1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Model Cezaevi Uygulamaları
Model Cezaevi Uygulamaları

Model Cezaevi Uygulamaları

Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca “Türkiye’de Model Cezaevi Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Cezaevi Reformunun Desteklenmesi Projesi” kapsamında seminer verildi.

A+A-

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen eğitim seminerinin açılışında konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü, Avrupa Birliği projeleri kapsamında Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü tarafından projelendirilen bu proje ile profesyonel, verimli ve etkili bir cezaevi hizmetinin kurulması amaçlandığını söyledi.

1 Mart 2009 tarihinde başlayan bu proje ile 90 cezaevinde yaklaşık 15 bin personele yeni ceza infaz sistemi mevzuatı ve Avrupa Cezaevi Kuralları konusunda eğitim verilmesinin planlandığını belirten Köylü, ‘’Bu proje ile İş-Kur’la işbirliği içinde bölgenin mahalli ve ekonomik koşullarına göre 90 cezaevinin her birine en az 3’er mesleki eğitim atölyesi, bir bilgisayar laboratuarı kurulması, cezaevi kütüphanesine bir projektör, ciltleme makinesi ve kitaplar satın alınması planlanıp gerçekleştirilmiştir. Kars’ta düzenlenen bu seminer cezaevi müdürlerinin aldıkları eğitimi, diğer infaz koruma memurlarına aktarması amacıyla düzenlenmiştir’’ diye konuştu.

Eğitim semineri 8 Eylülde sona erecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.