1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Remzi Aras ve Hasan Taş Pakistan’da...
Remzi Aras ve Hasan Taş Pakistan’da...

Remzi Aras ve Hasan Taş Pakistan’da...

Türk Kızılay’ı Kars Şube Başkanı Remzi Aras ve Sarıkamış Şube Başkanı Mir Hasan Taş Pakistan’da...

A+A-

Türk Kızılay’ı Kars Şube Başkanı Remzi Aras ve Sarıkamış Şube Başkanı Mir Hasan Taş, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “Pakistan Zekat Dağıtımı Projesi” ile toplanan binlerce ailelik yardım malzemesinin dağıtımı için Pakistan’a gitti.

Pakistan’da meydana gelen ve 20 milyondan fazla kişiyi etkileyen sel ve su baskınlarının ardından Türk Kızılay’ı bölgeye yönelik geniş kapsamlı bir insani yardım operasyonu başlattı.

Sel afetinin ilk gününden itibaren bölgedeki ekipleri ile yardım çalışmalarını sürdüren Türk Kızılay’ı, bölgeye hava, kara ve demiryoluyla yardımlar ulaştırmaya devam ediyor.

Türkiye’nin önemli kurumları da kendi kampanyaları ile bölgede yürütülen yardım çalışmalarına destek oluyor. Bu kapsamda son olarak Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, “Pakistan Zekat Dağıtımı Projesi” ile topladığı binlerce ailelik yardım malzemelerinin dağıtımı için Pakistan’a giden Türk Kızılay’ı Sarıkamış Şube Başkanı Mir Hasan Taş, eski Başbakanlardan Zaferullah Cemali’nin bölgesi olan, Pakistan’ın dere murat cemali mevkiinde yardım malzemelerinin dağıtımına başladı.

Bu bölgede toplam 8 bin aileye (Gıda rasyosu, mutfak seti ve un) gibi yardım malzemelerinin dağıtımını yapan Başkan Taş, Pakistan’ın değişik bölgelerinde yaklaşık 80 kişiden oluşan ekiple çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Ayrıca Multan bölgesinde 8 bin aileye yardım malzemelerin dağıtıldığını belirten Taş, “Önümüzdeki günlerde Türk Kızılay’ının göndermiş olduğu 16 bin kişilik yardım malzemesi Pakistan’a ulaşacak. İki bölgede çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Pakistan Kızılay’ı ile ortak planlanan yardımları her bölgeye ulaştırmaya çalışıyoruz” dedi.

Yardımların periyodik olarak yapılmasının düşünüldüğünü ifade eden Taş, “Türk Kızılay’ı tarafından “Aile Mutfak Seti” ve “Aile Gıda Paketi” bölgeye gönderilmeye devam ediyor.  Aile mutfak setinin içerisinde kova, leğen, tava, tencere sahan, sürahi, bardak, tabak, çatal, kaşık, tuzluk, biberlik, kepçe, bulaşık süngeri, sabun ve çöp torbası gibi temel ihtiyaç malzemeleri bulunurken, gıda kolisi ise, kuru fasulye, şeker, sıvı yağ, yeşil mercimek, pirinç, nohut, tuz ve un gibi gıda malzemelerinden oluşuyor. Aşırı sıcakların yaşandığı bölgede yaşam koşulları çok zor. Bulunduğumuz bölgede 15 kişilik Türk Kızılay’ı ekibiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Proje ile bir yandan Türk halkının dini vecibelerinin en uygun biçimde yerine getirilmesi sağlanırken, diğer yandan da yardımlar en çok ihtiyacı olan kişilere ulaştırılıyor” diye konuştu.

Taş ayrıca, Eski Başbakanlardan Zaferullah Cemali ile yaptıkları sohbetlerinde, Cemali’nin, Pakistan’ın Türkiye’nin kardeş ülkesi olduğu, geçmişten günümüze her zaman iki ülke arasında yardımlaşmanın olduğu, dileğinin bunun ebediyen sürmesi olduğunu söylediğini belirtti.

Proje kapsamında, Türk Kızılay’ının Kars, Sarıkamış, Ordu ve Zonguldak şube başkanları da Pakistan’da bulunuyor.

-KHA-

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.