1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Otel 1924, Kars'ın Tarihi ve Kültürel Mirasına Kapılarını Açıyor
Otel 1924, Kars'ın Tarihi ve Kültürel Mirasına Kapılarını Açıyor

Otel 1924, Kars'ın Tarihi ve Kültürel Mirasına Kapılarını Açıyor

​​​​​​​Kars’ın tarihine ışık tutan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 100 yıl önceki Kars ziyaretini onurlandıran Otel 1924, 6 Ekim 2024’te düzenlenecek törenle kapılarını açıyor.

A+A-

1924 yılında Gazi Mustafa Kemal Paşa, Kars ziyaretinde konakladığı ve önemli görüşmeler gerçekleştirdiği konağı, Kars’tan ayrılırken Türk Ocağı’na tahsis etmiştir. Türk Ocağı, 10 yıl boyunca faaliyet göstermiş, 1931’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kurultay Kararı ile Türk Ocaklarının Halk Evlerine dönüştürülmesi sonucu, 1933 yılında Kars Halk Evi olarak hizmet vermeye devam etmiştir. Ancak, 1952 yılında Demokrat Parti döneminde bu önemli yapı yıkılarak yerine bir Tekel deposu inşa edilmiştir.

2024 yılında, Cumhuriyetçi kimliğiyle tanınan Esenyurt’un kurucu belediye başkanı Dr. Gürbüz Çapan, Türk Ocağı binasının anısını yaşatmak ve Kars’ın tarihî ve kültürel mirasına katkı sunmak amacıyla binayı yeniden inşa ettirerek, Kars turizmine kazandırmıştır. Yapımı 2 yıl süren yeni bina, Kars’ın tarihi ve mimari dokusuna uygun şekilde, Ani Antik Kenti’nde kullanılan tüf taşından ve Rus dönemi mimarisine sadık kalınarak inşa edilmiştir.

Tarihi Anılar ve Modern Konfor Bir Arada

Adını Atatürk’ün 6 Ekim 1924 yılında Kars’a yaptığı ilk ziyaretten alan Otel 1924, Baltık mimarisi ve özel sanat koleksiyonu sergisiyle bir sanat oteli olma özelliği taşıyor. 30 odalı ve 70 kişi kapasiteli Otel 1924, Kars’ın zengin tarihini modern konfor ile bir araya getiriyor. Otelin 180 kişilik DAĞISTAN Çok Amaçlı Salonu ve 20 kişilik BADVAL Mahzen, çeşitli etkinlikler için ideal mekanlar sunarken, GRAVYER Bistro yöresel ürünlerle hazırlanan modern tabaklarıyla 110 kişiye kadar hizmet verebilmektedir. GARMON Restoran ise Türkiye’de ilk kez Kafkasya mutfağını sentezleyen bir fine dining deneyimi sunarak, bölgenin gastronomisine önemli katkılar sağlamaktadır.

Açılış Programı: Tarih ve Kültürün Buluşması

Otelin açılış etkinlikleri, 6 Ekim Pazar günü saat 17:00’de lobide düzenlenecek kokteyl ile başlayacak. Açılış, Kafkas dans gösterisi ve "Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa" marşının icrasıyla devam edecek. Protokol konuşmalarının ardından konuklar, otelin sunduğu benzersiz gastronomi deneyimini keşfedecek. Gece, âşık performansı, Şeyh Şamil oyunu ve Garmon ezgileriyle renklenecek.

İletişim Bilgileri:

Dağıstan Otel Grubu - Otel 1924

Adres: Yusufpaşa Mah. Atatürk Cad. No:14, Kars

Telefon: 0474 502 26 26

a1-376.jpg

a2-333.jpga3-286.jpga4-177.jpga5-072.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.