1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Nalbandyan’a “Hadi Lan Ordan” dedi…
Nalbandyan’a “Hadi Lan Ordan” dedi…

Nalbandyan’a “Hadi Lan Ordan” dedi…

İnsanlık Anıtı ile ilgili Ermenistanlı yetkililerin müdahil olması Kars Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Saffet ÖZDEMİR’i çileden çıkardı.

A+A-

Uluslararası İlişkiler alanında üniversite eğitimini yapmış ve Kars Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı olan Saffet ÖZDEMİR; Ermenistanlı yetkililer tarafından İnsanlık Anıtı ile ilgili yapılan açıklamaya “hadi lan ordan”  dedi.

Saffet ÖZDEMİR : “Ülkemizin topraklarında gözü olan, kardeş ülke Azerbaycan’ın topraklarını işgal eden, kendilerinin benim dede ve ninelerime yaptıkları zulmü kapatmak için “yaman hırsız ev sahibini bastırır misali” dünya tarihinin en büyük lideri Mustafa Kemal Atatürk’ü ve benim ceddimi “soykırımcı” göstermeye çalışan ve emperyalistlerle birlikte el ele vererek tarihin çöplüğüne attığımız Sevr Anlaşması’nı yürürlüğe koymaya çalışan Ermenistan yöneticilere HADİ LAN ORDAN!” dedi.

O anıt günümüzde insanlığın ihtiyaç duyduğu Hacı Bektaşı Veli’nin,  Mevlana Celaledddini Rumi’nin, Hasan Harakani’nin “hümanizmini” yansıtmaktadır. O anıt Mustafa Kemal’in “yurtta sulh cihanda sulh” özlemini yansıtmaktadır.  Anıtın yeri ve sanat içeriği ile ilgili polemiklere girmiyorum ama bu anıtın "Ermenistan-Türkiye Dostluk Anıtı" olduğunu söylemek ALÇAKLIKTIR diyen Saffet Özdemir; “O anıtın yaptırılma sürecinde ben Kars Belediye Başkan Yardımcısıydım, dolayısıyla bu spekülasyonlar beni ve benim soylu ve yurtsever ailemi de yıpratacak mahiyettedir. Ben yurdunu ve milletini seven bir ailenin evladı olarak bir kez daha “HADİ LAN ORDAN”  diyorum.  Bu konuyla ilgili geçmişte basına yansıyan demeçlerim ortadadır. Kars Belediye Eski Başkanı Naif ALİBEYOĞLU’nun demeçleri de ortadadır. Naif ALİBEYOĞLU’nun dedesi Ermenilerle savaştığı ve kahramanlıkları için istiklal madalyası almıştır. Biz artık “savaş kültürüyle değil barış kültürüyle beslenen çocuklarımız olsun diye o anıtı yaptırdık, tüm dünyaya  Anadolu halkının hümanizm özlemini sembolize etmek için O anıtı yaptırdık. Ermeniler iflah olsunlar diye O anıtı yaptırdık, Onlar çocuklarını birilerine düşman yetiştirirken biz, bizim çocuklarımız barış kültürüyle büyüsünler diye O anıtı yaptırdık” dedi.

Konuşmasına; “Türk halkının mazlum Ermeni halkıyla alıp veremeyeceği yok, bir grup Ermeni yönetici  emperyalistlerle de işbirliği içinde Türk düşmanlığı üzerinden politika yaparak, O mazlum Ermeni halkını yıllardır sömürmektedir” diyerek devam eden Saffet ÖZDEMİR, “Biz bütün dünyanın ezilen halklarının birleşmesi ve kardeşliği fikrine sahibiz; biz insana kıymayı haram kılan İslam inancına sahip halkın çocuklarıyız, biz  Ermenistanlı yöneticilerin bu demeci, Türkiye iç politikasında anıtla ilgili süregelen gereksiz tartışmaları derinleştirmek için özellikle ve bilinçli olarak verdiğini düşünüyoruz; Biz  bu demeçleri klasik İngiliz diplomasisinin Ermeni versiyonu olarak görüyoruz, Biz onların bu oyunlarını yutmayız;  Ben Elçibey rahmetli olduğu gün Gülhane Hastanesi önünde hıçkırıklarla ağlamış bir insanım, onun yurdunun işgaline, Mustafa Kemal’in halkının soykırımcı ilan edilmesine kayıtsız kalamam! dedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.