1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Rotary'den Muhteşem Gece
Rotaryden Muhteşem Gece

Rotary'den Muhteşem Gece

Kars Rotary Kulübü Kafkas Üniversitesi'ne Kuvöz Bağışladı, Ünlü Modacı Erol Albayrak ve Aşık Günay Yıldız’a Hizmet Ödülü verdi. Yeni bir üye kazandı...

A+A-

Uluslar arası Rotary 2430 Bölge Guvernörü Kemalettin Erbilgin ve eşi Meral Erbilgin, Guvernör Yardımcısı Ali Mörel eşi Berna Mörel ile birlikte ilimizde geldiler. 

Kars Havalimanı'nda Kars Rotary Kulübü Başkanı Adnan Atila ve roteryenler tarafından çiçeklerle karşılanan Rotaryenler, Kars'a ve insanlığa hizmet için geldiklerini söylediler. 

Vali Ahmet Kara, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan'ı makamlarında ziyaret eden, Uluslararası Rotary 2430 Bölge Guvernörü Kemalettin Erbilgin, Rotary'nin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. 

Vali Ahmet Kara, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve Rektör Prof.Dr. Sami Özcan da, Rotary'in dünyada, ülkemizde ve ilimizde çok önemli ve güzel çalışmalara imza attığını belirterek, her konuda destek olmaya hazır olduklarını ifade ettiler. 

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ'NE KUVÖZ BAĞIŞLANDI

Uluslararası Rotary 2430 Bölge Guvernörü Kemalettin Erbilgin'in Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan'ı ziyaretinin ardından,  Kars Rotary Kulübü tarafından Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yeni doğan bebeklerin hayata sağlıklı bir alanda başlamaları, prematüre ve düşük doğum ağırlıklı yeni doğanların izleme, bakım ve tedavilerine uygulanmaları üzere bir adet "kuvöz" bağışında bulunularak, KAÜ Tıp Fakültesi'ne teslimi yapıldı. 

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Kars Rotary Kulübü'ne bağışlarından dolayı teşekkür ederek, bütün sivil toplum kuruluşlarının aynı hassasiyet ve duyarlılıkla çalışmaları isteğinde bulundu. 

ROTARY'İN TEK HEDEFİ HİZMETTİR

Dünyanın en büyük sivil toplum örgütü olan Rotary'nin Kars'taki kulübünün 453'üncü, dönemin 36'ıncı toplantısı yapıldı. 

Kars Sim-Er Otel'de düzenlenen toplantıya Uluslar arası Rotary 2430 Bölge Guvernörü Kemalettin Erbilgin, Guvernör Yardımcısı Ali Mörel, Modacı Erol Albayrak, danışmanları Hülya Aydın, Numan Öztaş, Aşık Günay Yıldız, Aşık Ilgar Çiftçioğlu, Kafkas Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şaban Maraşlı, Aras Edaş Aş. Kars İl Müdürü Adem Beyribey, Diş Hekimi Mansur Kazak, Kafkas Üniversitesi Öğretim Görevlisi Güven Gülbaz, işadamı Muzaffer Koçak, İşadamı Hakan Atila, Mahalli Sanatçı Çetin Adıgüzel ve Kars Rotary Kulübü'nün yönetici, üyeleri ve eşler katıldı. 

Toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Kars Rotary Kulübü dönem Başkanı Adnan Atila, Rotary Kulübü'nün ilimize yapmış olduğu büyük ve önemli hizmetlerine değinerek, tek hedeflerinin insanlığa hizmet olduğunu vurguladı. 

Başkan Atila, Rotary'nin insanlığa hizmet vermek, dünyada barışı ve iyi niyeti yaymak amacıyla iş ve meslek mensuplarının gönüllü olarak bir araya gelmelerinden oluşmuş bir sivil toplum örgütü olduğuna dikkat çekti. 

Kars Rotary Kulübü 2010-2011 Dönem Başkanı Adnan Atila, Kars Rotary Kulübü'nün ilimizde gerçekleştirmiş olduğu faaliyetlere de değinerek sözlerini şöyle sürdürdü : "Kars Rotary Kulübü olarak, serhat şehrimize hizmeti kendimize şiar edindik. Eğitim sağlığa, turizmden sosyal hayata kadar bir çok önemli proje gerçekleştirdik, bunları uzun uzun saymak yerine birkaç tanesini sizlerle paylaşmak istiyorum: Okullarımıza su pınarı, ecza dolabı, bilgisayar, kitaplar hediye ettik, öğrencile-rimize ise, kayak takımları, kışlık giyecekler ve başarı olanları tatiller ile ödüllendirdik. Kars Doğum ve Çocuk Bakımevi'ne Yoğun Bakım Ünitesi Kurduk, kuvözler bağışladık.Yusufpaşa Mahallesi'nde 50. Yıl Rotary parkı inşa ettik. 15 engellimize pratik engelli arabası, 20 engellimize de akülü engelli arabası hediye ettik.Bugün de Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne bir kuvöz bağışladık. Çalışmalarımız artarak devam edecektir." 

Uluslar arası Rotary 2430 Bölge Guvernörü Kemalettin Erbilgin ise Rotary 2430 bölgesinin yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgiler vererek, Rotary'nin amacın ; hizmet etme idealini, bütün değerli girişimlerin temeli olarak teşvik etmek, geliştirmek ve özellikle; tanışıklığın geliştirilmesinin bir hizmet fırsatı sayılmasını, iş ve meslekte yüksek ahlâk standartlarının uygulanmasını, bütün yararlı iş ve mesleklerin değerinin kabul ve takdir edilmesini ve her Rotaryen'in, kendi işini ve mesleğini topluma hizmet için bir fırsat sayarak yüceltmesini, her Rotaryen'in hizmet idealini kişisel yaşamında, mesleki yaşamında ve toplumsal yaşamında uygulanmasını, hizmet idealinde birleşmiş çeşitli iş ve meslek sahipleri arasında dünya çapında dostluk ilişkileri kurmak suretiyle uluslararası karşılıklı anlayışı, iyi niyet ve barışı teşvik etmek ve geliştirmek olduğunu belirtti. 

2011 ROTARY MESLEK HİZMET ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Kars Rotary Kulübü "2011 Meslek Hizmet Ödülü" sahiplerini buldu.

Kars Rotary Kulübü Başkanı Adnan Atila, bireyleri iş ve meslek yaşamlarında en iyiye ulaşmayı özendirmek amacıyla, her sene yüksek ahlâki standartlarını toplumsal yarar doğrultusunda kullanan kişileri araştırarak "Meslek Hizmetleri Ödülü" verdiklerini belirtti. 

Başkan Atila, bu yıl ise Meslek Hizmet Ödülü'nü ünlü modacı Erol Albayrak ile Aşık Günay Yıldız'a verilmesini oy birliği ile kararlaştırdıklarını söyledi. 

Başkan Atila, "Modacı Erol Albayrak, gelecek yılın moda çekim katalogunu Kars'ta hazırlamaya karar verdi. 26 ülkede yayımlananacak olan bu katalogun içerisinde tamamiyle Kars'ın tarihi ve turistik mekânları yer alacak ve Kars'ın tanıtılmasına büyük katkıda bulunulacak. Bu anlamda biz de kendilerine "Meslek Hizmet Ödülü" vermeyi uygun gördük" dedi. 

Aşık Günay Yıldız'ın da, uzun yıllar serhat şehrimizde Aşıklık Geleneği'ni yaşatarak, bu geleneğin gelecek nesillere aktarılmasında adeta bir köprü vazifesi gördüğünü, mazi ile atiyi birleştirdiğini ifade eden Atila, somut olmayan kültürel mirasımızı yaşatan önemli Âşıklarımızdan Günay Yıldız da Meslek Hizmet Ödülü'ne layık görülmüştür, diye konuştu. 

Modacı Erol Albayrak Ödülü 2430 Bölge Guvernörü Kemalettin Erbilgin'in elinden alırken, Aşık Günay Yıldız'a da ödülü Guvernör Yardımcısı Ali Mörel tarfından verildi. 

Modacı Erol Albayrak'ın Kars'a getirilmesinde büyük emekleri olan ve Hollanda’da yaşayan danışman ve koordinatör Karslı hemşerimiz Hülya Aydın ile Aşık Ilgar Çiftçioğlu'na da teşekkür belgeleri, Rotartyen Cahit Saçu ve Sedat Kanbay tarafından verildi. 

ROTARY'E TAZE KAN

Kars Rotary Kulübü, yeni bir üye daha kazandı. 

Rotaryen Göksel Kaygısız'ın önerileriyle, Kars Sim-Er Otel Genel Müdürü Adem Ebinç'in, kulübe üyeliği teklif edildi. 

Kars Rotary Kulübü Üyelerinin oylaması ile kulüp üyeliğine kabul edilen, Adem Ebinç'in Rotaryen rozeti 2430 Bölge Guvernörü Kemalettin Erbilgin tarafından takıldı. 

Guvernör Erbilgin ; Rotary Kulübü'nün yeni üyesi Adem Ebinç'in düzenlenecek olan projelerde önemli başarılara imza atacağına inandığını söyleyerek, Ebinç'e çalışmalarında başarılar diledi. 

Üyelik yeminini eden Adem Ebinç, Rotary Ailesi içerisinde hizmet edebilme şansını yakalayacağını ve duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Gecede Karslı Aşıklar Günay Yıldız ile Ilgar Çiftçioğlu sahne alırken, Karsımızın ödüllü Mahalli Sanatçısı ve kültür elçisi Çetin Adıgüzel de Kars türküleriyle geceye renk kattı.

vali-ziyaret.jpg

baskan-ziyaret.jpg

rektor-ziyaret.jpg

adnan-atila.jpg

guvernor.20110208132343.jpg

erol-albayrak.jpg

gunay-yildiz.jpg

sacu-ve-aydin.jpg

kanbay-ve-ciftcioglu.jpg

adem-ebinc.jpg

asik.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.