1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Milletvekili Koçyiğit, Yaşlılık Politikaları Araştırma Komisyonu Kurulmasını Önerdi
Milletvekili Koçyiğit, Yaşlılık Politikaları Araştırma Komisyonu Kurulmasını Önerdi

Milletvekili Koçyiğit, Yaşlılık Politikaları Araştırma Komisyonu Kurulmasını Önerdi

DEM Parti Grup Başkanvekili ve Kars Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Türkiye'deki huzurevi hizmetleri ve yaşlılık politikalarının araştırılması amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bir Araştırma Komisyonu kurulması talebiyle önerge sundu.

A+A-

DEM Parti Grup Başkanvekili ve Kars Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, yaşlı nüfusun hızla artması ve sosyal güvenlik sisteminin yetersizliği nedeniyle Türkiye'deki huzurevi hizmetleri ve yaşlılık politikalarının araştırılması amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bir Araştırma Komisyonu kurulması talebiyle önerge sundu.

DEM Parti Kars Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit'in sunduğu önerge şöyle :

Son yıllarda Türkiye'de yaşlı nüfusun hızla arttığı ve sosyal güvenlik sisteminin bu artışa yeterince yanıt veremediği görülmektedir. Geçtiğimiz günlerde, devlete ait huzurevleri ücretlerinin yüzde 200’ün üzerinde artışı ve yaşlı aylıklarının ve emekli maaşlarının mevcut ekonomik koşullar altında yaşlıların temel ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak olması, yaşlıların ve emeklilerin onurlu bir yaşam sürmelerini imkânsızlaştırmaktadır. Ayrıca, devletin huzurevi hizmetlerini yeterince sübvanse etmemesi ve özel sektördeki hizmetlerin denetim eksiklikleri, yaşlıların sosyal ve ekonomik güvenliğini tehlikeye atmaktadır. Bu bağlamda, yaşlılık politikalarının ve huzurevi hizmetlerinin kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesi ve iyileştirilmesi başta olmak üzere yaşlılara ve emeklilik sistemine dair mevcut sorunların ayrıntılı olarak araştırılması ve gerekli reformların belirlenmesi amacıyla Anayasa’nın 98. TBMM İçtüzüğü’nün 104. ve 105. maddeleri uyarınca Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını arz ederim.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.