1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Otel Konforunda YİBO, TRT’de
Otel Konforunda YİBO, TRT’de

Otel Konforunda YİBO, TRT’de

Kars Kağızman Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO), Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın, “Çocuk Dostu Temiz Okul” projesi kapsamında, temiz ve sağlıklı okul seçilerek, Beyaz Bayrak Ödülü aldı.

A+A-

TRT Haber Kanalı, Bu habere, Ana Haber Bülteninde geniş yer ayırdı. Yayınlanan haberde, Kağızman YİBO’nun ne kadar güzel bir okul olduğunu, tüm Türkiye’ye duyurmuş oldu.

Okul, adeta beş yıldızlı konfora sahip. Koridorları, sınıfları, lavaboları her teneffüs arasında, deterjanlı sularla titizlikle temizleniyor ve öğrencilerin sağlıklı ortamda eğitim görmeleri sağlanıyor.

Okul yemekhanesi restaurant tarzında. Sabah açık büfe kahvaltı, öğlen ve akşam, dört çeşit yemek, akşam saat: 9.00 da ise sandviç, süt ve meyve suyu veriliyor. Öğrenciler yemeklerden ve yemekhanenin temizliğinden gayet memnun olduklarını söylediler.

Öğrencilerin yatakhaneleri de ev gibi dizayn edilmiş. Koridorlar laminant parke, odalar tamamen halı ile kaplı, yataklarda uyku seti mevcut. Ayrıca öğrencilerin çalışma odaları ve LCD televizyonlu ve kahve makineli dinlenme odaları da bulunmakta.

Okulun Kapalıspor Salonunda, badminton, voleybol, basketbol, futbol, masa tenisi gibi çeşitli spor olanakları bulunmaktadır. Öğrenciler beden eğitimi derslerinde oldukça eğlenceli vakit geçiriyorlar. Okulun beden eğitimi öğretmeni Ümit Akyemiş, “Okul olarak çok güzel bir spor salonuna sahibiz. Burada her türlü imkan ve olanak mevcut. Okul olarak öğrencilerin eşofmanından ayakkabısına kadar veriyoruz. Onlara iyi bir eğitim verebilme için elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.

Okulun müzik salonu da görülmeye değer. Öğrenciler müzik derslerinde, saz, gitar, piyano, keman ve flüt dersleri alıyorlar.

Sınıflarda, öğrenciler için her şey düşünülmüş. Öğrenciler aklı tahta eşliğinde ders işliyorlar. Böylece derslere olan ilgileri daha da artıyor.

Okul Müdürü Zafer Kurt, “Burada bulunan öğrencileri, kendi çocuklarımızdan ayırt etmiyoruz. Onlar için her türlü imkân ve olanağı seferber ediyoruz. Amacımız, onlara aile ortamı sağlamak. Kendi yemediğimizi onlara yedirmiyor, kendi giymediklerimizi onlara giydirmiyoruz. Sizlerinde gördüğünüz gibi, okulumuz çok temiz ve hijyenik. Bu yüzden de beyaz bayrak ödülü aldık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.