1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mondy Shop Basın ve Kamuoyuna Duyurulur
Mondy Shop Basın ve Kamuoyuna Duyurulur

Mondy Shop Basın ve Kamuoyuna Duyurulur

Mondy Şirketler Grubu'ndan açıklama

A+A-

Mondy Kozmetik Güzellik Bilişim Ticaret. Ltd. Ş . unvanıyla; kozmetik, temizlik, bakım malzemeleri satışı yapan kurumsal bir firmadır. ''Mondy Shop'' markasıyla cari faaliyetleri devam etmektedir. İşbu marka, 2022/077734 tescil numarası ile tescillenmiştir. Müvekkilimiz Mondy Kozme k firması hakkında gazetenizde yapılan haberin hukuka aykırı olduğu kanaatinndeyiz. Yapılan haber:

 

4721 sayılı Türk Medeni Kanunu 2. maddesi: ‘’Herkes, haklarını kullanırken ve borçlarını yerine getirirken dürüstlük kurallarına uymak zorundadır. Bir hakkın açıkça kötüye kullanılmasını hukuk düzeni korumaz.’’ ve aynı sayılı kanunun 24. Maddesi: ‘’Hukuka aykırı olarak kişilik hakkına saldırılan kimse, hâkimden, saldırıda bulunanlara karşı korunmasını isteyebilir. Kişilik hakkı zedelenen kimsenin rızası, daha üstün nitelikte özel veya kamusal yarar ya da kanunun verdiği yetkinin kullanılması sebeplerinden biriyle haklı kılınmadıkça, kişilik haklarına yapılan her saldırı hukuka aykırıdır.’’

6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu 54. maddesi: ‘’Haksız rekabete ilişkin bu Kısım hükümlerinin amacı, bütün ka lanların menfaa ne, dürüst ve bozulmamış rekabe n sağlanmasıdır. Rakipler arasında veya tedarik edenlerle müşteriler arasındaki ilişkileri etkileyen alda cı veya dürüstlük kuralına diğer şekillerdeki aykırı davranışlar ile cari uygulamalar haksız ve hukuka aykırıdır.’’ ve aynı sayılı kanunun 55/a/1: ‘’Başkalarını veya onların mallarını, iş ürünlerini, fiyatlarını, faaliyetlerini veya cari işlerini yanlış, yanıl cı veya gereksiz yere inci ci açıklamalarla kötülemek,’’

 

5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 125. maddesi: ‘’Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek sure yle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Mağdurun gıyabında hakare n cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ih lat ederek işlenmesi gerekir.’’  Hükümlerine aykırılık teşkil etmektedir.

 

Söz konusu haberin doğruluğu hususunda gerekli araş rmalar yapılmadan haber servis edilmiş r. Müvekkil firmadan konuyla ilgili cevapları istenmemiş, tek taraflı beyanlar üzerine haber yapılmış r.

Haberde adı geçen ‘’Emin Kırdudu’’ isimli kişi tara ndan müvekkil şirkete yapılan bir ödeme olmamış tır. Kaldı ki bu kişinin iddialarının doğruluğunun hukuk önünde tescil edildiğine dair tek bir mahkeme kararı bulunmamaktadır. Haberde adı geçen Müvekkil firma ve temsilcileri hakkında da hiçbir mahkeme kararı yoktur. Bu sebeple haberin sadece müddeinin beyanları üzerine inşa edilmesi hakkaniyetli olmayıp objek f gerçeklikten uzak r. Haberde; müvekkilimizin suç işlediğinin ispat edildiği ve tescillendiği manasına gelebilecek ifadeler kullanılmaktadır. Gazetenizin kurumsal yapısı, gazetecilik meslek ve e k kuralları çerçevesinde yapılan haberi kaldırmanızı rica ederiz.

Müvekkilimiz hakkında yapılan haksız şikayetlere ilişkin olarak; TCK 267. maddesi kapsamında cumhuriyet başsavcılığına şikaye e bulunmak ve müvekkil firmanın zedelenen cari i barını telafi saikiyle maddi-manevi tazminat davası açma hakkımızı saklı tutuğumuzu beyan ederiz, saygılarımızla.

 

Saygılarımla

MondyŞirketlerGrubu

Basın ve Kamuoyuna Duyurulur

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.