1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Özdemir'den Valiliğe Cevap
Özdemirden Valiliğe Cevap

Özdemir'den Valiliğe Cevap

CHP’li aday Özdemir’den Valilik açıklamasına cevap...

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars Milletvekili 3. sıra Adayı Saffet Özdemir, geçtiğimiz günlerde Akyaka İlçesi’nin Üçpınar Köyü’ndeki “Kemik” haberiyle ilgili Valilikçe yapılan açıklamaya, karşı bir açıklama yaptı.

Özdemir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Geçtiğimiz günlerde bir kısım elektronik, görsel ve yazılı basınımızda yer alan ve Akyaka’nın Üçpınar (Möküz) Köyünde “insan iskeletleriyle yol yapıldığı” hakkında ki haberin “yalan olduğu” Kars Valiliği tarafından bir basın açıklamasıyla kamuoyumuza duyurularak, şahsım “yalancı” ilan edilmiş ve mensubu olduğum Cumhuriyet Halk Partisi de zan altında bırakılmıştır.

HABER DOĞRUDUR

Kars Valiliği tarafından yalanlanan haberin doğruluğunu bir kez daha teyit etmek isterim. Şöyle ki; Üçpınar köyü içindeki Tümülüs; devletimize ait iş makinaları tarafından yıkılmıştır. Tümülüsten alınan onlarca kamyon hafriyat ve bu hafriyat içindeki binlerce insan iskeleti kemiği yol malzemesi olarak köy içindeki köprünün bağlantı yolları için dolgu malzemesi olarak kullanılmıştır. Tümülüs civarında binlerce insan kemiği halen çevreye serili bir şekilde durmaktadır. Bu kemikler üzerinde köy çocukları oyun oynamaktadır. İnsan kemikleriyle dolu ve köy merkezinde bulunan bu alan devlet tarafından koruma altına alınmamıştır. Yapılan haber bir seçim malzemesi için değil bir insanlık dramının tespiti maksatlı ve sosyal sorumluluk gereğidir.

VALİLİK AÇIKLAMASI VAHİMDEN DE ÖTEYEDİR

Şayet; Valiliğin basın açıklamasıyla bir nadide tarihi eser olan bu Tümülüsün 5 yıl önce köy konağı yapımı için yıkıldığı itiraf edilmektedir. Tarihi eserleri korumak bahanesiyle İnsanlık Anıtını yıkan devletin binlerce yıllık bir tarihi eseri köy konağı yapımı için yıkması büyük bir çelişkidir. Valiliğin belirttiği gibi bu Tümülüs 5 yıl önce yıkılmış ise aradan geçen yıllara rağmen bu alanla ilgili herhangi bir koruyucu tedbirin alınmaması ve bugüne kadar insanoğlunun ortak mirası olan bu tarihi eseri yıkanlarla ilgili devletin bugüne kadar herhangi bir soruşturma açmaması daha da vahimdir. Gene Valiliğimizin bu beyandan anlaşılmaktadır ki Üçpınar köyünün çocukları yaklaşık beş yıldır insan iskeleti üzerinde oynamaktadır. Oysa Sayın Başbakanımız “çağ atlamış” Türkiye’den bahsetmektedir. Çağ atlayan Türkiye’de çocukların oyun sahası bile yok.

KAYMAKAM OLAYI ÖRTBAS ETMEYE ÇALIŞMIŞTIR

Gazeteci Tacettin Durmuş ve partililerimle beraber köy merkezinde yaptığım inceleme ve kayıtlar köy muhtarı tarafından “burada video çekimi yasaktır” denilerek engellenmeye çalışılmıştır. Köy muhtarı daha sonra Akyaka kaymakamını cep telefonuyla arayarak durumu Kaymakam Beye bildirmiş ve Sayın Kaymakam çekim yapılan sahaya apar topar gelirken çekimlerini tamamlayan gazeteci ve partililerle yolda karşılaşmıştır. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yasalarla yasaklanmamış her yerde ve özel hayatı ilgilendirmeyen her durumda basının çekim yapma hakkı vardır. Söz konusu bölge Üçpınar köyünün merkezidir ve bölgede çekim yapma yasağını belirten hiçbir uyarı bulunmamaktadır.

Sayın Kaymakam ve Sayın Muhtar; tarafımızca tespit edilen insanlık ışı durumu kamuoyunun bilgisinden saklamak için durumu örtbas etmeye çalışmaktadır. Valiliğin açıklamasında belirtildiği gibi bir kolluk kuvveti müdahalesi falan da olmamıştır. Valilik açıklamasında bahsi edilen “kolluk kuvveti” Sayın Akyaka Kaymakamı ise durum son derece vahimdir.

HERŞEY VİDEO KAMERAYLA TESPİT EDİLMİŞTİR

Tüm bu hususlar; basınımız tarafından yayımlanan video ve fotoğraflarda mevcut olduğu gibi video görüntüleri ile kayıt altına alınan köylülerin beyanlarıyla da sabittir. Kars Valiliğimizin; söz konusu haberleri ihbar olarak kabul ederek sorumlular hakkında gerekli idari ve yasal işlemi başlatmak yerine tarafımı “yalancı” ilan etmesi, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak seçimler öncesinde düşündürücüdür. 

KARS VALİSİ SEÇİMLERE MÜDAHALE ETMEKTEDİR, VALİ İSTİFA ETMELİDİR

Kars Valiliğinin açıklaması seçimlere müdahale edici mahiyettedir. Kars Valiliğinin açıklamasından insanlık ve tarihsel değerleri koruma adına yaptığım açıklamaların seçim amaçlı olduğu ima edilerek yapılan haberin “yalan” olduğu belirtilmektedir. Bu çerçevede haberde yer alan hususların yalan olduğunun Kars Valiliğince ispatlanması gerekir. Yapılan haberin yalan olduğu ve tarafıma ait demeçlerin gerçeği yansıtmadığının Valilik tarafından kanıtlanması durumunda CHP Milletvekili adaylığımdan derhal istifa edeceğimi ve değerli Kars Halkından özür dileyeceğimi basınımız aracılığıyla peşinen ilan ederim. Ancak; yapılan haberin yalan haber olduğunu ispatlamaması durumunda başta Kars Valisi Sayın Ahmet Kara olmak üzere tüm ilgili ve sorumluların da demokratik teamüller gereği gereğini yapmalarını ve istifa etmelerini talep ediyorum.

Değerli Basınımız aracılığıyla Kars ve Türkiye kamuoyunun bilgilerine saygıyla arz ederim.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.