1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Seçmenin beklentileri
Seçmenin beklentileri

Seçmenin beklentileri

Karslılar, seçilecek olan siyasilerden beklentilerini dile getirdiler...

A+A-

12 Haziran’da yapılacak Milletvekilliği Genel Seçimlerine, iki buçuk aydan az bir süre kaldı.

Ankara’da başvurularını yapan Milletvekili Aday Adayları çalışmalarını Kars Merkez, İlçe ve Köylerinde sürürken Karslı seçmenler ise seçilecek olan siyasilerden beklentilerini dile getirdiler.

Esnaflardan Cüneyt Kaya, “Kars’ın bir çok sorunu var. Bu sorunların başında ki en büyük sorun işsizliktir. Öncelikli konu olan işsizlikle mücadele edilmesi gerek. Ülkemizde olduğu gibi Kars’ta da kanayan bir yaradır işsizlik. Hiç yapılamasa seçilecek olan Milletvekilleri, İş adamlarını Kars’a yönlendirmeli ve fabrikaların kurulması için öncülük etmelerini bekliyoruz. Karslılar işsizlik konusunda çok yakınıyor hiçbir çapa sarf edilmiyor diye ve sistemlerinde de haklılar. Siyasiler bu konuda yaşanan sıkıntıları artık çözmeliler” dedi.

Gençlik Meclisi eski Başkanı Gündüz Uzar ise, “Kars Milletvekillerini şimdiye kadar hiç bir arada durmadılar ve hiç birlikte görüntülenemediler. Kars’ın en büyük sorunu mecliste beklenilen temsiliyetin vekiller tarafından gösterilememesi ve Kars halkının beklemiş olduğu vekil profilini şimdiye dek Milletvekilleri gösteremedi. Karslılar meclisteki kürsüye hakim, konuşabilen elini masaya vurabilen ve “ben Karslıyım” diyerek, “memleketimin şu eksiği var” diyebilecek Milletvekillerine hasret kalmıştır.” diye konuştu.

ADAY ADAYLARI, SEÇMENLERE SORMADI KARS’TAKİ EKSİKLER NELER DİYE ?

Uzar, “Malum seçim kapıda ama Milletvekili Aday Adayları, Karslıları ziyaret edipte Kars’ta ki eksiklikleri daha sormadılar ve bu konuda ne yazık ki, Karslılardan hiç fikir almadılar. Üzüldüğüm en derin konuda partilerin gölgesinde yapılan basit siyaset oldu. Kars’ın çamurlu yollarında şimdiye kadar çoraplarını bile kirletmemiş insanlar, seçimlerde nedense bu şehre gelip insanlara karanfil dağıtıyorlar. Biz halkız vekilleri biz seçiyoruz ama seçilip gidenler dönmüyor. Büyük şair Orhan Veli şöyle demiş; Belli ki gidenler memnun yerinden. Çünkü daha geri dönen yok seferinden demiş. Aslında büyük şair şiirinde, Memleketi tanımayan müdürler gelmiş, insanların işlerine son verilmiş, memleketin yolları yürünemez hale gelmiş İnsanların haksızlığa uğradığını açık bir şekilde belirtmiştir.” şeklinde konuştu.

KARS’IN EKSİKLERİ ÇOK HANGİSİNİ SIRALAYALIM

Uzar, konuşmasını şöyle tamamladı: “Kars’ın çok eksikleri var. Hangi birini sıralayalım diye düşündüğümde en büyük sorun olarak ilk göze çarpan işsizlik. Herkes Kars için elini taşın altına koymalıdır. Bu kent her konuda ön plana çıkarılmalıdır siyasiler tarafından. Bizler Karslı seçmenler olarak seçilip de TBMM’ye gidecek olan Milletvekillerinden beklentilerimiz arasında, Kars’ın biran evvel hak ettiği yere getirilmesini istiyoruz. Dileriz Kars, bu dönem hak ettiği gibi ve hak edinilen insanlar tarafından yönetilir ve halkın beklentilerine gerçek anlamda cevap verilir.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.