1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Osman Saday : Festivallerin ve Tanıtım Şenliklerinin Yöre Halkına Ne Faydası Var
Osman Saday : Festivallerin ve Tanıtım Şenliklerinin Yöre Halkına Ne Faydası Var

Osman Saday : Festivallerin ve Tanıtım Şenliklerinin Yöre Halkına Ne Faydası Var

Kars'ımızın önemli kanaat önderlerinden Osman SADAY kaleme aldı...

A+A-

Festivaller in ve Tanıtım Şenliklerinin Yöre Halkına Ne Faydası Var

Kıymetli Karslı, Ardahanlı ve Iğdırlı hemşehrilerim yaz sezonu başlayınca ne hikmetse bir takım yerel yönetimlerin başkanları ve hemşehri dernekleri başta olmak üzere batı illerimiz de yaşayan bir kesim iş adamlarımız tanıtım programları ve festivaller adı altında yapılan şenlik ve şölen için adete bir birleri ile yarışıyorlar.

Bu bölgedeki üç ilimiz de sosyal ve kültürel faaliyetleri organize eden gerek yerel yöneticilere gerekse dışarıdan kısmi ekonomik destek sağlayan iş adamlarımız a bölge ile alakalı hem bir kaç soru sormak hem de öneriler de bulunmak istiyorum.

Bu üç ilimiz bölgeler arası ekonomik ve sosyal gelişmişlik de sorunlarını çözdüler biz mi bilmiyoruz.

Fevkalede refah ve huzur içerisin de bir yaşam seviyesine ulaştılar biz mi hissetmiyoruz.

Hızla boşalan köylerimize göçü tersine çevirdiler biz mi görmüyoruz iş adamları baba ocaklarını şenlendirdiler bizimi fark etmiyoruz.

Bu köylerde hayvancılık ve tarıma katkı sunmak için üretime başladılar biz mi görmüyoruz.

İlçelerimizin sosyal gelişimi tamamlandı insanlarımız temiz bir ilçede huzurla yaşıyorlar nüfusları her geçen gün artıyor biz mi fark edemiyoruz.

Değerli hemşehrilerim ; bu üç kentin yığınla sorunu varken lütfen yöneticiler kendi işlerini yapsınlar iş adamları da köylerine ilçelerine ve illerine  yatırım yaparak sahip çıksınlar.

Bu ve benzeri sorunların çözümü için yörenin gelir seviyesini artırmak ekonomik çeşitliliğini zenginleştirmek bölgedeki potansiyel ekonomik gücü harekete geçirmek için neden bilimsel ve teknik bir proje çalışması yaparak bölgede göçün önünü kesmek için çalışma yapılmıyor da basit bir iki günlük işler için ciddi paralar harcanıyor.

Bu bölge de hiç bir şekilde sosyal ve kültürel yapıya katkı sağlamayan bu basit işlerden uzaklaşıp bölgenin yaşam kalitesinin artırılması üretimde markalaşmanın ve kaliteli ve verim artırıcı istihdam sağlayıcı göçü önleyecek ticaret potansiyelini artıracak akademik çalışmalara para ve zaman harcanması daha doğru bir yaklaşımdır.

Bu yazımı ünlü İSPANYOL faşist lider Franco'nun kendi halkını 36 yıl üç F ile nasıl yöneterek iktidarda kaldığını hatırlatarak kapatmak istiyorum Futbo, Festival, Fiesta toplumları avutmanın en kolay yolu çünkü içinde bilim yok ekonomik kalkınmaya dönük çalışma yok sadece meşguliyet ve eğlence var. Buda yerel yöneticilerin işine yarar bölgenin yaşana bilir kentleri olması için ciddi konular üzerine emek harcayalım.

Osman SADAY

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.