1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. MOBESE Merkezi Tanıtıldı
MOBESE Merkezi Tanıtıldı

MOBESE Merkezi Tanıtıldı

Kars Emniyet Müdürlüğü bünyesinde hizmete sokulan Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) sistemi kurum ve daire amirleri ile basın mensuplarına tanıtıldı.

A+A-

Emniyet Müdür Cengiz Zeybek, kurum ve daire amirleri ile basın mensuplarına MOBESE merkezini gezdirerek buradaki çalışmalar hakkında bilgiler verdi. MOBESE'nin suç işlenmesinde caydırıcı etkisi olan en önemli araçlardan biri olarak görüldüğünü söyleyen Zeybek, ''Uzun ve titiz bir çalışma sonunda ilimize en son teknolojiyi kullanan MOBESE sistemini kazandırdık. Modüler olan ve zaman içinde farklı özellikleri de bünyesine katacak olan bu tesiste Amacımız her zaman emrinde olmakla iftihar ettiğimiz aziz milletimize hizmetlerin en iyisini vermektir. Karslı vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin en üst seviyede olması, dolayısıyla 24 saat vatandaşlarımızın sokakta her şekilde dolaşmasıdır. Emniyet teşkilatımız özverili bir şekilde çalışmaktadır" dedi.

Hizmetlerin sadece MOBESE sistemi ile kalmadığını, emniyet teşkilatının ihtiyaçlarının süratle giderildiğini anlatan Zeybek, "Türkiye'de aranan bir aracı kontrol ediyoruz, böylelikle Türkiye'nin tamamına hizmet ettiğimize inanıyoruz. Bu proje, kesinlikle halkımızın özgürlüğünü sınırlayıcı proje olmayıp bilakis, onların özgürlüğüne ve emniyetine hizmet eden bir projedir. MOBESE sisteminin faaliyete geçmesiyle birlikte suç oranlarında önemli derecede düşüş oldu. Biz Emniyet teşkilatı olarak halkımızın hizmetindeyiz'' diye konuştu.

Görüntüleme, plaka tanıma, çevre güvenlik, araç takip, mobil uygulamalar ve ihbar otomasyon sistemini içinde barındıran MOBESE ve kent güvenlik yönetim merkezinde görevli polislerin, 18 noktadan 360 derece dönerek şehri izlediği belirtildi.

Plaka tanıma sisteminde ise 12 ayrı noktada plaka tanıma sisteminden geçen araçların anlık olarak ülke genelindeki çalıntı araç veri tabanı tarafından sorgulandığı ifade edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.