1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. MÜSİAD’ın Asya Pasifik Teşkilatından Kars’a yatırım sözü
MÜSİAD’ın Asya Pasifik Teşkilatından Kars’a yatırım sözü

MÜSİAD’ın Asya Pasifik Teşkilatından Kars’a yatırım sözü

22.04.2022 tarihi itibari ile Kars’ta kurulan Spread Ticaret A.Ş şirketi, bölgeye gelen ilk Japon yatırımcı olma özelliğini taşıyor. Kars başta olmak üzere Türkiye de çeşitli yatırımlar yapmak üzere faaliyetlerine başlamış bulunuyor.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Faaliyet alanlarından başlıcaları Turizm Otelcilik, Lojistik, Gıda, Tarım ve Teknoloji olmakla beraber bölgemiz ve uzak doğu ülkeleri arasında köprü görevi görmek istediklerini söyleyen şirket kurucuları Japon vatandaşı Mr. Kaneda ve Mr. Nıwa Kars’ın geleceğinin demir ipek yolu ile daha da parlak olduğuna ikna olduklarını, turizmde gelecekte en iyi destinasyonlardan biri olacağını gördüklerini ve buraya Japon, Çin ve Tayvanlı turistleri getirmek istediklerini söyledi. Şehirde çok ciddi tarihi mekânların olduğuna şahit olduğunu söyleyen şirket yöneticileri, Japonya da ki tecrübelerini ve çevrelerini dost ve kardeş ülke Türkiye için ellerin den geldiği kadar kullanacaklarını belirterek, 2023 yılı sonuna kadar toplam yatırım bütçelerini 100 milyon ABD olarak belirlediklerini bunun bir
kısmını bunun için ayırdıklarını söyledi. Sözlerine Kars insanın sıcak olması, sokak hayvanlarına sevecen davranmaları bizi gerçekten etkiledi dedi. Bizler dost Türkiye’nin kadim şehri Kars’ın kalkınması Japonya ile ticari bağların kurulması için elimizden geleni yapacağız. Bu konuda çok heyecanlıyız, buraya gelmeden ön yargılı olduklarını çekinerek geldiklerini fakat geldiklerinde aslında buranın insanının son derece yardımsever olduğunu gördük, bizlerin gelmesine vesile olan Sayın Ali Uçum’a çok teşekkür ediyor saygılarımızı sunuyoruz dedi.

MÜSİAD Yurt Dışı Teşkilatlanma Komisyonu ihracatı ve ticareti geliştirme Japonya, Tayvan sorumlusu Ali Uçum ise 23 yıldır yaşadığı ve ticaret yaptığı Japonya’da MÜSİAD ailesinin bir ferdi olarak kendisinin böylesine önemli bir göreve laik görülmek den memnuniyet duyduğunu, ülke ihracatı ve ticaretine katkı sağlamak adına elinden geleni yapacağını ve yaptığını ilk yatırımcının da bu bağlamda memleketi olan Kars’a getirdiğini söyledi. 14 gün Kars’ta kaldıkları bu süreçte öncelikle şirket kuruluş işlemleri sermaye aktarımı vs ile zamanın bittiğini, Temmuz’un ilk haftası veya daha erken inşallah ciddi bir çıkarma ile Japon yatırımcı grubu tekrar İstanbul, İzmir Erzurum ve Kars’a geleceğini belirtti.

Yeni dönemde MÜSIAD Genel Başkanlığını devralan Genel Başkan Mahmud Asmalı Başkan Yrd. Davut Altunbaş başkanımız ve Yönetim Kurulu ekibinin özverili çalışmaları sonucu, G20 ülkelerine olan ihracatımızı artırmak, cari açığı kapatmak veya en aza indirgemek için çalışmalara hız verilmiş bu bağlamda şahsımada Japonya ve Tayvan ayağında görev verilmiştir. Bundan dolayı da başkanlarıma ve MÜSİAD ailesine teşekkürlerimi borç bilirim.

Gücümüzün ve potansiyelimiz in farkındayız. Tarih yeniden tekerrür ederken bizler ticari alanlarda elimizden geldiğince devletimizin yanında yer alarak tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah yakın zamanda şahsımın da önemli bir projeye başlama kararını kamuoyu ile paylaşacağımı sizlere duyurmak isterim... Devletimizin, yatırımcısının yanında yer aldığını biliyor, bu doğrultuda bölgeye yatırımcı çekiyoruz, yatırım yapıyoruz. Sn. Cumhurbaşkanımızın; yatırımcının önünü kapatacak her kim varsa karşısında beni bulur" sözün den kuvvet alarak büyük cesaretle elimizi taşın altına koyarak, yorulmadan, yılmadan, sonuna kadar ülkemiz için milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz, dedi ve MÜSİAD Genel Başkan Mahmud Asmalı Başkan Yrd. Davut Altunbaş başkanımız ve Yönetim Kurulu ekibine saygılarını sunarak Kars halkına teşekkürlerini iletti.

39e0347e-78bc-4758-b97d-f1b4a7c54573.jpg0fef526f-07ab-4bc8-9d7f-296dba64a2e4_5f11b8d9f7cc0b11b640.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.