1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Özel İdare karıştı
Özel İdare karıştı

Özel İdare karıştı

Geçtiğimiz hafta belediyede çıkan arbedelerle işçiler diğer kurumlara gönderilmişti.Bugün de il özel idare çalışanlarından 174'ü diğer kurumlara gönderiliyor.

A+A-

Neyse ki belediyede yaşanan üzücü olaylar bu kurumda yaşanmadı.

Torba yasa kapsamında il özel idaresinde çeşitli birimlerde çalışan norm fazlası 174 personelin çeşitli kurumlara dağıtılması sonrası, Erzurum yol iş sendikası 2 nolu Şube Başkanı Kıyas Daşkaya harekete geçti.

Bugün hafta sonu olması münasebetiyle izinli olan işçilerle, il özel idaresi yemekhanesinde bir araya gelen Daşkaya,' ihtiyaç fazlası olan işçilerin başka kurumlara göndermesine bir şey demiyoruz. Ancak bizim kurumumuzda ihtiyaç fazlası personelin olmadığını ileri sürdü. Diğer illerle Kars’ı kıyaslayan başkan Daşkaya kurumlardan gönderilen işçilerin yerlerine de ihtiyaç alımı kanunen 5 yıl yasak olduğunu ' da sözlerine ekledi.

İl özel idaresinde çalışan 280 işçiden 174 ü diğer kurumlara gönderildi. Kurumda elde kalan işçi sayısı 106. Peki karla mücadele ekiplerinde görev yapan, köy yollarında görev yapan 135 ağır iş makinelerini kim kullanacak ?

İşçi fazla olarak iddia ediliyor ve diğer kurumlara gönderilerek çözüm bulunuyor.

Peki araç fazlası ne olacak ?

Şimdi merak konusu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.