1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sadıkoğlu : Çevrenin ve doğanın korunmasına duyarlı olmalıyız
Sadıkoğlu : Çevrenin ve doğanın korunmasına duyarlı olmalıyız

Sadıkoğlu : Çevrenin ve doğanın korunmasına duyarlı olmalıyız

Kars Çevre ve Mera Koruma Derneği Başkanı Ali Gürbüz Sadıkoğlu, "Dünya Çevre Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

A+A-

Kars Çevre ve Mera Koruma Derneği Başkanı Ali Gürbüz Sadıkoğlu mesajında şu görüşlere yer verdi :

1970 yılı başında dünya genelindeki çevre sorunlarının uluslararası boyutta tartışılır hale gelmesinin ardından, 1972 yılında İsveç'te yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansında alınan bir kararla 5 Haziran günü "Dünya Çevre Günü" olarak kabul edilmiş; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın "Tek Bir Dünya" sloganı ile sürdürülebilir, doğa ile uyumlu ve daha temiz yaşam vurgusuyla, 21 Mayıs 2022 tarih ve 31842 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 2022/3 no'lu genelge ile 5 Haziran haftasının "Türkiye Çevre Haftası" olarak kutlanmasına karar verilmiştir.

Özellikle yaşadığımız yüzyılda hızla artan sanayileşme ve teknolojideki gelişmeler konfor alanımızı genişletmekte, ekonomik anlamda insanlığın refahına katkı sunmaktadır. Yalnız bu sanayileşme ve teknolojik gelişmeler sürecinde insan – doğa dengesini de korumak zorundayız. Zira tabiatın korunması bir tercih değil zorunluluktur. Ecdadımızdan bize emanet bırakılan bu cennet vatanı kurutmadan, çoraklaştırmadan gelecek nesillere miras olarak bırakmak boynumuzun borcudur.

Daha yaşanabilir bir dünya için su kaynaklarımızın, ormanlarımızın, denizlerimizin ve verimli topraklarımızın değerini bilmeliyiz. Bilinçsiz davranışlar, su kaynaklarımızın azalmasına ve zamanla kurumasına, ormanlarımızın yanmasına ve topraklarımızın çoraklaşmasına neden olmaktadır.

Her bir karışı mümbit topraklardan oluşan, taşıyla toprağıyla, eşsiz doğasıyla bize cömert davranan kadim şehrimizde, Dernek olarak çevre dostu yaklaşımla çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz.

Türkiye Çevre Haftası ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü vesilesiyle tüm hemşehrilerimizi çevrenin ve doğanın korunması konusunda duyarlı olmaya davet ediyor, tüm hemşehrilerimizi saygıyla sevgiyle muhabbetle selamlıyorum.”  

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.