1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Miniklerde okul heyecanı
Miniklerde okul heyecanı

Miniklerde okul heyecanı

Okula yeni başlayan öğrencilerin uyum sağlaması için uygulanan okul öncesi eğitim programı nedeniyle birinci sınıf öğrencileri için ders zili çaldı.

A+A-

Kars’ta, yeni eğitim sistemi ile birlikte okula başlayan 66 aylık çocuklar için okul girişlerinde “Hoş gediniz” pankartları asıldı.

Okul müdürleri 4+4+4 eğitim sisteminin hayırlı olmasını dilerken, öğrencilerin isimlerini tek tek okuyarak öğretmenlerine teslim ettiler. Ardından da okul bahçesinde veliler, öğrenciler ve öğretmenlerin tanışmaları sağlandı. İlk tanışmayı okul bahçesinde yaşayan öğrenciler daha sonra velileriyle birlikte sınıflara alındı. Okula girişte meyve suyu ve kurabiye ikram edilen öğrenciler için birde “Hoş geldiniz” pankartları asıldı. Anne ve babalarından ayrılmak istemeyen çocukları ise, öğretmenleri ve velileri teselli etmeye çalıştı. Bazı öğrencilerin duvar kenarlarında hüzünlü bekleyişi göze çarparken, 5.5 yaşındaki çocukları için rapor alamayan veliler ise “Artık ne yapalım hayırlısı bakalım2 diyerek çocuklarını sınıflarına götürdüler. Sınıflarda ise öğretmenler ilk olarak öğrencilerin birbirleriyle tanışmalarını sağladı ardından da kendilerini tanıttılar. Öğrencileri sevgi ve şefkatlerini gösteren öğretmenler ilk gün olması nedeniyle az sayıda gelen öğrencileriyle ilk günü sohbet eşliğinde kaynaşmaya ayırdılar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.