1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Özürlü vatandaşın yardım çığlığı
Özürlü vatandaşın yardım çığlığı

Özürlü vatandaşın yardım çığlığı

Kars'ta yaşayan ortopedik özürlü Şemsettin Alioğlu, yatalak olan 94 yaşındaki annesine bakamadığını belirterek yetkililerden yardım istedi.

A+A-

Kars'ın Susuz ilçesine bağlı Taşlıca köyünde 3 yıl önce beyin kanaması geçirerek yatağa bağımlı kalan Çiçek Alioğlu'nun oğlu Şemsettin Alioğlu (38), 6 nüfusu ile derme çatma bir gecekonduda yaşıyor. Maddi durumu iyi olmadığı için çocuklarının ihtiyaçlarını bile karşılayamayan Alioğlu, kendisine bağlanan maaşın da sigortalı olmasından dolayı kesildiğini söyledi. Hiçbir yerden geliri olamayan Şemsettin Alioğlu, annesi Çiçek Alioğlu'na bakmakta zorlandığını söyledi. 

Kendisinin de yüzde 50 ortopedik özürlü olduğunu belirten Şemsettin Alioğlu, "6 nüfusum var, bir tek kuruş gelirim yok. Annem bundan 3 yıl önce beyin kanaması geçirdi. Kars Devlet Hastanesi'ne götürdüm. Bana rapor vermediler" dedi. Annesine bakmakta zorlandığını dile getiren Alioğlu, "Kars Devlet Hastanesi'nde annemi 3 kez heyete soktum. Yapılan muayene ve kontroller neticesinde annemi Erzurum Bölge Araştırma Hastanesi'ne sevk ettiler. Param olmadığı için annemi Erzurum'a götüremedim. 3 yıldan beri yatağa bağımlı olarak yaşayan anneme ben bakıyorum. Benim de bir bakıcıya ihtiyacım var çünkü ben de özürlüyüm. Annemi sırtımda götürüp getiriyorum. Altına bez bağlıyorum. Annem çok kötü durumdadır. Doktorlar bize bakmıyor. Devlet baba bize sahip çıksın, bir yardım eli uzatsın. Artık daha fazla dayanamıyorum. Hasta ve yatalak olan anneme yardım eli uzanmasını bekliyorum. Evde bakım hizmetinden yararlanmak istiyorum" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.