1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sağlık Bakanlığı'ndan Açıklama
Sağlık Bakanlığından Açıklama

Sağlık Bakanlığı'ndan Açıklama

“Kars’taki Sarhoşlar Öğrenciyi Darp Etti” başlıklı haber üzerine Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü harekete geçti.

A+A-

Konu ile ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü açıklamasında şu görüşlere yer verdi :

“31.07.2011 Pazar günü Kars'ta meydana gelen darp olayı ile ilgili basında yer alan haberde belirtildiği gibi ambulansın olay yerine 25 dakikalık bir gecikme ile gelmesi söz konusu değildir. Komuta Kontrol Merkezi’ne ilk ihbar 18:10' da gelmiş, gelen ihbar değerlendirilerek verilen adrese gidilmiştir. Ancak verilen adreste herhangi bir vakanın olmadığı anlaşıldığı için ekip geri dönmüş ve polis ekipleriyle irtibata geçerek gerçek olay yeri adresi alınmıştır. İlk ihbardan 9 dakika sonra vakaya ulaşılmıştır. Tüm kayıtlarımız dijital ortamda saklanmakta olup bu tür haberlerde derhal incelenerek kayıtlar kontrol edilmektedir. Kayıtlara elle müdahale edilememektedir.”

Sağlıkla ilgili yapılan tüm haberlerde şeffaf davrandığımız, kolaylık sağladığımız medyamızdan ve haber ajanslarımızdan özellikle 112 Acil ve Ambulans haberleriyle ilgili daha hassas davranılmasını istirham ediyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.