1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sağlık ekipleri hazır bulundu
Sağlık ekipleri hazır bulundu

Sağlık ekipleri hazır bulundu

Sarıkamış Allah-u Ekber Dağları’nda donarak şehit olan 90 bin askerin anısına düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma törenlerinde alınan sağlık önlemleri basına duyuruldu. 60 sağlık personeli, 15 Ambulans törende hazır bekletildi.

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çok sayıda bakan, büyükelçi, protokol erkânı ve vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen törenlerde alınan önlemlerle ilgili açıklama yapan Kars İl Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç, “Sarıkamış Harekâtı’nın 96. yılında düzenlenen “Türkiye Şehitlerine Yürüyor” anma programı boyunca yaklaşık 60 personel, 15 ambulansla sağlık tedbiri aldık.” dedi.

 

Kars İl Sağlık Müdürü Dr. Sevinç, “07-09 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen anma töreninin ilk gününde, 2 doktor, 2 acil tıp teknisyeni (ATT), 2 şoförden oluşan ekipler, bir tam donanımlı ambulans ve kar paletli ambulansla 24 saat hizmet verdi.” şeklinde konuştu.

 

Kars Sağlık Müdürü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen etkinliğin 2. günü için aldıkları sağlık tedbirlerini şöyle özetledi:

“Kars’tan Sarıkamış’a kara yoluyla geçen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı, biri Kardiyoloji Uzmanı olmak üzere 2 doktor, 2 paramedik ve 2 şoförden oluşan ekipler kesintisiz olarak takip etti. Gaziler Meydanı’nda binlerce kişinin tezahüratları ile karşılanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, halka hitap ettikten sonra, Sarıkamış Kayak Merkezi’nde öğrenciler tarafından yapılan kardan Sarıkamış şehitleri heykellerinin açılışını yaptı. Akabinde Ce-Mar Sarıkamış Toprak Otel Konferans Salonu’nda konuşma yaptı. Tüm program esnasında bir ambulansımız Başbakanımız ve bakanlarımız için, bir ambulansımızda halkımız için hizmet verdi.”

 

Dr. Fahri Sevinç, Başbakan’ın Kars gezisinde aldıkları sağlık önlemleri hakkında şunları söyledi:

“Sarıkamış’taki programın ardından Kars merkezde bulunan Cumhuriyet Meydanı’na gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan halka seslenirken, 4 uzman doktor ve 8 sağlık personelinden oluşan 4 sabit ekip alanda hizmet verdi. Buna ek olarak Başbakanımızı takip eden uzman doktorlu ekip sürekli miting alanındaydı. Ayrıca 2’şer kişiden oluşan 4 seyyar müdahale ekibimiz vatandaşlarımızın bir sağlık sorunu olması halinde, onlara müdahale etmek için hazır bulundu.”

 

Dr. Sevinç şöyle konuştu: “Etkinliğin son gününde ise, şehitlerin anısına Kızılçubuk köyünden başlayarak, Sarıkamış Şehitlik Anıtı’na kadar toplamda 7 kilometre süren yürüyüş Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla tamamlandı. Bu esnada, 5 personelli bir Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi aracı, 3 personelli bir trak tipi kar paletli ambulans, ayrıca 3 doktor ve 3 ATT’den oluşmak üzere 3 tam donanımlı ambulans yürüyüşe katılanlara refakat etti. Buna ek olarak bir tam donanımlı ambulanslı ekip sadece Bakanımız ve Türk Büyükelçileri takipteydi.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.