanımız oldu. Bu hususta da bizleri yalnız bırakmayan, siz değerli teşkilatımıza, hemşehrilerime müteşekkirim.

Ümit ediyorum, çalışmalarımız, emeklerimiz, samimiyet ve gayretlerimiz sonrası Kars’ımız daha yaşanır, daha modern ve gelişmiş hale gelecektir. Bir kardeşiniz olarak, buna söz veriyorum, Gazi Kars’ımız için elimden ne geliyorsa sonuna kadar yapmaktan bir adım dahi geri durmayacağım. Sürekli, halkımızın arasında olarak, onların sorunlarını ve taleplerini birebir takip etmekten bir adım dahi geri atmayacağım.

Genel Seçimler üzerinden bir yıldan fazla bir süre geçti. Bu süre zarfında neler yatığımızı kısaca paylaşmak istiyorum;

Kars 500 Yataklı Devlet Hastanesi temel kazısı başlamıştır. 1,7 milyar liraya mal olacak hastanemizin işlerini takip ediyoruz. Hastalarımızla yakından ilgileniyor, hastanemizde eksik branş kalmaması için bakanlıkla birebir görüşüyoruz.

Kafkas Üniversitesi Hastanemizi daha da güçlendiriyoruz. Bunun için gerekli görüşmeler yapıldı. Bu şekilde eksik olduğumuz branşlarda hizmet açığımızı kapatmayı amaçlıyoruz.

Çocuk Yoğun Bakım için Sağlık Bakanımızdan söz aldık.

Gayretlerimiz sonrası Kars’ımıza ilk kez Çocuk Kardiyoloji Doktoru atandı.

780 Milyon TL’ye yapılacak Kars Atıksu Toplama ve Arıtma Tesisi günlük 50 bin metreküp saat atık suyu arıtacak. Çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Yeni TOKİ Evlerimiz hızla yükseliyor.

Kars’ımıza Modern Halk Kütüphanesinin yapılması için yetkililerle görüştük.

Sarıkamış Turizminin geliştirilmesi için çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor.

Sultan Alparslan Külliyesi açıldı.

Turistik Doğu Expresi sefer sayılarının artırıldı. Bu sene rekor bir taşıma gerçekleştirildi.

Sarıkamış Harekatı yıl dönümünü Gençlik ve Spor Bakanımız, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımızın katılımıyla, büyük bir coşkuyla şehitlerimizi anarak gerçekleştirdik.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız ile görüşülerek Kars’ımız için ek TYP talebinde bulunduk.

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürümüz Sayın Hüseyin Aydın ile görüşülerek hasat edilen ayçiçeklerinin Tarım Kredi Erzurum Bölge Birliği tarafından satın alınmasını sağladık.

Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi Kapsamında Buğday ve Tritikale Tabii Afetten Dolayı Zarar Gören Çiftçilerimize Arpa Tohumu Dağıtımı yapıldı.

Köy yollarımızın asfaltlama çalışmalarını sürdürdük.

Kağızman Barajımızın yapım çalışmalarını takip ediyoruz.

Söz verdiğimiz gibi, Kağızman’a doğalgaz getirdik.

Karayolları Genel Müdürümüz Sayın Ahmet Gülşen'i ziyaret ederek Kars’ımızdaki çalışmalar için destek aldık.

Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’nın Kars’ımıza gelmesi. Kafkas Üniversitemiz Eğitim Yılı ve İkram Entegre Et Tesisi’nin açılış gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş’ı ziyaret ederek Sarıkamış Harekatının Cuma Hutbesi’nde yer alması için yapmış olduğumuz çalışma.

Gazi Kars’ımız tarihi, kurtuluşu, gelenek ve göreneklerinin her platformda anlatılması, tanıtılması.

KAI etkinliklerinin yaygınlaştırılması, katılım sağlanması.

31 Mart Yerel Seçimlerinde saha çalışmalarımız.

187,5 milyon liraya yapımı tamamlanacak Kağızman Çayarası Göleti yapımına başlanması.

Kars’ımızda Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi açılması için Sağlık Bakanımız ile görüşme.

Kars Organize Sanayi Bölgesi Atıksu Arıtma Tesisi yapımı için Sanayi ve Teknoloji Bakanımız ile görüşme.

Kültür Varlıkları Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğü’nün Kars’ımızda kalması için Kültür Bakanımızla görüşme.

ATO Congresium Ortaokul ve Lise Araştırma Projeleri Final Sergisi ve Ödül Töreninde Karslı öğrencilerimize destek.

Kars’ımızda Toprak Analiz Labaratuarının kurulması.

Kağızman Yeni İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası yapım ihalesinin yapılması.

KÖYDES'lerimizde kullanılması için Kars İl Özel İdaremize 118,9 Milyon liranın aktarılması.

Tarım Lisesi’nin Kars’ımızda açılması çalışmaları.

Kars’ımıza Yeni bir Fen Lisesinin kazandırılması.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanımız Mustafa Varank ile Çin Seyahati.

Kars’ımızda Et ve Süt Kurumu’nun İrtibat Bürosunun açılması.

Kars'ımızda 2 yıldır ihalesi yapılamayan TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yapım ihalesinin imzalanması.

Yıllar sonra gerekli girişimlerimiz sonrası Selim İlçemizde TMO alımlarına başlanması.

Daha onlarca Kars’ımız için girişim ve çalışma. Yine bunların yanında Gazi Meclis’imizde devam eden yasama çalışmalarımızı büyük bir özveri ile sürdürdük. Gazi Kars’ımız için durmadan, duraksamadan çalışıyoruz.

h-011.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.