1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mısır yalnız değil
Mısır yalnız değil

Mısır yalnız değil

Memur-Sen Kars İl Temsilcisi Ebubekir Keleş, Mısır’da yaşanan katliamı basın açıklamasıyla kınadı.

A+A-

Keleş’in açıklaması şöyle: Mısır’ın başkenti Kahiredeki Rabiatul  Adeviyye Meydanındaki darbe karşıtlarına bu sabah itibarı ile güvenlik kuvvetleri müdahale etmeye başladı.Rabiatul Adeviyye Basın Merkezi, Mısır güvenlik güçlerinin meydandaki darbe karşıtlarına yönelik müdahalesinde ölü sayısının 500 e, yaralı sayısının 2000den fazla olduğunu açıklandı.Bu darbe Muhammed Mursinin şahsına karşı değil Mısır halkının iradesine karşı işletilen bir süreçtir. Varlık sebebi ülke güvenliği olan silahlı kuvvetler İslam coğrafyasında alışılageldik bir oyunun bir kez daha enstrümanı olmaktan kaçınmamışlardır.

Mısırdaki darbeye açıktan destek veren ve darbeyi fırsat bilen katil İsrail devleti Filistinde yeni yerleşim yerleri inşa etmekte, karşı çıkanları da katletmektedir. Bütün bu olaylar göstermektedir ki, Mısırdaki darbenin arkasında İsrail ve emperyalistlerin Ortadoğudaki çıkarlarını korumak ve geliştirmek yatmaktadır. İsrail insansız hava araçları ile darbecilerin Sina Yarım Adasında ortak katliamlar yapması bunun açık kanıtıdır.

Deniz kaplumbağalarının yaşamı ile yakından ilgilenen Batının, insanların özellikle de Müslümanların yaşamı söz konusu olunca sessizliği tercih etiğini, katliamlar karşısında üç maymunu oynamaktalar. “Mısırdaki insanlık dışı katliamlara karşı bazı İslam ülkeleri ve Batılı ülkelerinin  yöneticileri üç maymunu oynasa da insanlık vicdanı ve tarih onları asla affetmeyecektir.  İsrail başta olmak üzere darbesever şer ittifakın antidemokratik ve gayri insani tutumu bizlere Üstad Sezai Karakoçun şu sözlerini hatırlatıyor: “Onlar sanıyorlar ki, biz sussak tarih susmayacak, tarih sussa Hakikat susmayacak. Onlar sanıyorlar ki, bizden kurtulsalar mesele kalmayacak. Halbuki, bizden kurtulsalar vicdan azabından kurtulamayacaklar, vicdan azabından kurtulsalar tarihin azabından kurtulamayacaklar. Tarihin azabından kurtulsalar, Allahın gazabından kurtulamayacaklar.” Büyük Memur-Sen ailesi olarak, susmayacağız. Katilleri kınamaya ve lanetlemeye devam edeceğiz. Buradan bütün insanlık vicdanını katillere ve zalimlere karşı ortak isyana çağırıyoruz. Memur-Sen olarak, katilleri ve katillerin işbirlikçilerini bütün dünyaya ifşa etmeye devam edeceğiz. 707 bin üyesiyle güçlü Memur-Sen ailesi olarak, canilerin ve katillerin karşısında mazlumların ve mağdurların yanında olduğumuzu belirtiyor, darbecilerin katlettiği Mısırlı kardeşlerimize Allahtan rahmet, yaralıları acil şifalar diliyoruz”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.