1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Özbal Çelik Boru kıtaları bağlayacak
Özbal Çelik Boru kıtaları bağlayacak

Özbal Çelik Boru kıtaları bağlayacak

Petrol, doğalgaz ve su boru hatları projelerine imza atan Özbal Çelik Boru A.Ş., Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde kurduğu entegre çelik boru üretim tesisini açtı.

A+A-

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ün açılışını yaptığı ve 20 milyon dolarlık yatırımla 1 yılda tamamlanan tesis, Avrupa, Afrika, Ortadoğu ve Türk Cumhuriyetleri’ndeki alt yapı yatırımları ile kıtaları birbirine bağlayan uluslararası çok ortaklı projeler için üretim yapacak. Yıllık 75 bin ton olan üretimini yeni yatırımıyla 150 bin tona çıkaracak Özbal Çelik Boru A.Ş.’nin üçüncü fabrikasının açılış töreninde konuşan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, “Türkiye bir teknoloji ve üretim merkezidir. Sanayiciler işlerini yaparken bunları göz önünde bulundurarak hareket ettiklerinde hem kendileri hem de ülkeleri mutlak bir başarıyı yakalayacaktır” dedi.

ABD’YE İHRACAT YAPIN

Nabucco Projesi’nin borularının bir bölümünün Özbal Çelik Boru tarafından üretilecek olmasının çok önemli olduğuna dikkat çeken Ergün, bunu sadece gelecek vizyonu olan şirketlerin yapabileceğini, Özbal’ın da böyle bir şirket olduğunu vurguladı. Ergün, Özbal Çelik Boru’nun en kısa zamanda Amerika Birleşik Devletleri’ne de ihracat yapmaya başlayacağına inandığını da belirterek, şirketin tüm ortaklarını bu önemli yatırım nedeniyle kutladığını ifade etti. Ergün konuşmasına şöyle devam etti: “Samsun-Ceyhan Boru Hattı Türkiye sanayisine büyük bir ivme kazandırıyor. Bu yaklaşımlar Türkiye’nin enerji üssü olmasını da sağlıyor. Böylece Türkiye’nin stratejik değeri de artmış oluyor. Ayrıca Marmaray, Kars-Tiflis Tren yolu hattıyla birleştiğinde Londra’dan Pekin’e kadar kesintisiz bir hat oluşturuyor. Sanayiciler yatırımlarını gerçekleştirirken Türkiye’nin bu stratejik önemini göz önünde bulundurmalılar.”

Özbal Çelik Boru Yönetim Kurulu Başkanı Yücehan Öztüre, sektörün devletten daha fazla ilgi beklediğini ifade ederek, özellikle enerji, vergi, istihdam ve bürokrasi konularında yaşanan sıkıntıların bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi. Türkiye’nin her yıl yüzbinlerce gence yeni iş alanları yaratmak zorunda olduğuna dikkat çeken Öztüre konunun, ekonomik olduğu kadar sosyal yanlarıyla da değerlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

NABUCCO İÇİN YETERLİLİK BELGESİ ALAN 6 FİRMADAN BİRİ

YÜCEHAN Öztüre, bugüne kadar Japonya, Fransa, İngiltere, Almanya, İspanya, Portekiz, Azerbaycan, Cezayir, Fas, Ürdün, Gine, Suriye, Irak, Bulgaristan ve Gürcistan’ın da içinde olduğu pek çok ülkeye ihracat gerçekleştirerek Türkiye’nin en büyük 1.000 ihracatçısı arasına girdiklerine dikkat çekti. Öztüre, yıllık 75 bin ton olan üretim kapasitelerini yeni yatırımla 150 bin tona, 200 olan istihdam sayılarını 400 kişiye çıkardıklarını belirtti.

“Ürettiğimiz boruların yüzde 65’ini ihraç ediyoruz. Dünyanın her yerine enerji kaynaklarını taşıyoruz” diyen Yücehan Öztüre şöyle devam etti: “Özbal Çelik Boru, enerji piyasası için itici bir güç olan Nabucco Projesi’nin de önemli bir aktörü konumunda. Uluslar arası çok ortaklı proje olan Nabucco’da Spiral Kaynaklı Çelik Boru üretiminde yeterlilik belgesi alabilen 6 Türk firmasından biriyiz. Nabucco’nun değeri 10 milyar euro civarında. Projeden büyük bir pay almayı hedefliyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.