1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Prof.Dr.Aygün Attar’dan Büyük Çağrı !
Prof.Dr.Aygün Attar’dan Büyük Çağrı !

Prof.Dr.Aygün Attar’dan Büyük Çağrı !

​​​​​​​Türkiye Azerbaycan Dostluk İşbirliği ve Dayanışma Vakfı (TADİV) Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurul Üyesi Prof. Dr. Aygün Attar sosyal medya hesabı X’de paylaştı :

A+A-

#SOCAR_Türkiye’ye linç edenler kimdir ?

Türkiye  Enerji A.Ş.’nin (STEAŞ) doğrudan tüm hisselerinin sahibi Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Petrol Şirketi (SOCAR), 5600 kişilik istihdamı ile  insan kaynağına ve  18.3 milyar dolar ile  Türkiye'nin  ekonomisine en büyük  katkı veren doğrudan dış yatırımcısıdır.

SOCAR,ülkemizde  kültür ve sanat çalışmalarına en önemli desteği veren , STK’larla işbirliği yapan ,  Deprem felaketinde başta istasyonlarını bedava hizmete açarak maddi manevi tüm gücünü seferber etmesiyle  hepimizi duygulandıran , başarılı öğrencilere burs vererek her alanda hayatımıza katkı sunan

bir yatırım şirketidir .

#Türkiye’de  her anlamda en büyüklerden biri  olan SOCAR Türkiye'den  yapılan açıklamaya göre,  şirket, Türkiye'de petrokimya alanında yeni yatırım alternatiflerinin değerlendirildiği 'Master Plan' adı verilen bir ana plan üzerinde çalışıyor.

SOCAR Türkiye’den (CEO) #Elçinİbadov yakın zamanlarda AA yaptığı açıklamada şunları söylemiş:

“15'den fazla ülkede faaliyet gösteren #SOCAR, bugüne kadarki en büyük yatırımlarını #Türkiye'de gerçekleştirdi. Geçen 15 yılın ardından bugün paydaşlarımızla birlikte yaklaşık #18,3 #milyar #dolar yatırımla Türkiye'nin en büyük doğrudan dış yatırımcısıyız ve tüm grup şirketlerimizle entegre yapıda yürüttüğümüz faaliyetlerle Türkiye'nin en büyük entegre endüstri grubuyuz.

15 yılda geldiğimiz nokta her iki ülke ekonomisine, istihdamına ve sosyal gelişimine sağladığımız katma değer bizleri gururlandırıyor.

Türkiye ve Azerbaycan arasındaki güçlü işbirliği ve sinerjinin desteğiyle, birbiriyle entegre yapıdaki grup şirketlerimizle, yetkin insan kaynağımızla stratejik yatırımlarımızı sürdürüyoruz. “

 SOCAR ‘la ilgili önüme çıkan şu açıklamada en çok dikkatimi çeken “Türkiye ve Azerbaycan arasındaki güçlü işbirliği ve sinerjinin desteği” cümlesi oldu .

Neden mi ?

Çünkü Sinerji birlikte  ve aynı sonuca ulaşmak için ortaya çıkarılan uyumlu ve ortak güç olarak açıklanmaktadır.

Aynı hedef doğrultusunda farklı kişilerin ortak bir çabada bulunması sinerji kavramının bir özetidir.

Kişilerin uyumlu çalışması güzel bir sonuca bağlandığında da “sinerji yaratmak” kavramı oluşmaktadır.

SOCAR Türkiye ‘nin ülkemizdeki başarıları  bize bunu kanıtlasa da  son zamanlarda birileri tarafından sinerjinin de onu yaratan enerjinin de darma duman edilmesi sürecine tanıklık ediyoruz.

Nasıl mı ?

Gazze üzerinden SOCAR ve Azerbaycan ‘a itibar suikastı yapılarak .

#Türkiye'nin #en #büyük #doğrudan #dış #yatırımcısı ve  #en #büyük #entegre #endüstri #grubu olan

SOCAR Türkiye'ye aleni  düşmanlık yapan ,  SOCAR üzerinden #CanAzerbaycan’a yönelik nefret ve kin duygularını körükleyen ,  SOCAR’a  cüzamlı muamelesi yaparak ülkemiz için  hayati öneme haiz böylesi bir  dev yatırım kurumunu toplum nezdinde suçlu gösteren  ve yalnızlaştırma politikası yürüten bir avuç ne idiği belirsiz güruha ne zaman dur denilecek ?

Diğer bir sorum ,SOCAR’ı “ lanetleyen” şu zatlar kendilerini devletin üzerinde mı  gördükleri yönünde olacak.

Hem Türkiye hem Azerbaycan ‘dan üst düzey devlet yetkilileri tarafından yapılan açıklamalar SOCAR’ın yeni yatırımları konusunda işbirliğine dayalı açıklamalardır .

Buna rağmen bazı kesimler tarafından SOCAR üzerinden Azerbaycan düşmanlığının hız kesmeden devam ettiğine tanık oluyoruz .

İş o reddeye gelmiş ki #SOCAR’la iş icabı temas halinde olan  kurum ve kuruluşlar , üniversiteler hatta STK’lar bile aleni olarak hedef gösterilmekte , suçlanmaktalar.

Mahcubiyet duyduğum bir diğer konu da Azerbaycan basınının bir millet iki devlet ilişkilerine zarar vermemek adına Türkiyedeki tüm bu çirkin saldırıları görmezden gelme  büyüklüğü  göstermesi hususudur .

Fakat olayların daha fazla çirkinleşmemesi için yetkili  devlet kurumlarının bu kabulü imkansız duruma müdahale etmesi elzemdir .

Gözümüzün önünde toplumu terörize eden ve gün geçtikçe daha da hırçınlaşarak SOCAR’a yönelik düpedüz karşıt cephe oluşturan şu yamalı bohça görüntülü  çok parçalı yapıyı durdurun !

Demokrasi ve özgürlük adı altında kontrolsüz bir linç girişimiyle karşı karşıya kalan #SOCAR Türkiye’ye  düşmanlık yapan ve içinde en radikal soldan tutunuz en marjinal dini grupların , PKK destekçilerinin yer aldığı heterojen karışımın ilahi ki telafisi imkansız bir hasar ve zaiyata sebebiyet vermesini mi bekliyorsunuz?

Ez cümle : #SOCAR Türkiye’ye linç yaparak  Türkiye ile Azerbaycan arasına nifak tohumu ekmeye çalışanları durdurun !

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.