1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. PRESS Kars’ta gösterildi
PRESS Kars’ta gösterildi

PRESS Kars’ta gösterildi

Kars Sinema Topluluğu PRESS Filmini gösterip başrol oyuncusunu konuk etti.

A+A-

Yirmi dokuz haftadır her Çarşamba Kars Şehir Sinemasında film-belgesel gösterimleri yapan Kars Sinema Topluluğu bu haftaki gösteriminde 2010 yılında gösterime giren ve başta 47. Antalya Altın Portakal film Şenliği olmak üzere bir çok film şenliğinde de ödül alarak ses getiren PRESS filmini gösterdi. Aynı zamanda filmdeki Fırat karakterini oynayan başrol oyuncusu Aram Dildar’ı konuk etti. Gösterim sonrası ise Aram Dildar’la filme ve sinemaya dair söyleşi gerçekleştirildi.

PRESS filmi yönetmeni Sedat Yılmaz’ın ilk filmi ve bir daha yaşanmasın diyebileceğimiz faili meçhullerin, göz altıların, işkencelerin olağan hale geldiği ve gerçek habercilik yapmanın ölümü ensesinde hissetmenin eşdeğer olduğu 90’lı yıllarda Özgür Gündem gazetesinin Diyarbakır büro çalışanlarının yaşadıkları sorunları yalın bir şekilde anlatıldığı bir film olma özelliği taşıyor.

Neredeyse salondaki tüm koltukların dolu olarak seyredildiği film sonrası ise filmin çekim öyküsü, karşılaştıkları sıkıntılar üzerine bir söyleşi gerçekleştirildi.

Filmi seyredenler arasında bulunan ve Deng Bej’likde yapan Kazo’da istek üzerine bir klam seslendirdi.

Gösterim sonrası konuştuğumuz oyuncu Aram Dildar’da aynı zamanda Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesinde Sinema-Televizyon okuyan birisi olarak Kars’ta böylesi bir Topluluğun olmasının ve bu tür gösterimler yapmasını anlamlı bulduğunu ve güzel bir çalışma olduğunu da ifade ederek kendisini davet ettikleri için teşekkür ettiğini söyledi.

Kars Sinema Topluluğu daha önce de Takva filminin Senaristi Önder Çakar, film yapımcısı Çiğdem Mater, İnat Hikayeleri filminin yönetmeni Reis Çelik’i ve Bahoz filminin yönetmeni Kazım Öz’ü gösterimlerine katarak gösterim sonrası söyleşiler yapmıştı.

Temmuz ayına kadar da film gösterimlerine devam edeceğini söyleyen Kars Sinema Topluluğu üyeleri bu hafta da Yılmaz Güney’in ‘SÜRÜ’ ya da ‘Devrimden Sonra’ adlı filmlerinden birisini gösterecek

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.