1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Milletvekili Alp, CHP Tüzük Kurultayı’nda konuştu
Milletvekili Alp, CHP Tüzük Kurultayı’nda konuştu

Milletvekili Alp, CHP Tüzük Kurultayı’nda konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP), Tüzük Kurultayı gerçekleşti.

A+A-

Yaklaşık 28 maddelik tüzük değişikliğinin tartışılıp delegelerin oylamasına sunulduğu kurultayda, Genel Başkan Özgür Özel açılış konuşmasını yaptı.

CHP Kars Milletvekili Av. İnan Akgün Alp, kurultayda söz alarak ; “Tüzük kurultayımıza verdiğimiz önergemizde parlamenter sistemi ve barış dilinin partiye egemen olmasını savunduk” dedi.

Milletvekili Alp, şunları söyledi : “ Cumhuriyet Halk Partisi’nin siyasal yaşam anlayışı demokratik parlamenter sistemdir. Bunun tüzüğümüzde yer alması gerekir.

Bu önerimizle amaç siyasal yaşam anlayışımızın tüzüğümüzde açık şekilde yer almasını sağlamaktır.

Yine her türlü toplumsal sorunun çözümünde demokratik ve barışçıl yöntemleri esas alacağımızı eğer tüzüğümüze koyarsak başta Kürt sorunu ve Alevi sorunu olmak üzere ülkemizi, halkımızı, derin acılara boğan ve hala çözüm bekleyen toplumsal sorunlarda mutlaka barışçıl bir dil kullanılması ve bunun parti pratiklerine egemen olması ve böylece kutuplaştırıcı siyasetin aracı olabilecek ve örneklerini son dönemlerde sıkça görmeye başladığımız söylem ve uygulamalar parti siyasal anlayışına aykırı kabul edilecektir.”

Milletvekili Alp'in konuşmasını izlemek için aşağıdaki linki tıklayabilir siniz

https://www.facebook.com/watch/?mibextid=WC7FNe&share_url=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fshare%2Fv%2FMWkZKZcsN2o3fwJh%2F%3Fmibextid%3DWC7FNe&v=1199171204652885&rdid=s0YUJKpAWwdKOI3Z

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.