1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Savaş Çantay, AK Parti’den Aday Adayı
Savaş Çantay, AK Parti’den Aday Adayı

Savaş Çantay, AK Parti’den Aday Adayı

Savaş Çantay, AK Parti’den Kars Belediye Başkanı Aday Adaylık başvurusunu yaptı

A+A-

“Gelin birlik olalaım, sorun değil çözüm bulalım” sloganıyla yola çıkan Savaş Çantay, AK Parti İl Başkanlığı’na giderek AK Parti’den Kars Belediye Başkanlığı Aday Adaylık resmi başvurusunu yaptı.

Çantay burada yaptığı konuşmada, “”Gelin birlik olalaım, sorun değil çözüm bulalım” sloganıyla “BİSMİLLAH” diyerek çıktığımız bu yoldaki attığım ilk adımda siz değerli basın mensupları, aile büyüklerim ve sevgili birlikte 100 yıldır bu şehirde esnaf olan köklü bir ailenin mensubu ve bu güzel şehrimizin ilerilere gidebilmesi için her türlü çözüm yolunu kökten bilen biri olarak serhat şehri Kars’ımızın yönetimine AK Parti saflarından resmen aday adayı olduğumu, sizlerin huzurunda açıklamaktan gurur duyuyorum. Bu göreve talip olmamın nedeni; daha kardeşçe,uygar ve refah yarınları Karsta yaşayan bizimle ağlayıp, bizimle gülen sevgili hemşehrilerime hizmet ederek ve yıllardır çözülmeyen sorunları sizden biri olarak çözeceğime inandığımdan ve memleketime olan sevdamdandır.” dedi.

SAVAŞ ÇANTAY KİMDİR?

1975 yılında Kars Merkezde doğdum. Babam esnaf, annem ev hanımıdır.İlk, orta ve lise tahsilimi Kars’ta tamamlayarak, kendimize ait işyerimizde 2 yıl babamla birlikte çalıştım. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler bölümüne kayıt yaptırarak başladığım yüksek öğrenim hayatıma, özel Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi İnşaat mühendisliğini kazanınca yarım bıraktım.1 yıl Kıbrıs’ta okuduktan sonra aynı bölüm dahilinde Azerbaycan Bakü Devlet Üniversitesine yatay geçiş yaparak buradaki öğrenimimi 2 yıl sürdürdükten sonra ailevi ve sosyal nedenlerden ötürü öğrenimimi dondurarak Türkiye’ye dönüş yaptım. Askerlik görevimi 18 ay er olarak tamamladıktan sonra babamı kaybederek yarım kalan ticaret hayatıma tekrar başladım. Mutlu bir evliliğe ve  biri 8 diğeri 2 yaşında olan iki evlada sahibim. Halen Kars merkezde bulunan aile şirketimizle,kurumsal bir firma bünyesinde gayrimenkul sektöründe aktif  ticaret ile uğraşmaktayım.

ÇANTAY’IN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Çantay ayrıca, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolaysıyla bir de kutlama mesajı yayımladı.

Çantay mesajnda şu ifadelere yer verdi:

“Bizler bu günlerin sorumluları olarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak, savunmak, emin ve güçlü adımlarla ilerlemek ve de kendimize güvenmek zorundayız. Bu yolda yürürken asla milli değerlerimizden ödün vermeden, milli birlik ve beraberliğimizi yükseltmek ve bu değerleri yarınlara sağlam olarak teslim etmekle görevliyiz. Söz konusu sorumluluğu yerine getirmek için tarihimizin çok iyi bilinmesi gerekir. Genci, yaşlısı, kadını, erkeğiyle tüm insanlarımızın görev ve sorumluluklarımızı yerine getirmek için, milli değerler ile bilim ve aklın üstünlüğünü benimseyerek, geleceğimizi kurgulamalıyız. Ayrıca Türkiye Cumhuriyetimizin bugünlere kolay gelmediğini, atalarımızın bizlere emanet ettikleri bu topraklar uğruna yüz binlerce şehit verildiğini ve bir o kadar da gazimizin bulunduğunu unutmamakla mükellefiz. Unutmayalım ki; bugün de aynı mücadeleyi vermeye devam ediyoruz. Çocuklarımız bu gerçekleri iyi bilmeli, iyi öğrenmeli ve o doğrultuda yetişmeliler. Bu vesileyle Cumhuriyeti bizlere armağan eden bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, tüm hemşehrilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.