Şair ve Yazarlar Sarıkamış’ta
Çocuklarla ve vatandaşlarla buluşup onlara imzalı kitaplarını hediye etmek için Adana Yaşam Sanat Derneği organizasyonunda Kars’ta bir araya gelen Türkiye’nin değişik şehirlerinden ve Kıbrıs’tan 15 şair ve yazar Kars ziyaretinin ardından Sarıkamış İlçesi’
Şehitlik ziyareti ve kısa bir ilçe turunun ardından Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy’u makamında ziyaret eden grup, bir süre ilçe hakkında sohbet etti. Başkan Toksoy, ziyaretin anısına Sarıkamışlı Yazar Coşkun Karabulut ve Adana Yaşam Sanat Derneği Başkanı Mehmet Taşar’a birer plaket vererek teşekkür etti. Başkan Toksoy, “Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen yazar ve şairlerimizin Belediyemizi ziyareti. Başta hemşehrimiz Coşkun Karabulut ve dernek başkanı Mehmet Taşar’a ve tüm ziyaretçilerimize teşekkür ederim.” dedi.
Başkan Toksoy makamında hatıra fotoğrafları çektirdiği grupla birlikte Hamamlı Köyü’ne hareket etti. Toksoy burada yaptığı açıklamada da, “İlçemize gelen yazar ve şairlerimizle birlikte Hamamlı köyümüzü ziyaret ettik. Yazarlarımız burada söyleşi yaptı ve kitaplarını imzalayarak hediye ettiler. İlgi, alaka ve hürmetlerinden dolayı başta köy muhtarımız Medeni Bey’e ve köylülerimize teşekkür ederim. Misafirlerimize sundukları yöresel ikramları da harikaydı. Misafirperverliklerinden dolayı da kendilerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Sarıkamışlı Yazar Coşkun Karabulut, karşılıklı kültür alış-verişinin yapıldığı 4 günlük ziyaretin Kars ayağında Anı Ören Yeri, Kars Kalesi, Çıldır Gölü ve kent merkezini ziyaret ettiklerini, Kars’ın kültür ve inanç turizmine hayran kaldıklarını belirterek, Sarıkamış ziyaretinin de verimli geçtiğini söyledi.
Karabulut daha sonra şunları söyledi:
“Adana Yaşam Sanat Derneği üyesi ve derneğin kültür sanat dergisinin yazarlarımızla Kars’a geldik. Sarıkamış Belediyesi’nin tahsis ettiği otobüsle 4 günlük kent gezisine çıktık. Anı Ören Yeri, Çıldır Gölü, Kars Kalesi, Ebu-l Hasan Harakani türbesi başta olmak üzere kentin tarihi ve mimari dokusunu yerinde gördük. Tarihi hamamlar, tarihi taş köprü, Kars Evlerini de ziyaret ettik. Kars Belediyesi Namık Kemal Kültür Evi’ne geçerek aşıklık geleneğini inceledik ardından da Çoban Heykeltıraş Metin Doğrukartal’ın taşları oyarak yaptığı Minia Kars’ı da yerinde gördük. Kars kent merkezinden Sarıkamış ilçesine hareket ettik ve burada çocuklarla ve vatandaşlarla buluşup öykü ve şiirlerini okuyup imzalı kitaplarımızı dağıttık. Kentin kültür ve sosyal yaşamı gibi değerlerle de buluştuktan sonra Sarıkamış şehitliğini ziyaret ettik. Bu gezilerden edindiğimiz izlenimlerimizi şiir ve öykülerimize yansıtacağız.” Karabulut konuşmasını şöyle tamamladı: “Türkiye’nin değişir şehirlerinden şair ve yazar 15 arkadaşımızla birlikte Sarıkamış ve Kars çevresindeki çocuklarımıza yazarlar imzalı kitaplarını vermek ve gençlerimizi kitapla buluşturmak için geldik. Aynı zamanda da vatandaşlarımız kitabını almış oldukları yazarlarla karşılaşmış olacaklar. Köylerdeki çocuklarımıza da kitaplardan hediye ediyoruz onlarda çok mutlu oluyorlar. Bizlerde onları kitaplarla buluşturduğumuz için çok mutluyuz. Kars kalesini, Anı Öner Yerini, Çıldır’ı, kent merkezini gezdik. Yazarlarımızda Kars ve çevresini, gördüklerini kitaplarında, öykülerinde, şiirlerinde yazacaklar. Hem buranın tanıtımı hem de halkın kitapla buluşmasını sağlıyoruz. Adana Yaşam Sanat Derneği ve dergisi olarak bu organizasyonu düzenledik. Dernek başkanımız Sayın Mehmet Taşar ve bende Sarıkamışlı olarak derneğin üyesi ve derginin yazarı olarak 8’i şair 7’si öykü yazarı arkadaşımızla geldik. Kıbrıs’tan gelen arkadaşlarımızda var. 15 kişiyle kendi kitaplarımızı getirdik, imzalayıp veriyoruz. Sarıkamış’ta da imza günü ve söyleşi yaparak halka şiirlerimizi ve öykülerimizi okuduk.”
Adana Yaşam ve Sanat Derneği Başkanı Mehmet Taşar ise şöyle konuştu.
““Bütün sanatçılar aslında kültür hamallarıdır. Bugünün kültürünü, yaşamını geleceğe taşıyan insanlardır. Dolayısıyla bizde bu ülkenin her toprağı bizimdir diyerek o toprakları tanıma, oradaki yaşamı anlama ve bunu gelecekteki eserlerimize yansıtma gibi bir işlevi olduğunu düşünüyorum. Hem değişik yerleri tanıyoruz, hem arkadaşlarla bir buluşma gerçekleştiriyoruz. Bunu zaman zaman değişik kentlerde yapıyoruz. Bu Kars-Sarıkamış gezimizin ikincisi. Çünkü Sarıkamış hepimizin içinde bir yaraydı, hüzündü. O hüznü burada daha iyi hissettik. Umarım bu duygularla daha farklı şeyler yapma ve yazma şansımız olur. Kars zaten bir kültür kenti. Köylerde çocuklarla buluşmak oldukça güzel. Sarıkamış’ın mahallelerinde halkla buluşmak, onlara kitaplarımızı imzalamak oldukça güzel bir duygu. Yani aslına bakarsanız bu bir karşılıklı alış-veriştir. Bizler çok farklı ve çok derin bir kültürü tanımaktan açıkçası çok mutluyuz. Yani bu bizi zenginleştirdi, buna kesinlikle inanıyoruz. Bu gezilerin zaten başka işlevi de yeni yerle görmek olduğu gibi kendi kültürümüzü daha iyi tanımak ve bundan sonraki kuşaklara da aktarmak gibi bir amaca yönelik hizmet etmeye çalışıyoruz.”
Şair ve yazarların Sarıkamış gezisi sürüyor.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.