Otomatik Bariyer Sistemleri
Personel girişi, araç girişi, mal girişi gibi binaların giriş bölümünde kontrol ve koruma noktası olan yerlerde otomatik bariyer sistemleri yer alır.
Otomatik Bariyer Sistemleri
Personel girişi, araç girişi, mal girişi gibi binaların giriş bölümünde kontrol ve koruma noktası olan yerlerde otomatik bariyer sistemleri yer alır.
Konut ve sitelerin ön kapıları, otopark önleri, depo kapı önleri gibi yerlere kurulan elektrikli motorlu sistemlerdir. Normal yaşamın içinde bireyler en çok kollu park bariyer sistemleri ile karşılaşmaktadır. Ancak kendi içinde üçe ayrılmaktadır. Bunlar:
- Mantar bariyer sistemi
- Otomatik kollu park bariyer sistemi
- Zincir bariyer sistemi şeklinde adlandırılmaktadır.
Mantar Bariyer Sistemi
Araç trafiğine kapalılığı gösteren, caddelere yerleştirilen bariyer sistemine mantar bariyer sistemi adı verilir. Daha çok alışveriş merkezi, konser alanı, fuar alanı, bina önü gibi yerlerde bireylerin karşısına çıkar.
Hidrolik motorlu sıvı basıncı ile çalışan türleri, pnömatik hava basıncı ile çalışan modelleri mevcuttur. Uzaktan kumanda ile komut verilebilir. Kart okuma, saate göre hareket etmesini sağlama gibi yazılımsal komutlar ile çalışmalarını sağlamak da mümkündür.
Ürünün hangi boyda ve genişlikte olacağı, ne kadar uzunlukta aralıklar ile yerleştirileceği talep edilen her şekilde ayarlanabilmektedir.
Otomatik Kollu Park Bariyer Sistemi
Otomatik bariyer sistemleri; elektrikli motora sahip özel bir kol sistemi donanımda yer alan özel yazılım yüklü çipe gönderilen komuta uygun hareket ederek komutları dinler. Bu bariyer sistemi uzaktan kumanda ile komuta etme, buton veya kol ile çalıştırma gibi işlevselliğe sahiptir ve oldukça ergonomiktir.
OGS, KGS, kart okuyucu sistemleri, doğrudan geçiş yapmayı gerektiren herhangi bir yere konulabilirler.
Yaygın kullanım alanına örnek olarak üniversitelerde veya özel sektörde firmaların PDKS (personel devam kontrol sistemi) olarak gösterilebilir.
Zincir Bariyer Sistemi
Askeri bölge, hastane girişi gibi kamu kurumlarında en çok bireylerin karşısına çıkan en eski bariyerlerden biridir. İki çubuk ortasına genellikle beyaz ve kırmızı renklerin bir arada bulunduğu orta kalınlıkta bir zincirin gerilmesi ile oluşturulan bariyer çeşididir.
Daha ekonomik olması nedeniyle tercih edilirler. Genel olarak güvenlik görevlisinin çalıştığı nizamiyelerin bulunduğu (ek güvenlikli) yerlerde varlığına sık rastlanmaktadır.
Mantar bariyer sisteminin kapatamadığı alanlarda da kullanımı tercih edilebilmektedir.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.