1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sarıkamış'ta Hazırlıklar Tamam
Sarıkamışta Hazırlıklar Tamam

Sarıkamış'ta Hazırlıklar Tamam

Kış turizminin önemli merkezlerinden Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Bayraktepe Kayak Merkezi'nde, kayak sezonu öncesi mekanik tesisler ve otellerdeki hazırlıklar tamamlandı.

A+A-

Bayraktepe Kayak Merkezi'nde sezon öncesi hazırlıklar tamamlanarak, sezonun açılışı için gün sayılmaya başlandı. Sarıçam ağaçları arasında saatte 2 bin kişi taşıma kapasiteli 3 adet modern telesiyeje sahip Bayraktepe'de, bu yıl hizmete açılacak Karanlık Dere bölgesindeki pistlerle kayak yapılabilecek pist uzunluğu da 25 kilometreye ulaştı.

Yetkililer, bölgede, 1 snowboard ve 8 slalom olmak üzere 9 pist bulunduğunu belirtirken, Karanlık Dere Telesiyej Tesisi ve iki adet 2 bin 500 metre uzunluğundaki pistlerde ulusal ve uluslararası müsabakaların yapılabileceğini de vurguladı.

Kars’ta kışın bu yıl beklenenden erken gelmesi ve kar yağması turizmciler arasında bayram sevinci yaşattı. Bütün hazırlıklarını tamamlayan turizmciler Sarıkamış’a gelecek misafirlerini beklemeye koyuldu.

Bayraktepe Kayak Merkezi’nde hizmet veren Çamkar Otel Genel Müdürü Kamuran Eroğlu, otellerde bütün hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Kamuran Eroğlu, "Sarıkamış'ın eşsiz güzelliği ile bunu fazlasıyla hak ettiğini düşünüyoruz. Şu anda Ankara, İstanbul, İzmir'den erken rezervasyonlarımız başladı. Özellikle yılbaşı ve sömestri için yüzde 60 kesin rezervasyonlarımız yapılmış durumda. Bunun yanında Kasım, Aralık ve Ocak ayları için de talep geliyor. Bu arada Rusya, ve İran başta olmak üzere yabancı tur operatörleriyle görüşüyoruz. Bu yıl karın erken yağması hem bizleri hem de kayak severleri sevindirdi. Bütün hazırlıklarımız tamam Sarıkamış Sarıçam ağaçları arasında kristal kar üzerinde kayacak misafirlerini bekliyor" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.