1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Nacitarhan'dan değerlendirme
Nacitarhandan değerlendirme

Nacitarhan'dan değerlendirme

Kars Eski Milletvekili Zeki Nacitarhan’dan bir değerlendirme…

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı kızdıran “Kars’ı Erzurum’un ilçesi yaptınız” pankartı Kars’ta yeni bir sayfa açtı. Bugüne kadar sürekli dillendirilen fakat Başbakan Erdoğan’ın Kars’a gelişiyle şekillenen bu pankart birçok tartışmaları da beraberinde getireceğe benziyor. 1 Bakanı, 8 Milletvekili ve yüzölçümüyle büyüklüğünden söz edilen Erzurum’a bugüne kadar yapılan yatırımlar, açılan bölge müdürlükleri ve daha saymakla bitmeyecek atılımlar Kars’ı da geri plana itmiş oldu. Böylelikle yıllardır süregelen Erzurum’a öncülük Kars’ta sürekli gündeme geldi. Karslılar, “Hastalarının Erzurum yollarında ölmesi”nden tutun da alış-verişlerin bile Erzurum’dan yapılmasını sürekli gündeme getirdi. Çünkü, beli kırılan esnaf Erzurum’dan yapılan alış-verişlerle bir bir kapandı. Ekonomik bunalımlar geçiren kentte göçün de önü açılınca Erzurum sürekli konuşuldu.

 

Gazetelerin sık sık gündeme getirdiği, halkın kendi arasında devamlı konuştuğu bu konu sonunda Başbakana bile taşındı. Başbakan Erdoğan daha Kars’a girmeden “Kars’ı Erzurum’un ilçesi yaptınız” pankartı açıldı ve Başbakan da bunu konuşmasında dile getirdi. Hem de küskün bir ifadeyle.

 

19. Dönem Kars Milletvekili Zeki Nacitarhan da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Kars’ı Erzurum’un ilçesi yaptınız” pankartıyla ilgili yaptığı çıkışla ilgili bir açıklama yaptı.

 

Nacitarhan, “Sayın Başbakan Kars’ta Karslılara seslenirken, “Kars’ı Erzurum’un İlçesi yaptınız” pankartını görünce şöyle bir ifade kullandı: “Şu pankartın sahiplerine sormak lazım, 8 yıl öncesine kadar Kars’a ne yaptılar?” Bende; 1991ve 1995 yıllarını kapsayan 19. Dönem SHP-CHP Kars milletvekili olarak Kars’a neler yaptığımızı saygıdeğer hemşehrilerimle paylaşmak istiyorum.” dedi.

 

Nacitarhan yapılanları şöyle sıraladı:

1-Kanun teklifi tarafımdan verilen Kafkas Üniversitesi’nin Kuruluşunu gerçekleştirdik.

 

2-Selim Bayburt Barajının programa alınarak ihalesinin yapılmasını, temel atma törenini ve barajın yapımını gerçekleştirdik (Bu baraj, şehrimizin hem içme suyu ihtiyacını karşılayacak, hem de Selim ve Kars Ovasının sulamasını gerçekleştirecektir).

 

3-Ardahan ve Iğdır’ın İl olmalarını gerçekleştirerek, Kars’ımızın bölge şehri olmasını sağladık. Şehrimizin bölge şehri olması sonucun da DSİ ve Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün Kars’ta kurulması gerçekleştirildi. 1996 yılında Karayolları Bölge Müdürlüğü iptal edildi.

 

4-Devlet Hastanesinin yapımına başlandı.

 

5-Havaalanının hizmete geçirilmesi gene bu dönemde yapıldı.

 

6-Sarıkamış Kış Sporları ve Kayak Merkezinin 1. Etap bitiridi, 2. Etabın ihalesi yapılarak yapımına başlandı ki bu merkez bitirilmesiyle dünyanın ve Avrupa’nın en önemli kayak ve kış sporları merkezlerinden biri haline gelmiştir.

 

7-TOKİ Kars’ta ilk defa konut yapımına başladı.

 

8-Posof-Türközü ve Çıldır-Aktaş gümrük kapılarının yapımı tamamlandı. (Türközü’nün yapımı ve açılışı gerçekleştirildi, Çıldır Aktaş ise tesislerin yapımı tamamlanmasına rağmen açılışı halen yapılmamıştır).

 

Nacitarhan daha sonra şunları söyledi: “Sevgili hemşehrilerim, yukarıda sıraladığım hizmetlerin tamamı 1991-1995 yılları arasında SHP yani, bu günkü CHP kadrolarının hükümet ortaklığı döneminde yapılmıştır. Sayın Başbakanın partisinin iktidarda olduğu 8 yılda da şehrimizde gözle görülür bir tek yatırım Kars-Tiflis Demiryolu hattıdır. Sayın Başbakan yine Kars’taki hizmetlerini sıralarken okullara bilgisayar gönderdiğinden bahsetti. Yardımsever her vatandaşın yapabileceği yardımının hükümet hizmeti olarak değerlendirmiş olmasını siz değerli hemşehrilerimin takdirine bırakıyorum. Sevgili hemşehrilerimin hafızalarını tazeleyerek, bugüne kadar AKP hükümetinin de ondan önceki Sosyal Demokrat Hükümetlerinde neler yaptıklarını hatırlamalarına yardımcı olmaya çalıştım, Saygılarımla.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.